Ο Χιμένεθ απαιτεί σεβασμό σε αντιπάλους με μεγαλύτερο μπάτζετ

Ο Μανόλο Χιμένεθ μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς της Πέμπτης με την Αούστρια (28/9) απαίτησε ταπεινότητα από τους παίκτες του και σεβασμό στις ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ, τονίζοντας ότι ένα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό δεν εγγυάται την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Χιμένεθ απαιτεί σεβασμό σε αντιπάλους με μεγαλύτερο μπάτζετ

Χαμηλά την μπάλα κράτησε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ενόψει της ευρωπαϊκής μάχης την Πέμπτη (28/9) με την Αούστρια. Ο Ισπανός τεχνικός έβαλε σε μια σειρά τα πράγματα για το πρωτάθλημα και την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι οι παίκτες πρέπει να πατάνε τα πόδια τους στη γη, να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο στόχο.

"Είναι ξεκάθαρο πως όσο περισσότερη ξεκούραση υπάρχει, τόσο καλύτερα. Αλλά θα έχουν περάσει τέσσερις ημέρες, από το ματς με τον Ολυμπιακό. Οπότε η αποκατάσταση θα είναι πλήρης. Πιο δύσκολο, θα είναι για το ματς της Κυριακής. Όπως λέω πάντα, το καλύτερο αναλγητικό είναι μια νίκη. Και θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τις δυο διοργανώσεις. Το αυριανό ματς θα είναι διαφορετικό".

Θα ανακατέψετε την τράπουλα ή θα εμπιστευτείτε τους παίκτες που είναι φορμαρισμένοι;

"Το πλέον ζωτικό, είναι η ξεκούραση. Όταν υπάρχουν ματς ενδιάμεσα, δεν μου αρέσει να σχεδιάζω από πριν, ποια ενδεκάδα θα ξεκινήσει. Θα περιμένω μέχρι και αύριο, για να δω ποια ομάδα θα ξεκινήσει".

Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στο ματς με την Αούστρια και αυτό με τη Ριέκα; Και αν κερδίσει η ΑΕΚ, πόσο κοντά θα είναι στην πρόκριση;

"Αν πιστέψουμε πως με μια νίκη τα πετυχαίνουμε όλα, αυτό σημαίνει πως έχουμε συμβιβαστεί πως δεν μπορούμε κάτι παραπάνω. Πρέπει να συνεχίσουμε. Αυτό που κάναμε απέναντι στη Ριέκα είχε αξία, αλλά θα έχει μεγαλύτερη αξία, αν κερδίσουμε και το αυριανό ματς. Αυτό αποτελεί μεγάλη συγκέντρωση, μεγάλη θυσία, δουλειά και ταπεινότητα".

Υπάρχει και το πρωτάθλημα, υπάρχει και η Ευρώπη. Πόσο εύκολο είναι ξεχωρίσετε αυτές τις δυο διοργανώσεις;

"Να πω ότι δεν δέχομαι να υπάρχει έξτρα πίεση. Εμείς διατηρούμε τα πόδια μας στη γη. Κερδίζοντας ένα ματς με τον Ολυμπιακό, δεν εγγυάται κανείς πως θα πάμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Καταρχήν γιατί αυτό θα ήταν έλλειψη σεβασμού και μάλιστα σε αντιπάλους με μεγαλύτερο μπάτζετ. Δεν εγκαταλείπουμε τίποτα και παλεύουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ούτε είμαστε τόσο καταπληκτικοί τώρα, ούτε θα είμαστε τόσο κακοί, αν χάσουμε κάποιο ματς. Το μόνο που έχει σημασία αυτή την στιγμή, είναι το ματς με την Αούστρια.

Γι' αυτό και ο στόχος της ΑΕΚ, είναι το επόμενο ματς στην Ευρώπη και μετά θα σκεφτούμε το πρωτάθλημα. Δεν μου αρέσει ούτε η υπερβολή αλλά ούτε και ηττοπάθεια. Μ’ αρέσει η δουλειά και ταπεινότητα. Τίποτε άλλο. Και αυτό απαιτώ από τους παίκτες και αυτό δίνουν οι παίκτες. Φυσικά είμαστε χαρούμενοι για το πώς παίζει η ομάδα. Και πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή. Αλλά πάντα θα έχουμε έναν αντίπαλο απέναντι μας, που θα θέλει να μας σταματήσει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK