Ο Χιμένεθ ύψωσε ασπίδα προστασίας για τον Αϊντάρεβιτς

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για άδικο αποτέλεσμα, αναφέρθηκε στην φάση του γκολ της Ντιναμό, στην ρεβάνς, αλλά και στον σκόρερ της ΑΕΚ, Αστρίτ Αϊντάρεβιτς.

Ο Χιμένεθ ύψωσε ασπίδα προστασίας για τον Αϊντάρεβιτς

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Ντιναμό, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν δίστασε να μιλήσει για ένα άδικο αποτέλεσμα, καθώς τόνισε πως είναι κρίμα που οι Ουκρανοί πήραν την ισοπαλία.

Παράλληλα όμως, ύψωσε και ασπίδα προστασίας στην κριτική που δέχεται ο Αϊντάρεβιτς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

- Για το αν μια άτυχη στιγμή του Μπακάκη στη φάση του 0-1 ακύρωσε ένα καλό πλάνο που θα μπορούσε να φέρει και καλύτερο αποτέλεσμα:

"Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στην ομάδα. Είναι το πρώτο πράγμα που έκανα εγώ στο γήπεδο. Πιστεύω -και το είπα και μετά το ματς με τον Αστέρα- ότι ο Μπακάκης κάνει καταπληκτική σεζόν. Την ημέρα που θα κάνει λάθος θα πρέπει να τον ενισχύσουμε ψυχολογικά. Πρέπει να πω όμως ότι ο Γκονσάλες είναι πολύ δυνατός στη διεκδίκηση της μπάλας, περισσότερο από λάθος του Μιχάλη ήταν ένα πλεονέκτημα για τον αντίπαλο. Είναι κρίμα να φεύγει με ισοπαλία η Ντινάμο Κιέβου, ενώ άξιζε τη νίκη η ΑΕΚ".

- Για το αν νιώθει τυχερός επειδή του βγαίνουν όλες οι αλλαγές που κάνει στα τελευταία ματς και για τη δυσαρέσκεια του κόσμου για τον Αϊντάρεβιτς όταν ετοιμαζόταν να μπει στο ματς:

"Ο κόσμος είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει, εγώ δεν καταλαβαίνω τη δυσαρέσκεια για τον Αϊντάρεβιτς. Δεν χρειάζεται να τον αποδοκιμάσει, δεν είναι παίκτης που δεν βοηθάει την ομάδα. Είναι παίκτης που πάντα έπαιζε πίσω από τον επιθετικό, σε αυτή τη θέση δεν χωράει αυτή την στιγμή και προσπαθεί να βοηθήσει, όποτε του το ζητήσουμε, στη θέση του αμυντικού χαφ. Οσο για την τύχη, ευχαριστώ τον Θεό για την τύχη που έχω, αλλά όπως έχω πει κι άλλη φορά, όσο περισσότερο δουλεύει κάποιος τόσο περισσότερη τύχη έχει".

- Για το αν είναι μειονέκτημα οι απουσίες Λιβάγια-Βράνιες από τη ρεβάνς και κατά πόσο μεγαλώνει το όνομα του κλαμπ στην Ευρώπη σε βραδιές όπως αυτή, με περισσότερους από 40.000 στις εξέδρες:

"Θα συμφωνήσω ότι είναι δύο πολύ βασικές απουσίες για τη ρεβάνς. Αυτό που μετράει σε αυτές τις διοργανώσεις είναι ότι μπορεί να κάνουν τη διαφορά οι απουσίες κάποιων παικτών. Πιστεύω πως δεν ήταν δίκαιη κάρτα σε κανέναν εκ των δύο. Μου φαίνεται απίστευτο ότι το Νο19 και το Νο34 της Ντινάμο ολοκλήρωσαν το ματς σήμερα, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Οσο για τον κόσμο, για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε μεγάλους στόχους χρειαζόμαστε τον κόσμο μας. Απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα όπως η Ντιναμό νιώσαμε την ώθηση του κόσμου παρά το γεγονός ότι χάναμε από νωρίς. Αυτές οι 40.000 ψυχές ώθησαν την ομάδα να έχει πίστη και να κάνει το παν για να μην τελειώσει με ήττα το ματς. Θα είναι δύσκολο αλλά μακάρι να έχουμε σε κάθε ματς τέτοια ώθηση από τον κόσμο ώστε να φτάσουμε στους στόχους μας. Ο κόσμος μας αγκάλιασε και η ομάδα γενικά έδωσε μια πολύ καλή εικόνα".

- Για τον λόγο που δεν έπαιξε ο Τσιγκρίνσκι:

"Παίζει πολλά ματς συνεχόμενα, ήταν λίγο κρυωμένος, έχει ένα κρύωμα και επίσης ήταν και λίγο κουρασμένος. Ήταν περισσότερο για να τον προστατεύσω, όχι γιατί υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα".

- Για το αν η ρεβάνς είναι 50%-50%, είναι φαβορί η Ντινάμο ή η ΑΕΚ

"Νομίζω πως το κλίμα εκεί θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο, σημαντικό. Η Ντινάμο Κιέβου έχει πολύ καιρό που κάνει προπονήσεις σε κλίμα παρόμοιο με αυτό της Ελλάδας και επίσης δεχθήκαμε γκολ στην έδρα μας και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Αν προσθέσουμε και το πόσο καλή είναι η Ντινάμο, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα αλλά έχουμε την πίστη ότι μπορούμε να προκριθούμε".

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK