Ευρωπαία ξανά η ΑΕΚ!

Άλλη ΑΕΚ σε σχέση με εκείνη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ παρέταξε ο Μανόλο Χιμένεθ στο Βέλγιο κι αν ήταν περισσότερη τυχερη ή... ευστοχή κάλιστα θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο αιφνιδίασε και μπλόκαρε την Μπριζ. Στην επανάληψη έβγαλε... ψυχή όταν έμεινε με δέκα εξαιτίας της αυστηρής αποβολής του Λιβάγια στο 58΄, κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο 0-0 και θα τα παίξει όλα για όλα στο ΟΑΚΑ σε μία εβδομάδα, με μοναδικό σέντερ φορ πια τον Αλμέιδα.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÑÉÆ - ÁÅÊ / EUROPA LEAGUE / BRUGGE- AEK (Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÑÉÆ - ÁÅÊ / EUROPA LEAGUE / BRUGGE- AEK (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μια μεγάλη εμφάνιση, βγαλμένη απο το σπουδαίο μακρινό ευρωπαικό παρελθόν της, πραγματοποίησε η ΑΕΚ στο Βέλγιο. Κόντρα στην Μπριζ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, χωρίς να δεχτεί γκολ αλλά της έλειψε πάλι το γκολ.

Μόνο που στο 5ο παιχνίδι της, απο πέρσι που επέστρεψε στις ευρωπαικές διοργανώσεις, άξίζε περισσότερο απο κάθε αλη φορά να το πετύχει. Ειδικα στο πρώτο ημίχρονο, όταν καθήλωσε τους γηπεδούχους και έχασε κλασικές ευκαιρίες. Για να αποδειχθεί μια ακόμη φορά πως ο Λιβάγια δεν είναι Αραούχο ενω "μοιραίος" ήταν και ο Μάνταλος

Η Ενωση, με το αριθμητικό μάλιστα μειονεκτημα που αγωνίστηκε για μισή ώρα στο β΄ημίχρονο, πήρε αντικειμενικά σιούπερ αποτέλεσμα. Και το 0-0 φαντάζει πολύτιμο ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ σε μία εβδομάδα. Ο Μανόλο Χιμένεθ αυτή την φορά έχει σωστή έμπνευση, την παρέταξε με 3-5-2, ένα σύστημα που δείχνει να ταιριάζει στους "κιτρινόμαυρους", χάρη στην εξαιρετική απόδοση των Τσιγκρίνσκι Βράνιες(ηρωϊκός στην επανάληψη) αλλά και του Τσόσιτς

Δυστυχώς, η ΑΕΚ για μία ακόμη φορά έδειξε ότι έχει πρόβλημα στο γκολ, ωστόσο ήταν και άτυχη, χάνοντας στο πρώτο ημίχρονο και στο τέλος του δεύτερου ευκαιρίες που θα έλεγε κανείς ότι βρέθηκε κάποιος και... φύσηξε τη μπάλα για να μην μπει στο τέρμα.

Το πιο θετικό στοιχείο σε αυτή την πρώτη μάχη με την Μπριζ, εκτός έδρας, ήταν πως η... άνευρη Ένωση στα ματς με την ΤΣΣΚΑ, μπήκε στην έδρα των Βέλγων και ήταν αποφασισμένη να σκοράρει έστω κι αν της λείπει ακόμη ο κλασικός επιθετικός που θα μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÑÉÆ - ÁÅÊ / EUROPA LEAGUE / BRUGGE- AEK (Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÑÉÆ - ÁÅÊ / EUROPA LEAGUE / BRUGGE- AEK (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με την τραβηγμένη απόφαση της αποβολής του Λιβάγια και τον παροπλισμένο Γιακουμάκη, η ΑΕΚ μένει με έναν επιθετικό, τον Αλμείδα που είναι για να ...φεύγει. Κρατάει όμως την καλή εμφάνιση και πάει για να τα παίξει όλα για όλα στο Ολυμπιακό Στάδιο την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά την προσέγγιση στις αποδόσεις των ποδοσφαιριστών, οι "κιτρινόμαυροι" της άμυνας παίρνουν άριστα, όπως επίσης και ο νεαρός Γαλανόπουλος στα χαφ, που δεν σταμάτησε να τρέχει και στα 94' του αγώνα. Σημαντικό παράγοντα για να είναι καλή και ανταγωνιστική η ελληνική ομάδα και στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε η είσοδος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που ήταν κινητικός και προσπάθησε με όμορφες ενέργειες και έξυπνες πάσες να βγάλει την ΑΕΚ μπροστά,όταν υστερούσα αριθμητικά!

ΜΠΡΙΖ (Λέκο): Χόρβατ, Σίμονς, Βόρμερ, Μέχελε, Λιμπόμπε, Νακάμπα, Παλάσιος (72’ Ρεφαέλοφ), Ντενσβιλ, Βάνακεν, Ντένις (80’ Ντιαμπί), Φόσεν (57’ Γουέσλι).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες (86’ Αϊντάρεβιτς), Γαλανόπουλος, Μάνταλος (73’ Γιόχανσον), Κλωναρίδης (58’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια

News 24/7

24MEDIA NETWORK