Χάσι: "Σημαντικό να κρατήσουμε το μηδέν"

Στην σπουδαιότητα του να μην δεχθεί γκολ στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα του ο Ολυμπιακός στάθηκε ο Μπέσνικ Χάσι, ενώ τόνισε πως στο μυαλό του έχει καταστρώσει το πλάνο ενόψει Ριέκα. Τι είπε ο Ομάρ για τον τραυματισμό του.

CHAMPIONS LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
xasi omar EUROKINISSI SPORTS

Αρκετό ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη Τύπου του Κοσοβάρου τεχνικού πριν το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ριέκα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη συνέχεια μίλησε και ο Ομάρ, ο οποίος αναφέρθηκε στο κατά πόσο είναι έτοιμος για τον αγώνα της Τετάρτης.

Τι σας είπε ο κ. Μπάμπιτς που είδε το παιχνίδι της Ριέκα με την Όσιγιεκ;

"Τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και της Ευρώπης είναι τελείως διαφορετικά. Δεν σημαίνει ότι θα βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα από αυτό το ματς που είδαμε ή κάποιο άλλο από το πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε την Ριέκα, κοιτάξαμε να την μάθουμε ακόμα καλύτερα και από άλλες όψεις".

Θα παίξει τελικά ο Ομάρ; Κι επίσης σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Οφόε;

"Δεν γνωρίζω αν θα παίξει ο Ομάρ. Σίγουρα θα είναι στην αποστολή. Δεν ξέρω αν θα ξεκινήσει. Οσο για τον Οφόε θα ξεκινήσει προπονήσεις και θα αποφασίσουμε".

Ποιο σκορ θα θεωρούσατε ιδανικό για πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη;

"Ολοι γνωρίζουν ότι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι διαφορετικά σε σχέση με τα τοπικά. Θέλουμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνά μας και από τη στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εφόσον κρατήσουμε το μηδέν, είναι ευπρόσδεκτο".

Εχουν περάσει 15 μέρες από το προηγούμενο επίσημο ματς του Ολυμπιακού. Ο χρόνος έχει λειτουργήσει υπέρ της ομάδας σας;

"Θα το δούμε πώς έδρασε ο χρόνος. Οπως όλες οι ομάδες, έτσι κι εμείς είχαμε προβλήματα. Προκύπτουν τραυματισμοί, κάποιοι άλλοι χάνουν το ρυθμό τους, άλλοι βρίσκουν το ρυθμό τους. Αυτό που θα προσέξουμε είναι να βγούμε με καλή ψυχολογία κι αν κρατήσουμε αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι μας, νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά".

Εχοντας ζήσει τα δύο παιχνίδια με την Παρτιζάν και έχοντας δει την Ριέκα, θα μας κάνατε μία σύγκριση των δύο ομάδων; Ποια είναι η καλύτερη ομάδα;

"Οχι αυτή τη στιγμή δεν θα το κάνω. Ισως όταν παίξουμε και τα δύο ματς απέναντί τους, τότε θα με ρωτήσετε".

Αν ερχόταν μία νεράιδα το βράδυ και σας έλεγε θα προτιμούσατε ένα 0-0 ή μία νίκη έχοντας δεχτεί γκολ, ποιο σκορ θα επιλέγατε;

"Δεν πιστεύω στις νεράιδες και δεν ονειρεύομαι πολύ. Οπως είπα είναι σημαντικό να κρατήσουμε το μηδέν, όμως, όπως είμαστε σήμερα θέλουμε να κερδίσουμε".

Επικρατεί μία άποψη ότι σχετικά εύκολα κερδίσατε την Παρτιζάν. Κι επειδή υπάρχει επίσης μία άποψη ότι η Παρτιζάν με τη Ριέκα είναι στο ίδιο επίπεδο, αυτό οδηγεί προς τη σκέψη ότι τώρα οι παίκτες του Ολυμπιακού μπορεί να υποτιμήσουν τη Ριέκα;

"Κανείς δεν μπορεί να έχει αυτή τη σκέψη, γιατί ξέρουμε ότι η Ριέκα είναι σε καλή φόρμα. Οτι έχει αποκλείσει τη Σάλτσμπουργκ και συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό που είχε την προηγούμενη ρονιά. Εχει πολλούς νέους παίκτες, 23 με 27 ετών, που βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση. Είναι ένας σοβαρός αντίπαλος".

Εχετε καταστρώσει τα πλάνα σας για το αυριανό παιχνίδι. Μήπως θα περιμένετε και την τελική αποστολή της Ριέκα για να κάνετε μία τελευταία αλλαγή στο πλάνο σας;

"Οχι, έχω αποφασίσει και έχω καταστρώσει τα πλάνα μου. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε μία τελευταία προπόνηση. Εχουμε κάνει πολύ καλές προπονήσεις το τελευταίο τριήμερο, είμαστε συγκεντρωμένοι και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε".

ΟΜΑΡ: "ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΟΥ"

Τι εικόνα έχετε σχηματίσει από την Ριέκα κυρίως από τα ευρωπαϊκά ματς; Και το λέμε αυτό με αφορμή ότι στα παιχνίδια της Κροατίας έδειξε ένα κακό πρόσωπο...

"Είναι μία ομάδα δυνατή, που δουλεύει καλά, πολύ καλά οργανωμένη και δουλεύει πολύ με αντεπιθέσεις. Αυτό που ξέρουμε λοιπόν είναι ότι θα πρόκειται για δύσκολο παιχνίδι".

Σε αντίθεση με τον προηγούμενο γύρο αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός παίζει εντός έδρας το πρώτο ματς. Τι αλλάζει για εσάς και ποια στοιχεία θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει το αποτέλεσμα που πρέπει;

"Φυσικά είναι διαφορετικό όταν έχεις να παίξεις το πρώτο ματς στην έδρα σου. Θέλουμε στο πρώτο παιχνίδι να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και να πάμε στην έδρα της Ριέκα για να πάρουμε την πρόκριση, έχοντας από τον αγώνα του Καραϊσκάκη ένα θετικό αποτέλεσμα".

Δεν αγωνίστηκες στα παιχνίδια με την Παρτιζάν λόγω ενός τραυματισμού. Σε τι βαθμό ετοιμότητας είσαι τώρα;

"(Μπήκε στη συζήτηση ο Χάσι και είπε “ξέρετε ότι θα παίξει;”). Οπως είπε και ο προπονητής δεν ξέρω αν θα παίξω, αν θα είμαι αυτός που θα βρεθεί στην ενδεκάδα, αλλά μετά από εκείνον τον τραυματισμό είμαι πολύ καλύτερα και νιώθω καλά. Θα είμαι έτοιμος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK