Παναθηναϊκός στο γήπεδο, Ολυμπιακός έξω απ' αυτό!

Έπρεπε να φτάσει η Μεγάλη εβδομάδα και ένα αιώνιο ντέρμπι σε επίπεδο Κ13 για να καταλάβουμε στην Ελλάδα τι και ποιο είναι το... πραγματικό ποδόσφαιρο. Δείτε και διαβάστε τη... δήλωση της χρονιάς από τον Ναθαναήλ Κατωπόδη, αλλά και την σπουδαία ιστορία του διαφορετικού αυτού super talent (photo&video).

Παναθηναϊκός στο γήπεδο, Ολυμπιακός έξω απ' αυτό!
katopodis

Στην ποδοσφαιρική Ελλάδα των... καμένων, με Τελικούς Κυπέλλων να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών ή με μαχαιρώματα, που απαγορεύονται οι μετακινήσεις οπαδών, ενώ... σκουτεράκι εμφανίζεται σε γήπεδο, περνώντας μέσα με... ασθενοφόρο και που παράγοντες - προπονητές - παίκτες – δημοσιογράφοι και Μέσα, παράγουν ή συντηρούν ως επί το πλείστον τον φανατισμό, υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις που λες κι εμφανίζονται για να μας υπενθυμίσουν τι και ποιο είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο!

Όσοι είχαν την τύχη ή και την έμπνευση να καθίσουν το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης μπροστά στην τηλεόραση, για να παρακολουθήσουν από τα κανάλια Novasportsένα ελληνικό «κλάσικο» (Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός) σε επίπεδο Κ13, έγιναν... μάρτυρες της δήλωσης της χρονιάς. Κανονικά αυτή και ο πρωταγωνιστής - πιτσιρικάς με την αφοπλιστική ειλικρίνειά και το... θάρρος του, θα πρέπει να λειτουργήσει από εδώ και πέρα σαν η καλύτερη διαφήμιση για το ποδόσφαιρο που ονειρευόμαστε...

Τι κι αν λίγα λεπτά πριν η ομάδα του, ο Παναθηναϊκός, είχε χάσει στη σκληρή διαδικασία των πέναλτι την πρόκριση στο Τελικό του πετυχημένου διεθνούς τουρνουά «ΒίκοςElite Neon Cup»που διεξάγεται στην Παιανία. Εκεί θα βρεθεί αύριο (5/4) ο Ολυμπιακός για να διεκδικήσει την κούπα από την πολύ καλή ομάδα της Γαλατασαράι (στον σημερινό ημιτελικό, που προηγήθηκε χρονικά, επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου). Μικρή σημασία έχει πλέον μπροστά στο... μεγαλείο ενός παιδιού, ηλικίας 13 χρονών και 2,5 μηνών, στον οποίο δεν χρειάστηκαν καν τα... 15 λεπτά του Αντι Γουόρχολ, αλλά μόλις ένα λεπτό για να γίνει... διάσημος. Όχι βεβαίως-βεβαίως με το γκολ που σημείωσε, αλλά με τις δηλώσεις του...

Κυρίες και κύριοι το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ σας παρουσιάζει σήμερα τον Ναθαναήλ (Νέιθαν) Κατωπόδη. Τον παίκτη με την φανέλα «10» του Παναθηναϊκού που στην ερώτηση του ρεπόρτερ τηςNova " Κύριε Κατωπόδη, έδειξες το τριφύλλι στην κάμερα όταν πέτυχες το γκολ της ισοφάρισης. Είσαι Παναθηναϊκός ή κάποια άλλη ομάδα;" δεν... μάσησε τα λόγια του, ούτε φοβήθηκε μήπως παρεξηγηθεί, λέγοντας την αλήθεια σε μια κοινωνία που (όχι μόνο ποδοσφαιρικά) έχει αποδείξει πως συνήθως δεν την... αντέχει!

Εκτός γηπέδου είμαι Ολυμπιακός αλλά όταν παίζω για τον Παναθηναϊκό είμαι Παναθηναϊκός!..” απάντησε ο Νέιθαν. Και όσοι τον γνωρίζουν από μικρό παιδί, είτε στα γήπεδα του Κόσμος –PlanetΒορείων προαστίων (την πρώτη του ομάδα), είτε στο σχολείο του (Αρσάκειο), αντιλαμβάνονται πως εκείνη την στιγμή δεν... μίλησε η παιδική αθωότητα αλλά η μενταλιτέ του.

Ατίθασος χαρακτήρας, εγωιστής με υψηλή αυτοεκτίμηση κι έναν... ευγενικό σνομπισμό που συνήθως τον διακρίνεις σε ενήλικες, του αρέσει να κάνει παρέα με πολύ μεγαλύτερους ενώ συγχρόνως, είναι μεγάλο πειραχτήρι με τους συνομήλικούς του (και όχι μόνο). Με την ίδια... άνεση και ωμότητα που θα ανοίξει διάλογο με τον διαιτητή όταν νομίζει πως τον αδίκησε ή με τον προπονητή του όταν πιστεύει πως κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα, δήλωσε σήμερα μπροστά στην κάμερα πως είναι οπαδός του Ολυμπιακού, αλλά όταν παίζει με την πράσινη φανέλα είναι Παναθηναϊκός και θέλει να τον κερδίζει. Σε βαθμό που επειδή δεν τα κατάφερε έβαλε τα κλάματα!!

ΠΟΙΟΣ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΡΟΝΑΛΝΤΟ, ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ...

Αυτός είναι ο Νέιθαν Κατωπόδης, με τα καλά και τα ...στραβά του, αλλά είναι πάντα ο εαυτός του. Ακόμη και στα... γούστα του. Όταν η πλειοψηφία είναι με τον Μέσι ή τον Ρονάλντο, αυτός... ψηφίζει Γκριεζμάν (και εκεί θέλει να ξεχωρίζει). Ένας... ελιτίστας επαναστάτης, όπως πολύ εύστοχα τον περιέγραψε πριν από μερικούς μήνες γνωστός μεγαλοατζέντης που ασχολήθηκε μαζί του. Τον σκάναρε σε αγώνες, μίλησε και μαζί του, από την στιγμή που σκάουτ τοπ ευρωπαϊκής ομάδας τον εντόπισε – ξεχώρισε σε διεθνή τουρνουά και του ζήτησε να δει αν θα ήταν διατεθειμένοι (το παιδί και η οικογένειά του) να μετακομίσουν στο εξωτερικό και να ενταχθεί στις υποδομές της.

Πολύ ταλαντούχος, μια αυθεντικήpersonα, την οποία έχουν αποδεχτεί – προς τιμή τους – στον Παναθηναϊκό. Γιατί παρά τις αντίθετες συμβουλές διαφόρων, από την πρώτη στιγμή ο Νέιθαν Κατωπόδης δεν το έκρυψε πως είναι οπαδός του Ολυμπιακού. Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, με διαρκείας κάθε χρόνο και στα δύο!!

Με μπαμπά "βαμμένο" Ολυμπιακό (με καταγωγή από το Δράγανο Λευκάδας) και με μαμά φίλαθλο της ΑΕΚ (η συγγραφέας Ειρήνη Οντόνγκ Κατωπόδη, με καταγωγή από την Ουγκάντα), τόσο ο Ναθαναήλ, όσο και ο μεγαλύτερος - κατά δύο χρόνια- αδερφός του, ο Ιβάν, σχεδόν από... μωρά "ασπάστηκαν" την... μπάλα και τα "ερυθρόλευκα"!

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΡΟΤΣΑ, ΜΑΡΚΟΥ

Ώσπου στα 8 χρόνια του, παίζοντας στην Ακαδημία "Κόσμος" του Μάρκου Στεφανίδη, οι Χουάν Ραμόν Ρότσα και Δημήτρης Μάρκος, εντυπωσιάστηκαν από το "χαρισματικό" αριστεροπόδαρο -δαντελωτό- πιτσιρικά και τελικά τον έπεισαν να πάει στον "αιώνιο" αντίπαλο. Έγινε έτσι ο μικρότερος ηλικιακά παίκτης της “πράσινης” Ακαδημίας και φυσικά ο παλαιότερος της σημερινής ομάδας της Κ13.

Τα χρόνια πέρασαν, στον Παναθηναϊκό έκλεισε 5ετία, υπογράφοντας πριν από λίγες ημέρες και συμβόλαιο – δελτίο αλλά όσο σκίζεται - λυσσάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίζει με το "τριφύλλι" στο στήθος τον Ολυμπιακό, τόσο εκτός γηπέδων συνεχίζει να υποστηρίζει τον "δαφνοστεφανωμένο έφηβο".

Στο γήπεδο της Παιανίας χθες ήταν και ο Ιβάν Κατωπόδης, ο αδερφός του Νέιθαν που παίζει κι αυτός μπάλα στους Νικητές Ανθούσας, ενώ ονειρεύεται να γίνει αθλητικός συντάκτης. Ήταν πίσω από την εστία που σημείωσε το γκολ το "αστεράκι" του Παναθηναϊκού. Με τον Νέϊθαν, μετά τους πανηγυρισμούς με τους συμπαίκτες του, να τρέχει προς το μέρος του, να του δείχνει το... τριφύλλι, να τον αγκαλιάζει και να τον φιλάει. Διαβάστε (κι ακούστε στο βίντεο) την... ομολογία του, επειδή κατάλαβε πως τον... στεναχώρησε και δεν ήθελε να τον...παρεξηγήσει. "Πήγα στον αδερφό μου... Είναι Ολυμπιακός αυτός... Του έδειξα το σήμα του Παναθηναϊκού, ήθελα να το καταλάβει πως έπαιζα για την ομάδα μου εκείνη την στιγμή..."!!

Παναθηναϊκός στο γήπεδο, Ολυμπιακός έξω απ' αυτό!
katopodis

Στο δια ταύτα: Δεν ξέρω αν ο Νεϊθαν Κατωπόδης όταν μεγαλώσει θα κάνει καριέρα ανάλογη με το σπουδαίο ταλέντο του. Άλλωστε όπως του έχουν εξηγήσει αρκετοί... "καριέρα συνήθως δεν κάνει ο πιο ταλαντούχος, αλλά ο... καλύτερος συμπαίκτης". Σίγουρα, πάντως, ο πιτσιρικάς με τις δηλώσεις του έστειλε μήνυμα για το πως είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο. Μόνο και μόνο γι' αυτό θα πρέπει να συμπεριληφθεί στα κορυφαία πρόσωπα της ποδοσφαιρικής χρονιάς...

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK