Αυτός είναι ο πρώτος επαγγελματίας γκέι διαιτητής

Ο Ράιαν Άτκιν έγραψε ιστορία στην Αγγλία, αφού έγινε ο πρώτος επαγγελματίας διαιτητής που βγήκε μπροστά και δήλωσε πως είναι γκέι. Στο πλευρό του η αγγλική ομοσπονδία και όχι μόνο.

Αυτός είναι ο πρώτος επαγγελματίας γκέι διαιτητής

Σε ένα σπορ που κυριαρχεί το αντρικό στοιχείο, είναι πάντα δύσκολο για έναν άνθρωπο διαφορετικών προτιμήσεων. Ο 32χρονος ρέφερι από την Βρετανία βγήκε μπροστά και αποκάλυψε την διαφορετικότητα του χωρίς φόβο, με αποτέλεσμα να κερδίσει την συμπάθεια όλων!

Τόσο η αγγλική ομοσπονδία όσο και η ένωση διαιτητών αγκάλιασε τον θαρραλέο Ράιαν Άτκιν, ο οποίος πλέον αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπος ομοφυλόφιλους που φοβούνται να φανερωθούν στο χώρο του ποδοσφαίρου.

"Η αποκάλυψη του Ράιαν αποτελεί μία σημαντική στιγμή στο παιχνίδι και δείχνει το δρόμο πως όλοι μπορούν να γίνουν διαιτητές, ανεξάρτητα της σεξουαλικής τους προτίμησης. Ο ρόλος μας είναι να υποστηρίξουμε όλους τους διαιτητές, οποίο χρώμα και φύλο κι αν έχουν. Να βοηθήσουμε να εξελιχθούν και πάνω απ' όλα να βιώσουν θετικά αυτό που κάνουν", δήλωσε υπεύθυνος διαιτησίας στην Αγγλία.

Από την πλευρά του ο 32χρονος άνδρας δήλωσε: "Προσωπικά δεν έπεσα ποτέ θύμα ομοφοβικής επίθεσης, όμως γνωρίζω άλλους που υπέστησαν. Το μόνο που μπορεί να αντιμετωπίσω στο μέλλον είναι κάποια επίθεση από παίκτες, θεατές ή ακόμα και διαιτητές που βλέπουν την κατάσταση διαφορετικά. Μέχρι στιγμής, όμως, έχω την αμέριστη στήριξη όλων. Με κάνει και αισθάνομαι περήφανος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK