Αλάνθαστος Χάμιλτον, "πήρε" το Σπα και πάει στην έδρα της Ferrari για πρωτιά

Ό,τι κι αν έκανε ο Ζεμπάστιαν Φέτελ δεν ήταν δυνατόν να τον φέρει μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον που άρχισε και ολοκλήρωσε πρώτος το βελγικό grand prix. Στους επτά βαθμούς έπεσε η διαφορά των δύο βασικών διεκδικητών του τίτλου πριν από το ταξίδι στη Μόντσα.

Αλάνθαστος Χάμιλτον, "πήρε" το Σπα και πάει στην έδρα της Ferrari για πρωτιά

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν εγκαταλείπει τα όπλα, ούτε σκοπεύει να πέσει αμαχητί χαρίζοντας στον Ζεμπάστιαν Φέτελ τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η μονομαχία τους για τη νίκη στην πίστα του Σπα ήταν απ' αυτές που οι φαν της Formula 1 θέλουν να βλέπουν συνεχώς και ανεξαρτήτως κατάληξης - αποτελέσματος. Διότι ο Βρετανός της Mercedes και ο Γερμανός της Ferrari κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.

Ο Χάμιλτον αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία, διότι οδήγησε αψεγάδιαστα και προστάτευσε τη μίνι διαφορά που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ιδίως δε μετά την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας εξαιτίας της σύγκρουσης των δύο Force India, συμπεριφέρθηκε άψογα.

Παρόλο που ο Γερμανός είχε βάλει την πιο μαλακή (ευνοϊκή) γόμα με στόχο να επιτεθεί, ο Βρετανός, με τα μαλακά ελαστικά, στάθηκε απέναντί του βράχος. Απέκρουσε κάθε απόπειρα, κυρίως εκείνη στον 36ο γύρο, και άντεξε μέχρι το τέλος κερδίζοντας τους πολύτιμους βαθμούς πριν από τη νέα μάχη που θα δοθεί στην έδρα της Ferrari, στη Μόντσα. Οι επτά πόντοι, άλλωστε, δεν λένε τίποτα...

Το ότι Ρικιάρντο, Ράικονεν, Μπότας, Χούλκενμπεργκ, Γκροζάν, Μάσα, Όκον και Σάινθ συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη 10άδα ξεχάστηκε ήδη...

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ GP ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

News 24/7

24MEDIA NETWORK