Την (οικονομική) εκτόξευση του Σαλάχ... δεν θα την πιστέψεις!

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ κατάφερε το... ακατόρθωτο. Μέσα σε έξι μήνες διπλασίασε την χρηματιστηριακή του αξία, με τους επίδοξους, πλέον, μνηστήρες που "γλυκοκοιτάνε" την περίπτωσή του, να πρέπει να βάλουν το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη για να τον αποκτήσουν.

Την (οικονομική) εκτόξευση του Σαλάχ... δεν θα την πιστέψεις!
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Κανείς δεν θα περίμενε ότι η έλευση του Μοχάμεντ Σαλάχ στην Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2017, θα άλλαζε σε τόσο μεγάλο βαθμό την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Μάλιστα, τα 42.000.000€ που έδωσαν οι "κόκκινοι" στην Ρόμα, χαρακτηρίστηκαν από πολλούς υπερβολικά για έναν Αιγύπτιο που το μόνο που ξέρει είναι... να τρέχει.

Μόλις έξι μήνες μετά, και έπειτα από μια εξωπραγματική σεζόν με 32 γκολ και 11 ασίστ σε 40 συμμετοχές, ο Μο Σαλάχ, έχει κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν και θεωρείται πια ως ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής του Νησιού -και όχι μόνο-. Αποτελεί, δηλαδή, ένα απ' τα σημαντικότερα εργαλεία στα χέρια του Κλοπ και η απόδοσή του είναι αυτή που σε πολλούς αγώνες θα γείρει την πλάστιγγα είτε υπέρ, είτε κατά της Λίβερπουλ.

Πλέον η χρηματιστηριακή του αξία έχει χτυπήσει "κόκκινο" σε χρόνο ρεκόρ και η τιμή που κοστολογείται δεν ενδείκνυται για... προέδρους που έχουν "καβούρια" στην τσέπη.

Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητικής Έρευνας, η τιμή πώλησης του 25χρονου εξτρέμ έχει ανέλθει στα 162.800.000€ αφήνοντας από κάτω του στην σχετική λίστα ονόματα όπως εκείνα των Κίλιαν Εμπαμπέ της Παρί και του Γκαμπριέλ Χεσούς της Σίτι.

Οπότε, η Ρεάλ Μαδρίτης για παράδειγμα, που ακούγεται έντονα ως υποψήφια για να τον αποκτήσει το ερχόμενο καλοκαίρι, θα πρέπει να... γεμίσει το ταμείο των "κόκκινων" για να ντύσει στα λευκά τον Αιγύπτιο μάγο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK