Η Λίβερπουλ έλιωσε την Σίτι στο καμίνι του "Άνφιλντ", "τεσσάρα" στην Ρόμα η Μπαρτσελόνα

Η Λίβερπουλ πέτυχε τρία γκολ στα πρώτα 31 λεπτά με Σαλάχ, Τσάμπερλεϊν και Μανέ και εμποδίζοντας την Μάντσεστερ Σίτι να έχει έστω μία τελική εντός εστίας νίκησε 3-0 στο "Άνφιλντ" και απέκτησε πολύ μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League. Μία ανάσα από τους "4" και η Μπαρτσελόνα με το 4-1 επί της Ρόμα (VIDEOS).

Η Λίβερπουλ έλιωσε την Σίτι στο καμίνι του "Άνφιλντ", "τεσσάρα" στην Ρόμα η Μπαρτσελόνα

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-0 (12' Σαλάχ, 20' Τσάμπερλεϊν, 31' Μανέ)

Όπως στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι τυχαίο... Στα 31 ματς που έχει δώσει στη φετινή Premier League η εκπληκτική Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα μετράει μόλις μία ήττα, στο "Άνφιλντ" με σκορ 4-3 υπέρ της Λίβερπουλ, και ήταν το ίδιο γήπεδο που το βράδυ της Τετάρτης έγινε κρανίου τόπος για την επικείμενη πρωταθλήτρια Αγγλίας. Η Λίβερπουλ όχι απλά ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League αλλά μία... πολεμική μηχανή που έλιωσε τους "πολίτες" με το ανελέητο πρέσινγκ της και στα πρώτα 31 λεπτά τους φόρτωσε τρία γκολ στην πλάτη.

Σαλάχ (12'), Τσάμπερλεϊν (20') και Μανέ (31') χόρευαν την άμυνα των "πολιτών" που παρέπαιε, το γήπεδο έβραζε από ένα εκπληκτικό κοινό που ήταν ο 12ος παίκτης για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και το νερό είχε μπει στο αυλάκι... Στο δεύτερο ημίχρονο, οι "κόκκινοι" δεν άντεξαν (φυσιολογικό) στον ίδιο φρενήρη ρυθμό που επέβαλαν στο πρώτο μέρος και έπαιξαν πίσω από τη μπάλα με σκοπό να κρατήσουν το μηδέν και τα κατάφεραν διαψεύδοντας πανηγυρικά την εκτίμηση του Γκάρι Νέβιλ μετά το τρίτο γκολ του Μανέ!

Η Σίτι πήρε τον έλεγχο, την κατοχή, η πίεσή της όμως ήταν φλύαρη και ολοκλήρωσε το παιχνίδι χωρίς ούτε μία τελική στην εστία του Κάριους, με το έργο της στη ρεβάνς να είναι εξαιρετικά δύσκολο για τη μεγάλη ανατροπή. Πέρα από τους υπερηχητικούς Σαλάχ και Μανέ στο πρώτο ημίχρονο, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα δύο μπακ του Κλοπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ και Ρόμπερτσον, που έκαναν το παιχνίδι... της ζωής τους, ενώ τα χαφ των γηπεδούχων "κατάπιαν" εκείνα των φιλοξενουμένων στο πρώτο 45λεπτο που το γήπεδο είχε γίνει... κατηφορικό!

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (85' Αλμπέρτο Μορένο), Μίλνερ, Σαλάχ (53' Βαϊνάλντουμ), Μανέ, Φιρμίνο (71' Σολάνκε)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον Μοράες, Γουόκερ, Κομπανί, Οταμέντι, Λαπόρτ, Φερναντίνιο, Γκιουντογκάν (57' Στέρλινγκ), Ντε Μπράινε, Σανέ, Νταβίντ Σίλβα, Γκαμπριέλ Ζεζούς

Μπαρτσελόνα - Ρόμα 4-1 (37' (αυτ.) Ντε Ρόσι, 55' (αυτ.) Μανωλάς, 59' Πικέ, 87' Σουάρες / 81' Τζέκο)

Η Μπαρτσελόνα ήταν η ομάδα που κουβαλούσε τον τίτλο του μεγάλου φαβορί απέναντι στην Ρόμα και τον επιβεβαίωσε επικρατώντας με το ευρύ 4-1 που την περνάει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στα ημιτελικά, παρόλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι απολύτως αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα. Οι Ρωμαίοι ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί στο "Καμπ Νόου" και άντεξαν για πάνω από μισή ώρα χωρίς να δεχτούν τρομερή πίεση από τους Καταλανούς (κορυφαία στιγμή τους το σουτ του Ράκιτιτς στο αριστερό δοκάρι του Άλισον) για να έρθει όμως στο 37' η άτυχη στιγμή, με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι να προλαβαίνει τον Μέσι αλλά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με προβολή εκτός περιοχής!

Στο 55ο λεπτό τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα αφού είχε φτάσει η ώρα του Κώστα Μανωλά να χριστεί σκόρερ εις βάρος της ομάδας του (πέντε πλέον τα αυτογκόλ των αντιπάλων της Μπαρτσελόνα στο φετινό Champions League!) ενώ στο 59' ο Ζεράρ Πικέ έκανε το 3-0 για να ψαλιδίσει και άλλο τις ελπίδες των Ρωμαίων για την ανατροπή στη ρεβάνς του "Ολίμπικο". Στο 80' ο Τζέκο την ξαναέβαλε στο παιχνίδι της πρόκρισης μειώνοντας σε 3-1 όμως ο Λουίς Σουάρες πέτυχε το παρθενικό του γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (το έψαχνε πολύ καιρό ο Ουρουγουανός που είχε γκίνια στο CL) στο 87' και η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πηγαίνει "καβάλα στ'άλογο" στην ιταλικη πρωτεύουσα την ερχόμενη Τρίτη.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ρομπέρτο (83' Αντρέ Γκόμες), Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (66' Παουλίνιο), Ινιέστα (85' Ντένις Σουάρες), Μέσι, Σουάρες

ΡΟΜΑ: Άλισον, Πέρες, Φάσιο, Μανωλάς, Κολάροβ, Πελεγκρίνι (60' Γκοναλόν), Ντε Ρόσι (77' Ντεφρέλ), Στρόουτμαν, Φλορέντσι (72' Ελ Σααραουί), Τζέκο, Περότι

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK