Πρωτάθλημα δίχως πλέι οφ

Στην Ισπανία οι μεγάλες ομάδες το συζητούν έντονα. Λέτε η κουβέντα να μεταφερθεί και στην Ελλάδα; Ο Σπυριάρης σχολιάζει και περιμένει τις δικές σας προτάσεις.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ / Eurokinissi Sports)
panathinaikos olympiakos EUROKINISSI SPORTS

Εδώ και μέρες, έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση στην Ισπανία για το μέλλον της λίγκας ACB. Η κουβέντα έχει να κάνει με την κατάργηση των πλέι οφ στο πρωτάθλημα, ώστε η σεζόν να μην είναι τόσο επίπονη για τις ομάδες, κυρίως γι αυτές που αγωνίζονται στην EuroLeague.

Με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν φέτος, οι παίκτες της EuroLeague έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο από κάθε φορά και η κόπωση είναι τεράστια. Γι αυτό και στην Ισπανία, που έχουν εγχώριο πρωτάθλημα με 34 αγωνιστικές στην κανονική περίοδο, ψάχνουν λύσεις. Και η βασική πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι να καταργηθούν τα πλέι οφ, ώστε να μειωθεί ο χρονική διάρκεια της σεζόν. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, από το τη σεζόν 2017-18 θα υπάρχουν και τα "παράθυρα" για τα προκριματικά των Εθνικών ομάδα, άρα η επιβάρυνση για τους διεθνείς παίκτες θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Τι σχέση έχει αυτό που συζητιέται στην Ισπανία με την Ελλάδα; Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάτι σε επίσημο επίπεδο, μην παραξενευτείτε όμως αν στο άμεσο μέλλον ακούσουμε κάτι ανάλογο και για την Stoiximan.gr Basket League.

Αλλωστε στην Ελλάδα τα πλέι οφ έχουν χάσει το νόημά τους τα τελευταία χρόνια, αφού πάντα ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό φτάνουν στον τελικό, ενώ και ο μικρός τελικός έχει μόνο χαρακτήρα γοήτρου, αφού δεν δίνει κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση. Και κάπως έτσι το ενδιαφέρον έχει μειωθεί. Βέβαια από την άλλη, η σειρά του τελικού που κρίνει τον τίτλο δεν έχει όμοιά της σε όλη την Ευρώπη, είναι μακράν η κορυφαία στη Γηραιά Ήπειρο.

Είναι, λοιπόν, ένα ζήτημα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση, αλλά όπως και να το κάνουμε, τα μεγάλα εγχώρια πρωταθλήματα έχουν σοβαρό πρόβλημα με τη νέα μορφή της EuroLeague. Ειδικά τα μεγάλα κλαμπ ψάχνουν τρόπο να αποφορτίσουν τους παίκτες τους και άλλη μία σκέψη που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι να μην συμμετέχουν στην κανονική περίοδο και να μπαίνουν μόνο στα πλέι οφ.

Τι θα γίνει ουδείς γνωρίζει, ίσως να έχουμε κοσμογονικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από την επόμενη κιόλας αγωνιστική περίοδο, ίσως και να μην γίνει τίποτα τελικά. Ομως αν επιστρέψουμε σε ό,τι γινόταν πριν από 30 χρόνια, να κρίνεται το πρωτάθλημα χωρίς πλέι οφ, θα δώσει τεράστιο ενδιαφέρον στην κανονική περίοδο...

Έστω κι αν ακόμα δεν έχουν φτάσει στο σημείο οι υπόλοιπες ομάδες να απειλήσουν τους αιώνιους. Και με εξαίρεση την ΑΕΚ, κανείς δεν δείχνει ικανός να πλησιάσει στο οικονομικό κομμάτι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK