Μεταγραφή έκπληξη 16χρονου Έλληνα μέσου στο Καμπιονάτο!

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ αποκαλύπτει υπόθεση... Δώνη Νο 2: ο γιος γνωστού αμυντικού των '90s, που πέρασε στην ιστορία για το γκολ του κατά του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, υπέγραψε σε ιταλική ομάδα με την ετικέτα του σπουδαίου ταλέντου. Πως τον "έκλεψαν" από την ελληνική Big 4, ποιός έκανε το deal.

Μεταγραφή έκπληξη 16χρονου Έλληνα μέσου στο Καμπιονάτο!

Πως περνάνε τα χρόνια... Ήταν 18 Μαϊου του 1997 όταν ο Γιώργος Κουτσουπιάς με κεφαλιά... κάρφωνε τον Γιόζεφ Βάντσικ στο ΟΑΚΑ και με το τελικό 1-1 έδινε το εισιτήριο στον ΟΦΗ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ...

Ήταν το πρώτο γκολ στην καριέρα του Αγρινιώτη αμυντικού, το οποίο όμως, έμελλε να ...γράψει ιστορία αφού άφηνε εκτός Ευρώπης τους “πράσινους”. Γα αυτό τον λόγο ο “Κουτσού” λατρεύτηκε, έγινε και σύνθημα στα χείλη των οπαδών του ΟΦΗ, εκείνων τουλάχιστον που δεν άντεχαν την ιδιοκτησιακή σχέση με την οικογένεια Βαρδινογιάννη αλλά και να τους αποκαλούν “παράρτημα”...

Μεταγραφή έκπληξη 16χρονου Έλληνα μέσου στο Καμπιονάτο!

Είκοσι χρόνια και περίπου δύο μήνες μετά, ένας άλλος Κουτσουπιάς, ο Ηλίας, θα ... συστηθεί ουσιαστικά στο ελληνικό ποδοσφαιρικό λόγω της μεταγραφής του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία. Στα... βήματα δηλαδή του πατέρα του αφού ο Ηλίας είναι ο μεγάλος γιος του Γιώργου Κουτσουπιά! Μόνο που ο πατέρας Κουτσουπιάς έκανε το ευρωπαϊκό άλμα στην καριέρα του στα 25 του χρόνια, από τον ΟΦΗ στην Στούρμ Γκράτς του Ίβιτσα Όσιμ την 2ετια 199-2001 ενώ ο Κουτσουπιάς τζούνιορ ξεκινάει αυτό το ταξίδι μόλις 16 χρόνων!

Όπως μεταφέρθηκε αποκλειστικά στο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ από την ιταλική πιάτσα των agents, ο Ηλίας Κουτσουπιάς είναι πλέον παίκτης της Εντέλα, που αγωνίζεται στην Serie B' Υπέγραψε 3ετες συμβόλαιο μαζί της, με την ιταλική ομάδα ουσιαστικά να ...προλαβαίνει την ελληνική Big 4.

Ποιος κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο deal; Ο μάνατζερ Aντώνης Αποστολόπουλος, που πρόσφατα “έκλεισε” τον Τάσο Δώνη στην Στουτγκάρδη! Και το στόρι της υπόθεσης Κουτσουπιά μοιάζει με... Δώνη Νο 2 (γιος ποδοσφαιριστή, τον πήγε κατευθείαν από τις υποδομές στην Ιταλία).

Μεταγραφή έκπληξη 16χρονου Έλληνα μέσου στο Καμπιονάτο!

O Ηλίας Κουτσουπιάς είναι γεννημένος το 2001 και αγωνίστηκε στην Ελλάδα σε ΟΦΗ και Πλατανιά. Με τον Πλατανιά παρότι μικρότερος ηλικιακά αγωνιζόταν τόσο με την Κ20 όσο και με την Κ17. Σε αντίθεση μάλιστα με τον πατέρα του είναι μέσος, καλύπτει τις θέσεις “6” και “8” και σύμφωνα με την διεθνή πιάτσα των σκάουτερς θεωρείται αυθεντικό ταλέντο. Είναι χαρακτηριστικό πως τον σκάναραν κι άλλες ιταλικές ομάδες αλλά οι άνθρωποι της Εντέλα κινήθηκαν άμεσα κι αποφασιστικά και τον...κέρδισαν!

Η Εντέλα είναι μια ανερχόμενη δύναμη στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Η ακαδημία της μάλιστα κατάφερε σε σε σύντομο χρονικό διάστημα να παράγει και αθλητές για την πρώτη ομάδα αλλά και να φέρει αξιοζήλευτα αποτελέσματα (πέρυσι έφτασε στον τελικό του κυπέλλου εναντίον της Ρόμα).

Δείγμα της δουλειάς που κάνει η Εντέλα είναι ότι κατά την διάρκεια της περσινής περιόδου έβαλε να παίξουν στην πρώτη ομάδα της, στην Serie B', τρεις 18χρονοι ενώ πούλησε τον 20χρονο Γάλλο αριστερό μπάκ Κειτά στην Μπέρμιχαμ και πριν από λίγες μέρες τον 17χρονο Ζανιόλο στην Ιντερ με το ποσό των 4 εκ ευρώ.

Μεταγραφή έκπληξη 16χρονου Έλληνα μέσου στο Καμπιονάτο!

Ο Ηλίας Κουτσουπιάς ταξίδεψε οικογενειακώς στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στο Κιάβαρι, μια πανέμορφη - τουριστική πόλη ακριβώς δίπλα στην Γένοβα. Είδε τις εγκαταστάσεις, τα σχολεία και το σύστημα προπονήσεων και εκπαίδευσης που ακολουθεί η Εντέλα στις μικρές ηλικίες και αφού μίλησε με τους ανθρώπους της, κατέληξε σε συμφωνία για 3 χρόνια.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Twitter για ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK