Το απίστευτο στατιστικό του Μπουφόν

Τι κι αν έχει κλείσει τα 39 και βαδίζει προς τα 40; Ο Τζίτζι Μπουφόν παραμένει, ίσως, ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο. Οι αριθμοί του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ είναι εντυπωσιακοί (VIDEO)!

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon stands on the pitch before the Champions League round of 16, first leg, soccer match between FC Porto and Juventus at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, Feb. 22, 2017. (AP Photo/Paulo Duarte)
buffon AP

Άλλοι στη δική του θέση θα είχαν αρχίσει να τα παρατάνε λόγω... ηλικίας. Έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του, το μόνο που λείπει πλέον είναι ένα Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά ο στόχος της συμμετοχής σε ένα ακόμα Μουντιάλ.

Αυτό δεν σημαίνει πως η Γιουβέντους τον κρατάει... χαριστικά. Το αντίθετο μάλιστα. Ο Τζίτζι Μπουφόν αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για την καταπληκτική φετινή πορεία της "μεγάλες κυρίας" σε Ιταλία και Ευρώπη.

Το βράδυ της Τρίτης (11/4) ο 39άχρονος άσος πραγματοποίησε επεμβάσεις παγκόσμιας κλάσης και βοήθησε στη νίκη με 3-0 κόντρα στην Μπαρτσελόνα!

Ο ΜΠΟΥΦΟΝ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ

Οι αριθμοί του έμπειρου πορτιέρε είναι εντυπωσιακοί στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Σε οκτώ εμφανίσεις (έχει χάσει μόνο το ματς κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τους ομίλους) μετρά 6 νίκες και 2 ισοπαλίες με την Γιουβέντους να έχει δεχθεί μόλις 2 γκολ!

Κι όλα αυτά απέναντι σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Σεβίλλη, η Λυών, η Πόρτο και η Ντιναμό. Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για... μύθο!

Photo credit: AP Photo/Paulo Duarte

News 24/7

24MEDIA NETWORK