Ελλάδα έχεις (ακόμη)... ταλέντο!

Η Εθνική U16 προκρίθηκε για δεύτερη σερί διοργάνωση στον Τελικό του Aegean Cup και το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ σας παρουσιάζει τη... χαβιαρωμένη πολυσυλλεκτική ομάδα του Γεωργόπουλου που τρελαίνει τους ξένους σκαουτς με τα αστεράκια από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Ατρόμητο, Σάλκε, μαζί και τη... διαφορετική ιστορία των Σουρλή – Πιετρή.

Ελλάδα έχεις (ακόμη)... ταλέντο!

Να παιδιά, να μάλαμα... Η Εθνική Ελλάδας Κ16 για δεύτερη σερί χρονιά πανηγυρίζει πρόκριση στον Τελικό του Aegean Cup που διεξάγεται στη Τουρκία κι αποτελεί από τα κορυφαία διεθνή ποδοσφαιρικά τουρνουά στις μικρές ηλικίες.

Δεν είναι τυχαίο πως στα τουρκικά γήπεδα κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουν μίνι παρέλαση ξένοι σκάουτς αλά και μάνατζερς βεβαίως-βεβαίως. Για να "σκανάρουν" τ' αστεράκια του σήμερα, αναζητώντας ανάμεσα τους μερικά από τα... αστέρια του αύριο.

Ο Βασίλης Γεωργόπουλος, ο πετυχημένος (βάσει αποτελεσμάτων) εκλέκτορας της εθνικής Παίδων, έχει απ' όσο φαίνεται βρει τη... μαγική συνταγή, αφού πέρσι με διαφορετικό ρόστερ πανηγύρισε για 1η φορά την κατάκτηση του τουρνουά (στη διαδικασία των πέναλτι).

Η εφετινή ομάδα με παιδιά γεννημένα το 2002 είναι... πολυσυλλεκτική, με την έννοια πως έχει 4 παίκτες από Ολυμπιακό (Καραργύρης, Νικόλης, Σουρλής, Ντότης) και ΠΑΟΚ (Αβεντισιάν, Παναγιώτου, Καραμπέρης, Γροσδής), 2 από Ατρόμητο (Πιετρής, Ρίζος), Ξάνθη (Μανίσογλου, Κοτόπουλος), Παναιτωλικό (Μπελεβώνης, Κωνσταντόπουλος), Παναθηναϊκό (Νιάρχος, Σιατούνης) και από 1 από ΑΕΚ (Κατσικάς), Πλατανιά (Τζολάκης), Αστέρα Τρίπολης (Δούρος) και... Σάλκε (Παυλίδης)!

Στην πορεία της προς τον τελικό (θα γίνει το Σάββατο, 13.00) κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της νικώντας 2-0 τη Μολδαβία, 1-0 το Μαυροβούνιο και φέρνοντας σήμερα Πέμπτη "λευκή" ισοπαλία με την ισχυρότατη Ρωσία. Δηλαδή σε τρία ματς κράτησε το μηδέν παθητικό, ενώ αν ήταν εύστοχος ο Παναγιώτου στην εκτέλεση πέναλτι στο 25', θα είχε σκοράρει και στο τρίτο παιχνίδι της και πιθανότατα θα νικούσε...

Ελλάδα έχεις (ακόμη)... ταλέντο!

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Καραργύρης, Δούρος (15' Πιέτρης), Παναγιώτου, Παυλίδης, Νικόλης, Μανίσογλου, Καραμπέρης, Γρόσδης (55' Κωνσταντόπουλος), Μπελεβώνης (65' Αβεντισιάν), Ντότης (70' Ρίζος), Νιάρχος (40' Σουρλής).

Σημειολογικά να επισημάνουμε πως σε αυτή την εθνική είναι συμπαίκτες δύο παιδιά που οι πατεράδες τους στο παρελθόν αγωνίστηκαν μαζί στην ίδια ομάδα. Ο λόγος για τον αμυντικό χαφ του Ατρομήτου, Γρηγόρη Πιετρή και τον επιτελικό μέσο του Ολυμπιακού Βασίλη Σουρλή!

Ο πρώτος είναι γιος του Θόδωρου Πιετρή που άρχισε από τις Ακαδημίες της Μόναχο 1860 (μαζί εκεί με τον σημερινό τοπ ομογενή μάνατζερ Πολ Κουτσολιάκο) και στην Ελλάδα έκανε καριέρα ως στόπερ στον Ιωνικό (με Γκμόχ, Μαρκαριάν) και μετά στο Αιγάλεω. Εκεί ο Πιετρής μαζί με τον πατέρα του δεύτερου, τον Γιώργο Σουρλή (καλό "δεκάρι" που άρχισε από Ηλυσιακό και μετά Εθνικό Πειραιώς), ανέβασαν το Σίτι (του Θωμά Μητρόπουλου) από την Γ' στην Α' Εθνική. Από τις ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες...

News 24/7

24MEDIA NETWORK