Τζούκιτς: "Έτσι θα περάσει τον Ολυμπιακό η Ριέκα"

Ο Ολυμπιακός "σκούπισε" την Παρτίζαν και ο Μίροσλαβ Τζούκιτς εκτελεί χρέη... κατασκόπου, αποκαλύπτοντας στους Κροάτες της Ριέκα μέσω συνέντευξής του, τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού. Ποιον παίκτη ξεχωρίζει, τι γνώμη έχει για τις έδρες των δύο ομάδων και τι θα άλλαζε αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω...

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÐÁÑÔÉÆÁÍ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - PARTIZAN (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÐÁÑÔÉÆÁÍ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - PARTIZAN (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Παρτίζαν δεν κατάφερε να διατηρίζει ζωντανό το όνειρο του Champions League καθώς αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο από τον Ολυμπιακό με συνολικό σκορ 5-3 για τους πρωταθλητές Ελλάδας, όμως ο Μίροσλαβ Τζούκιτς δεν έχει ακόμα "χωνέψει" αυτό το αντίο.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της πατρίδας του "Novilist", ο τεχνικός των Σέρβων επανέλαβε για μία ακόμα φορά πως η ομάδα του ήταν καλύτερη στα 180 λεπτά της μάχης της με τον Ολυμπιακό, ενώ προχώρησε σε μία ακτινογραφία των πρωταθλητών Ελλάδας θέλοντας να συμβουλεύσει την πρωταθλήτρια Κροατίας, Ριέκα, για το που πρέπει να "χτυπήσει" ώστε να βρεθεί εκείνη στους χρυσοφόρους ομίλους!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Για το ποιο ήταν το στοιχείο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς και καθόρισε την πρόκριση:

Όπως είπα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη ρεβάνς στον Πειραιά, η Παρτίζαν ήταν η καλύτερη ομάδα στα 180 λεπτά! Δεν στάθηκε όμως αρκετό για να προκριθούμε επειδή οι Έλληνες είχαν αυτό που έλειπε από την Παρτίζαν, την εμπειρία της συμμετοχής σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ματς της σειράς. Κάναμε τρία λάθη και πληρώσαμε την απειρία μας από τέτοιους αγώνες. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήξεραν πώς να τιμωρήσουν την αθωότητά μας. Τέτοια λάθη στην Ευρώπη δεν συγχωρούνται. Αυτό μας έλειψε, η εμπειρία ευρωπαϊκών παιχνιδιών.

Για το γεγονός πως η Παρτίζαν ήταν καλύτερη στη ρεβάνς.

Η Παρτίζαν παίζει πάντα επιθετικά, αυτή είναι η ποδοσφαιρική φιλοσοφία μου. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Παίζουμε ανοιχτά και πιέζουμε τον αντίπαλο. Ήμασταν άτυχοι, όχι επειδή δεν περάσαμε αλλά επειδή το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν πλασματικό, δεν αντιπροσώπευε αυτό που έγινε στο γήπεδο. Στη ρεβάνς προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας, όμως μερικές φορές στον αθλητισμό πρέπει να έχεις τυχή. Εκείνη δεν ήταν με το μέρος μας. Ο Ολυμπιακός είναι μία συμπαγής ομάδα, παίζουν καιρό μαζί στην Ευρώπη, συμμετέχουν συνεχώς στο Champions League. Η ποιότητα των ατόμων είναι στην υπηρεσία του συνόλου.

Για το τι θα συμβούλευε τον Ματίας Κεκ (σ.σ. προπονητής Ριέκα) για τα ματς με τον Ολυμπιακό:

Τα αποτελέσματα είναι ο καθρέφτης για κάθε προπονητή. Ο Κεκ είναι πρωταθλητής Κροατίας και έχει αποκλείσει στην προηγούμενη φάση του Champions League την Ζάλτζμπουργκ. Ο Κεκ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα δυνατά στοιχεία της ομάδας του και να σταματήσει τη γρήγορη μετάβαση του Ολυμπιακού από την άμυνα στην επίθεση.

Για τον πιο επικίνδυνο παίκτη του Ολυμπιακού:

Η ομάδα! Παίζουν ομαδικά, σταθερά, επιθετικά, κα έχουν ατομική ποιότητα. Όλοι βοηθούν στην αμυντική λειτουργία ενώ στο παιχνίδι μπροστά συμμετέχουν αρκετοί παίκτες.

Για το πως ακτινογραφεί την Ριέκα και τι έχει να να πει για τις έδρες των δύο ομάδων:

Η Ριέκα πέρυσι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, ήταν ομάδα που διασκέδαζε τον κόσμο με το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Κέρδισε άξια το νταμπλ μετά από 11 χρόνια κυριαρχίας της Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Φέτος είναι πρώτο φαβορί για τον τίτλο στην Κροατία και στην Ευρώπη έχουν τη μεγάλη πρόκληση, τα πάντα είναι πιθανά στα πλέι οφς. Θα πρέπει να παίξουν έξυπνα και θαρραλέα στον Πειραιά, να σκοράρουν ένα γκολ και μετά όλα είναι πιθανά. Οι οπαδοί είναι ο δωδέκατος παίκτης των δύο ομάδων. Δίνουν σπουδαία ενέργεια στον Πειραιά οι οπαδοί του Ολυμπιακού αλλά και το γήπεδο της Ριέκα είναι ηφαίστειο.

Για το πως πρέπει να παίξει η Ριέκα κόντρα στον Ολυμπιακό:

Δεν κάνω μαθήματα στους συναδέλφους μου. Η Παρτίζαν παίζει επιθετικά, αυτή είναι η φιλοσοφία μας, ανεξάρτητα από το ποιον αντιμετωπίζουμε. Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του σύστημα και τη δική του φιλοσοφία.

Για το τι θα άλλάζε στα ματς με τον Ολυμπιακό αν μπορούσε να γυρίσει πίσω το χρόνο:

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας... Για να επιβιώσεις στην Ευρώπη πρέπει είσαι αμυντικά δυνατός, δεν μπορείς να δέχεσαι 5 γκολ σε 180 λεπτά και να περιμένεις να προκριθείς. Δεν χρειάζεται πάντως να κλαίμε πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα, προχωράμε. Θέλω η Ριέκα να εκπληρώσει τα όνειρά της.

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK