Γιατί ο Κονέ δεν πήγε σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ μετά την περσινή πετυχημένη κίνησή της με τον Χριστοδουλόπουλο περιμένει κι από τον επίσης "Ιταλό" Παναγιώτης Κονέ να της βγει "νέος Λάζαρος" και το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ αποκαλύπτει το έξυπνο deal των "κιτρινόμαυρων" αφού πρώτα τους...βοήθησαν ο Ελ Καντουρί και ο Μαρίνος Ουζουνίδης!!

Γιατί ο Κονέ δεν πήγε σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Το καλοκαίρι του 2016 ο Λάζαρος είχε πάρει την μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και παρότι απασχόλησε σε διαφορετικές στιγμές Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό τυχερή αποδείχθηκε η ΑΕΚ που τον... περίμενε και τον απέκτησε με τους πλέον ευνοϊκούς όρους στις 27 Αυγούστου. Δανεικός, με την Βερόνα να πληρώνει το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου των 560.000 € για την σεζόν 2016-17και τυπικό όρο αν συμπλήρωνε 2 συμμετοχές να “κέρδιζε” αυτομάτως συμβόλαιο 1+1 χρόνων με την Ένωση.

Μια από τα ίδια περίπου συνέβη αυτό το καλοκαίρι και με την περίπτωση του Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος επίσης προτάθηκε σε όλη την ελληνικήBig 4,παρότι ο 30χρονος μέσος δεν είχε αρχικά προτεραιότητά του να γυρίσει στηνSuper League(ίσως επειδή είχε ακόμη 2 χρόνια συμβόλαιο με την Ουντινέζε, με ετήσιες καθαρές αποδοχές 650.000 €).

Ο Ολυμπιακός προτίμησε τον Ταχτσίδη πριν από την άφιξη Χάσι ενώ μετά ο Κοσοβάρος κόουτς είχε ζητήσει Οφόε - Ντεφούρ για τον άξονα. Στον Παναθηναϊκό, που επίσης προτάθηκε, ήταν εξαρχής αρνητικός ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Εβρίτης κόουτς πίστευε πως ο διεθνής Έλληνας μέσος δεν θα εξυπηρετούσε το στυλ παιχνιδιού που ήθελε στους “πράσινους”.

Η υποψηφιότητα Κονέ όμως, έπαιξε δυνατά για τον ΠΑΟΚ. Όχι μόνο τους απασχόλησε αλλά προκρίθηκε στην τελική 2άδα για την θέση του οκταρο-δεκαριού. Μόνο που οι Μίχελ – Σαββίδης στην τελική επιλογή αποφάσισαν να πάνε στον Ομάρ Ελ Καντουρί! Σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο για την μη απόκτηση του Κονέ μέτρησε και η αρνητική εισήγηση του σκάουτ Χρήστου Ακκά (άσχετο αλλά είναι γιος της γνωστής παρουσιάστριας Βίκυς Χατζηβασιλείου).

Κάπως έτσι προέκυψε στο τέλος η ΑΕΚ,που τον ήθελε και στα μέσα του καλοκαιριού αλλά ήταν...ακριβός τότε για το μπάτζετ της. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου τον απέκτησε με ένα πολύ έξυπνο και συμφέρονdealδανεισμού.Συγκεκριμένα η ΑΕΚ θα του πληρώσει 250.000 € για ένα χρόνο και τα υπόλοιπα 400 χιλιάρικα του συμβολαίου του θα τα καλύψει η Ουντινέζε...

Στην ιταλική πιάτσαagentsθεωρούν δεδομένο πως για να δεχτεί ο Παναγιώτης Κονέ να έρθει στην ΑΕΚ, έχει ήδη συμφωνήσει από τώρα με την διοίκηση της Ουντινέζε το επόμενο καλοκαίρι να μείνει ελεύθερος με συγκεκριμένο ποσό αποζημίωσης. Αυτό όμως, δεν έχει σχέση με την Ένωση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK