Το μυστικό του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι η... δίαιτά του!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φτάνει στον τελικό του Κιέβου ένα κιλό ελαφρύτερος σε σύγκριση με αυτόν στο Κάρντιφ το 2017 και το μυστικό έχει να κάνει με τη σούπερ δίαιτα που ακολουθεί...

Portuguese soccer player Christiano Ronaldo holds the Best FIFA Men's player award during The Best FIFA 2017 Awards at the Palladium Theatre in London, Monday, Oct. 23, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Portuguese soccer player Christiano Ronaldo holds the Best FIFA Men's player award during The Best FIFA 2017 Awards at the Palladium Theatre in London, Monday, Oct. 23, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό: ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει φτάσει τα 33 χρόνια όμως όχι μόνο δεν τον νικάει ο χρόνος σε ό,τι έχει να κάνει με τον αριθμό των κιλών του και την ευλυγισία του αλλά βρίσκει κάθε φορά τρόπο να μας εκπλήσσει όλους ευχάριστα.

Το ανάποδο ψαλίδι του στο Τορίνο κόντρα στην Γιουβέντους όπου πήδηξε ως τον... Θεό για να βρει τη μπάλα μετά τη σέντρα του Καρβαχάλ και να εκτελέσει τον Μπουφόν, είναι χαρακτηριστική περίπτωση, ενώ το ίδιο το ιατρικό τιμ της Ρεάλ θεωρεί πως η περίπτωσή του είναι κάτι το μοναδικό.

Real Madrid's Christiano Ronaldo jumps for the ball during a training session prior the Champions League Group F soccer match between Borussia Dortmund and Real Madrid at the stadium in Dortmund, Germany, Monday, Sept. 26, 2016. (AP Photo/Martin Meissner)
Real Madrid's Christiano Ronaldo jumps for the ball during a training session prior the Champions League Group F soccer match between Borussia Dortmund and Real Madrid at the stadium in Dortmund, Germany, Monday, Sept. 26, 2016. (AP Photo/Martin Meissner) AP IMAGE

Σε σύγκριση με τα 85 κιλά που ήταν πέρυσι όταν η Ρεάλ έφτανε στον τελικό του CL στο Κάρντιφ, φέτος είναι ένα κιλό λιγότερο (84) ενόψει της κόντρας του με την Λίβερπουλ στο Κίεβο ενώ επίσης: έχει λιπαρή μάζα μόλις 7% (συνήθως οι αθλητές έχουν από 10 μέχρι 11%) και η μυική μάζα του είναι στο 50% (ο μέσος όρος για ποδοσφαιριστές είναι στο 46%).

Πέρα πάντως από τη γυμναστική του κάνει, σημαντικό ρόλο σε αυτό το... θαύμα που έχουμε μπροστά μας κοιτάζοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο, παίζει και η διατροφή, με τον σεφ της εθνικής Πορτογαλίας, Λουίς Λαβραδόρ (που επιμελείται προσωπικά τη δίαιτα του CR7) να αποκαλύπτει διάφορα μυστικά της, μιλώντας στην ιστοσελίδα "Business Insider".

"Το μυστικό για τον Κριστιάνο είναι να τρώει υγιεινά και να μην στερείται σχεδόν ποτέ από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Δεν λείπουν επίσης ποτέ από τη διατροφή του τα δημητρικά ολικής άλεσης, τα φρέσκα φρούτα, οι άπαχες πρωτεΐνες και πάρα πολλή σαλάτα.

Portugal's Christiano Ronaldo exercises with the ball during a training session in Marcoussis, near Paris, France, Monday, July 4, 2016. Portugal will face Wales in a Euro 2016 semi final soccer match in Lyon on Wednesday, July 6, 2016. (AP Photo/Thibault Camus)
Portugal's Christiano Ronaldo exercises with the ball during a training session in Marcoussis, near Paris, France, Monday, July 4, 2016. Portugal will face Wales in a Euro 2016 semi final soccer match in Lyon on Wednesday, July 6, 2016. (AP Photo/Thibault Camus) AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Ένα άλλο μυστικό είναι πως κατά τη διάρκεια της κάθε προπόνησης που κάνει με την Ρεάλ ενυδατώνεται με ισοτονικά ποτά που παρασκευάζονται ειδικά για να έχουν λιγότερη ζάχαρη από αυτά που υπάρχουν στην αγορά και τα οποία εμπεριέχουν μείγμα υδατανθράκων για τη βελτίωση της αντοχής αλλά και ηλεκτρολύτες και βιταμίνη Β12 για την καταπολέμηση της κούρασης.

Η διατροφή του περιλαμβάνει επίσης λίγο κρέας στο γκριλ που συνοδεύεται από πάρα πολλή σαλάτα και κυρίως ψάρια: τσιπούρα και ξιφία"., δήλωσε μεταξύ άλλων για τη δίαιτα του Πορτογάλου σούπερ σταρ.

Λέτε να μην είναι υπερβολικός ο Ρονάλντο όταν λέει πως αισθάνεται 23 ετών και ότι μπορεί να παίζει μπάλα σε υψηλό επίπεδο μέχρι τα 40 του; Με τέτοια ζωή που κάνει, όλα είναι πιθανά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK