"Πλάκα" σε Άρσεναλ η Μπάγερν, ανατροπή η Ρεάλ

Η Μπάγερν δεν λυπήθηκε σε καμία περίπτωση την Αρσεναλ και με το σαρωτικό 5-1 στο Μόναχο ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Θεμέλια πρόκρισης έβαλε και η Ρεάλ που νίκησε 3-1 τη Νάπολι στη Μαδρίτη αν και βρέθηκε να χάνει. Ολη η δράση!

"Πλάκα" σε Άρσεναλ η Μπάγερν, ανατροπή η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα επί εποχής Champions League (1992 και μετά) που θα κατακτήσει δύο σερί σεζόν το βαρύτιμο τρόπαιο και στο πρώτο της ματς στην νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης έδειξε πως έχει όλα τα φόντα για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Αν και δέχτηκε ένα ισχυρό σοκ μόλις στο 8' από το υπέροχο γκολ του Ινσίνιε με πλασέ εκτός περιοχής (είδε εκτός θέσης τον Κέιλορ Νάβας και το εκμεταλλεύτηκε) δεν έχασε την αυτοκυριαρχία της, ανέβασε σταδιακά στροφές και έφτασε σε μία σπουδαία ανατροπή.

"Πλάκα" σε Άρσεναλ η Μπάγερν, ανατροπή η Ρεάλ

Ο Μπενζεμά στο 18' ισοφάρισε σε 1-1 με καρφωτή κεφαλιά και έγινε ο πρώτος Γάλλος σκόρερ στην ιστορία του Champions League και 5ος συνολικά με 51 γκολ (άφησε πίσω του τον Ανρί με 50), ο Κρόος στο 49' έγραψε το 2-1 με άψογο χαμηλό πλασέ μετά από ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο ενώ ο Καζεμίρο πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με άπιαστο μονοκόμματο σουτ στο 54' και διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Η Ρεάλ είχε ευκαιρίες και για τέταρτο τέρμα, η Νάπολι με τον Μέρτενς έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο δικό της γκολ, με το 3-1 να μένει πάντως μέχρι το φινάλε και να δίνει καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στους "μερένγκες" ενόψει της ρεβάνς στο "San Paolo".

"Πλάκα" σε Άρσεναλ η Μπάγερν, ανατροπή η Ρεάλ

Η Μπάγερν Μονάχου είχε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Άρσεναλ έχοντας πάρει μάλιστα τον... αέρα των Λονδρέζων με τρεις προκρίσεις εις βάρος τους τα τελευταία χρόνια και τον δικαιολόγησε απόλυτα πάνω στο χορτάρι. Το ημίχρονο στην "Allianz Arina" βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1 από τα γκολ των Ρόμπεν (υπέροχο πλασέ ύστερα από την γνώριμη εδώ και χρόνια κίνησή του εκτός περιοχής που πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται) και Αλέξις Σάντσες (ο Νόιερ απέκρουσε το πέναλτί του Χιλιανού αλλά πήρε το ριμπάουντ και τον νίκησε με πλασέ), όμως στο δεύτερο 45λεπτο το γήπεδο έγινε... κατηφορικό!

"Πλάκα" σε Άρσεναλ η Μπάγερν, ανατροπή η Ρεάλ

Ο Λεβαντόβσκι στο 53' έκανε το 2-1 με κεφαλιά και στο 56' έδωσε φοβερή ασίστ με τακουνάκι στον Τιάγκο Αλκάνταρα για το 3-1 ενώ στο 63' ο Ισπανός έκανε το 4-1 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς και στο 88' ο Μίλερ (είχε μπει αλλαγή στο 86') τελείωσε κάθε σκέψη και ελπίδα της Άρσεναλ για ανατροπή στη ρεβάνς διαμορφώνοντας το τελικό 5-1. Αυτή ήταν η 16η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη των Βαυαρών στο Champions League ενώ στον αντίποδα οι "κανονιέρηδες" κοιτάζουν κατάματα τον 7ο διαδοχικό αποκλεισμό τους στη φάση των "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

"Πλάκα" σε Άρσεναλ η Μπάγερν, ανατροπή η Ρεάλ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ:

Ρεάλ Μαδρίτης - Νάπολι 3-1 (18' Μπενζεμά, 49' Κρόος, 54' Καζεμίρο / 8' Ινσίνιε)

Μπάγερν Μονάχου - Άρσεναλ 5-1 (11' Ρόμπεν, 53' Λεβαντόβσκι, 56' 63' Τιάγκο Αλκάνταρα, 88' Μίλερ / 30' Αλέξις Σάντσες)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΡΕΑΛ: Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος (71' Πέπε), Μαρσέλο, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Χάμες Ροντρίγκες (76' Βάθκεθ), Μπενζεμά (82' Μοράτα), Ρονάλντο

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζιελίνσκι (75' Άλαν), Ντιαβαρά, Χάμσικ (84' Μίλικ), Καγεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Ρόμπεν (88' Ραφίνια), Τιάγκο, Ντόουγκλας Κόστα (84' Κίμιχ), Λεβαντόβσκι (86' Μίλερ)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί (49' Γκαμπριέλ), Γκιμπς, Τζάκα, Κοκελέν (77' Ζιρού), Όξλειντ-Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Ιουόμπι (66' Γουόλκοτ), Σάντσες

TO LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK