Η Γιουβέντους ήταν το φαβορί και το έδειξε στον Ολυμπιακό

Με μία ακόμη ήττα αποχαιρέτισε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν εύκολα με 2-0 από τη Γιουβέντους στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και τα χάλασαν ακόμη και στις τελικές εντυπώσεις. Το δοκάρι του Μπεν ήταν ό,τι καλύτερο έκαναν οι πρωταθλητές (VIDEO).

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Έχοντας έναν βαθμο στα πρώτα πέντε παιχνίδια του και έχοντας αποκλειστεί από την προτελευταία αγωνιστική ακόμα και από το Europa League, ο Ολυμπιακός είχε ως μοναδικό κίνητρο στο φινάλε κόντρα στην Γιουβέντους μία νίκη γοήτρου ώστε να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι.

Φευ... Η Γιουβέντους, η οποία ήθελε από την πλευρά της θετικό αποτέλεσμα για να συνοδεύσει την Μπαρτσελόνα στους "16" του Champions League, έπαιξε με τον αέρα της ανώτερης και πιο έμπειρης ομάδας από το ξεκίνημα και δεν άφησε περιθώρια για αμφισβήτηση από τους Πειραιώτες.

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τον Κουαδράδο στο 15ο λεπτό και τον Μπερναρντέσκι στο 90ο, πέτυχε μία... επαγγελματική νίκη για τα ευρωπαϊκά κυβικά της, την ώρα που οι Πειραιώτες του Τάκη Λεμονή έδειξαν για ένα ακόμα παιχνίδι στη φετινή διοργάνωση πως ήθελαν αλλά Δεν μπορούσαν.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ειδικά στο πρώτο μέρος όπου έπρεπε να μπουν πιο δυνατά και να κλονίσουν την αυτοπεποίθηση των Τορινέζων έκαναν πάρα πολλά λάθη, έχασαν σχεδόν αμαχητί τη μάχη στο χώρο του κέντρου ενώ άφησαν τους ακραίους του Αλέγκρι (Ντόουγκλας Κόστα και Άλεξ Σάντρο από τα αριστερά, Κουαδράδο από τα δεξιά) να δράσουν ανενόχλητοι.

Μέχρι το 40ο λεπτό, η "βέκια σινιόρα" είχε ένα γκολ και 2 ευκαιρίες με τους Ντιμπάλα και Κουαδράδο (ο Προτό είχε εξαιρετικές επεμβάσεις σε αυτές τις φάσεις) ενώ ο Ολυμπιακός φάνηκε για πρώτη φορά επιθετικά μόλις στο 42ο λεπτό με την εξαιρετική ενστικτώδη επέμβαση με τα πόδια του Στσέσνι στην κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς.

Στο δεύτερο μέρος, ο Τάκης Λεμονής είδε τη δυσκολία του Ολυμπιακού να δημιουργήσει και να απειλήσει (ανύπαρκτοι Σεμπά και Οφόε) και έριξε στο χορτάρι τους Μάριν και Φορτούνη, με την εικόνα να βελτιώνεται από τη μέση και μπροστά αλλά την Γιουβέντους να μην αφήνει πολλούς χώρους ελεύθερους, άρα και πολλά περιθώρια για ανατροπή.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Στσέσνι στο 58' έδειξε πως δεν επιλέχτηκε τυχαία για να φορέσει τα γάντια του Μπουφόν όταν εκείνος αποχωρήσει το καλοκαίρι (απέκρουσε το πλασέ του Μάριν) ενώ στο 82' ο Μπεν έχασε την τελευταία ευκαιρία για τον βαθμό της τιμής όταν μετά από σέντρα του Κούτρη έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά ο Μπεν.

Ε, στο φινάλε η Γιουβέντους φρόντισε να... τιμωρήσει τον Ολυμπιακό για την μη αποτελεσματικότητά του, με τον Προτό να σταματάει το σουτ-οβίδα του Μπερναρντέσκι στο 87' εκτός περιοχής αλλά να αδυνατέι να κάνει το ίδιο στο 90' (σουτ εντός περιοχής) και έτσι το 2-0 να σφραγίζει τη συνολική κυριαρχία των "μπιανκονέρι".

Το φινάλε βρήκε τους Γιουβεντίνους να πανηγυρίζουν την πρόκριση και τους φίλους του Ολυμπιακού να εμψυχώνουν την ομάδα τους για τον τίτλο στην Ελλάδα, το άσχημο όμως είναι πως η φετινή σεζόν βρήκε τους Πειραιώτες να μένουν στον έναν βαθμό και να γράφουν αρνητική ιστορία με τη χαμηλότερη συγκομιδή ελληνικής ομάδας σε όμιλο Champions League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 0-2

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (62' Φορτούνης), Πάρντο, Σεμπά (46' Μάριν), Τζούρτζεβιτς (71' Μπεν)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Ντε Σίλιο, Μπενατιά, Μπαρτσάλι (70' Ρουγκάνι), Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Ματουιντί, Κουαδράδο (84' Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα (62' Πιάνιτς), Κόστα, Ιγκουαΐν

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK