Το χολιγουντιανό παρασκήνιο για τον Ρέτσο σφράγισε τη συμφωνία

Γιατί οι Γερμανοί ήρθαν ξημερώματα με λίαρ τζετ και γιατρούς; Πόσο τελικά πήγε το deal Ρέτσου; Ποια τα φιξ λεφτά, ποια τα μπόνους, πόσες οι προμήθειες και πώς προστέθηκε ποσοστό μεταπώλησης; Γιατί "χάλασε" ο δανεισμός του Ντράγκοβιτς και πόσα επιπλέον εκατομμύρια κόστισε στην Μπάγερ. Όλα στο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

Το χολιγουντιανό παρασκήνιο για τον Ρέτσο σφράγισε τη συμφωνία

Σενάριο βγαλμένο από ταινία του Τζέιμς Μποντ θύμισε -σε κάποια σημεία της- η μεταγραφική υπόθεση του Παναγιώτη Ρέτσου. Σίγουρα έπαιξε ρόλο τόσο ο περιορισμένος διαθέσιμος χρόνος όσο και το γεγονός πως για τον 19χρονο διεθνή Έλληνα στόπερ έπαιζε δυνατά και η Ρεν.

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ έχει τις λεπτομέρειες αλλά και άγνωστες πτυχές της τελικής συμφωνίας:Η Λεβερκούζεν έφτασε (κάτω από άκρα μυστικότητα) με λιάρ τζετ στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ξημερώματα Τετάρτης. Στο αεροσκάφος εκτός από τον αθλητικό διευθυντή της Ρούντι Φέλερ και τον μάνατζερ Πολ Κουτσολιάκο, επέβαιναν 4 γιατροί και ο γραμματέας του συλλόγου.

➔ Ο Σκίμπε είχε μιλήσει από πριν με τους Φέλερ - Κουτσολιάκο και τους είχε ξεκαθαρίσει πως λόγω του αγώνα της Εθνικής ομάδας δεν θα άφηνε τον Ρέτσο να κάνει ταξίδι-αστραπή στη Γερμανία, οπότε οι ιατρικές εξετάσεις έπρεπε να γίνουν εδώ.

➔ Στις διαπραγματεύσεις με τη πλευρά του Ρέτσου, που έγιναν στην Πλατεία Αλεξάνδρας, ήταν ο πατέρας και ο αδερφός του (έχει αρχίσει ως μάνατζερ), ο Έλληνας εκπρόσωπός του Αποστόλου και ο απεσταλμένος του ξένου ατζέντη του, Φάλι Ραμαντάνι. Ο λόγος για τον Πορτογάλο Περέιρα, ο οποίος την περασμένη σεζόν θήτευσε αρχικά ως τεχνικός διευθυντής στη Νότιγχαμ, ενώ είχε εμπλακεί και στην μεταγραφή του Τζούρτζεβιτς στον Ολυμπιακό.

➔ Όταν ήρθε η αποστολή της Λεβερκούζεν στην Αθήνα μέσα στο deal συμπεριλαμβανόταν και ο δανεισμός του Ντράγκοβιτς (ήταν στον αέρα ο χρόνος, ετήσιος ή διετής, με το συμβόλαιό του, 1,5 μύριο, να το καλύπτουν οι "ασπιρίνες") ενώ δεν προβλεπόταν ποσοστό μεταπώλησης. Όταν όμως, επέστρεψαν στο Λεβερκούζεν είχαν ξοδέψει επιπλέον 3 μύρια, ο Ντράγκοβιτς τούς είχε... ξεμείνει ενώ άφησαν στον Ολυμπιακό 10% ποσοστό για μελλοντική πώληση πάνω από 16 μύρια!

➔ Ουσιαστικά οι παραπάνω αλλαγές προέκυψαν στη διαπραγμάτευση που έγινε επί ελληνικού εδάφους, με το φιξ ποσό για τον Ολυμπιακό μετά από αυτές να κυμαίνεται στα 19 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τα μπόνους (σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα το φιξ ποσό είναι 17,5 μύρια)

➔ Το συνολικό ποσό πώλησης του Ρέτσου, μαζί με τα εφικτά μπόνους συμμετοχών, μπορεί να φτάσει για τον Ολυμπιακό κάτι λιγότερο από 21.500.000 ευρώ!

➔ Οι στάνταρ ετήσιες "καθαρές" αποδοχές του Ρέτσου θα κυμαίνονται κοντά στο 1 εκατ. €, για 5ετές συμβόλαιο. Επίσης, οι μάνατζερ και οι άνθρωποι του (δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς ο Πολ Κουτσολιάκος) θα εισπράξουν εξτρά προμήθειες που πλησιάζουν το μισό εκατομμύριο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK