Δεν αυτοκτόνησε η Ρόμα, "πύρρειος" νίκη για Μπαρτσελόνα

H Ρόμα πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Λεβερκούζεν, ενώ η Μπαρτσελόνα, με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ επικράτησε εύκολα με 3-0 της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, αλλά έχασε με τραυματισμό τον Ιβάν Ράκιτιτς.

Δεν αυτοκτόνησε η Ρόμα, "πύρρειος" νίκη για Μπαρτσελόνα

Ρόμα - Λεβερκούζεν 3-2

Η Ρόμα νίκησε γιατί... οι Έντιν Τζέκο και Μοχάμεντ Σαλάχ βρέθηκαν σε εκπληκτική βραδιά και παρά την ολική επαναφορά της Λεβερκούζεν, οδήγησαν την ιταλική ομάδα σ' ένα σημαντικό "τρίποντο". Μόλις στο 2ο λεπτό ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός, ύστερα από τρομερή κάθετη του πρώην άσου της Μάντσεστερ Σίτι, έδωσε προβάδισμα στους "τζιαλορόσι". Οι παίκτες του Ρουντί Γκαρσιά είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και πίεσαν για δεύτερο γκολ. Η προσπάθειά τους απέδωσε "καρπούς", αφού στο 29ο λεπτό ο Τζέκο από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με όμορφο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου μείωσαν με υπέροχο σουτ του Μεχμέντι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Χαβιέρ Ερνάντες με διαγώνιο σουτ "πάγωσε" το "Ολίμπικο" και έφερε το ματς στα ίσα. Τελικά, οι Ρωμαίοι, κατάφεραν να πάρουν μία σπουδαία νίκη, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μίραλεμ Πιάνιτς στο 80'. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Σαλάχ από τον Τοπράκ, ο οποίος αντίκρισε και την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι συνθέσεις

Ρόμα: Στσέζνι, Φλορέντσι (57' Μαϊκόν, 76' Τοροσίδης), Ρίντιγκερ, Μανωλάς, Ντιν, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι, Πιάνιτς, Σαλάχ, Ζερβινιό (68' Ιτούρμπε), Τζέκο.

Λεβερκούζεν: Λένο, Ντονάτι, Τα, Παπαδόπουλος, Βέντελ, Τοπράκ, Τσαλχάνογλου, Καμπλ, Μεχμέντι (88' Μπραντ), Ερνάντες, Κίσλινγκ (46' Μπελαράμπι, 73' Κράμερ).

Δεν αυτοκτόνησε η Ρόμα, "πύρρειος" νίκη για Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3-0

Η Μπαρτσελόνα νίκησε γιατί... ήταν φανερή η διαφορά ποιότητας με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Παρότι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, οι "μπλαουγκράνα" επικράτησαν με 3-0 των Λευκορώσων, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 30', με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 60' έδωσε την ασίστ στον Λουίς Σουάρες, ο οποίος, με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Σεργκέι Τσέρνικ για το 2-0.

Στο 83', ο Νεϊμάρ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό γκολ του, με πλασέ προ κενής εστίας, ύστερα από πάσα του Σουάρες. Για τους Καταλανούς, η νίκη περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Ίβαν Ράκιτιτς λόγω προβλήματος τραυματισμού. Η αγωνία είναι έκδηλη, καθώς ο Κροάτης είναι πιθανό να μην προλάβει το clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο, Βερμάελεν, Αντριάνο, Ινιέστα (68' Μπάρτρα) Μπουσκέτς (76' Γκουμπάου), Ράκιτιτς (20 Μουνίρ), Ινιέστα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Σουάρες, Νεϊμάρ.

ΜΠΑΤΕ: Τσέρνικ, Γκάιντουτσικ, Μιλούνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Πολιάκοφ, Γιαμπλόνσκι, Α. Βολόντκο (68' Νίκολιτς), Στάσεβιτς, Μ. Βολόντκο (78' Ρίος), Μοζολέφσκι (60' Χλεμπ), Γκόρντεϊτσουκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι βαθμολογίες, τα στατιστικά και οι σκόρερ των ομίλων του Champions League 2015-16

News 24/7

24MEDIA NETWORK