Ούτε δανεικό μπορεί να τον δώσει πλέον η Τσέλσι!

Από τις σπάταλες αγορές του Ζοζέ Μουρίνιο, ο Μάρκο Φαν Χίνκελ εξακολουθεί ν' ανήκει στην Τσέλσι χωρίς να τη βοηθάει. Πόσο μάλλον τώρα που τραυματίστηκε σοβαρά.

Chelsea's Marco van Ginkel plays against Basel during their Champions League group E soccer match at Stamford Bridge stadium in London, Wednesday, Sept. 18, 2013. (AP Photo/Sang Tan)
Μάρκο Φαν Χίνκελ AP PHOTO/SANG TAN

Ο Μάρκο Φαν Χίνκελ είναι από τις περιπτώσεις εκείνες των ποδοσφαιριστών που ο Ζοζέ Μουρίνιο πήρε στην Τσέλσι με το... τσουβάλι χωρίς να νοιάζεται για το κόστος, αλλά ποτέ του δεν τους εκμεταλλεύτηκε με τον τρόπο που θα έπρεπε για να του φανούν χρήσιμοι. Με αποτέλεσμα κάποιοι απ' αυτούς να έχουν ξεμείνει στο ρόστερ της Τσέλσι και κάθε καλοκαίρι ν' αναζητείται νέος προορισμός.

Ο 25χρονος πλέον Ολλανδός μέσος είχε αγοραστεί από τη Φίτεσε έναντι 8 εκατομμυρίων λιρών το καλοκαίρι του 2013 και έκτοτε έπαιξε μονάχα σε 4 επίσημα ματς των "μπλε". Αναμφίβολα οι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν ευθύς εξ αρχής (αχίλλειος τένοντας) δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει με ίσες πιθανότητες την παρουσία του στους Λονδρέζους και από τη σεζόν 2014-15 παίζει εκτός Λονδίνου.

Τη μία στη Μίλαν, την άλλη στη Στόουκ και την τρίτη στην Αϊντχόφεν, στην οποία έμεινε για 1,5 σεζόν. Στο ενδιάμεσο και για κάποιο λόγο οι άνθρωποι της Τσέλσι τού έδωσαν νέο συμβόλαιο για τρία χρόνια. Ίσως υπολόγιζαν πως το τρέχον καλοκαίρι και μετά τις κάμποσες συμμετοχές του με την PSV μπορούν να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματα που είχαν δαπανήσει πριν από μια 5ετία.

Προέκυψε ωστόσο ο σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο και η επέμβαση. Συνέπεια της δυσάρεστης αυτής εξέλιξης ο Φαν Χίνκελ να ξεμείνει στην Τσέλσι και για τους επόμενους οκτώ μήνες να είναι ανενεργός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK