Η Μίλαν επιστρέφει σε καταραμένο γήπεδο και σε θεσμό που δεν της... πάει!

Δεν έφτανε στην Μίλαν η "τεσσάρα" στο πρωτάθλημα, καλείται τώρα να επανακάμψει σε ένα γήπεδο που της φέρνει άσχημες αναμνήσεις και σε έναν θεσμό που δεν ξέρει τι θα πει κούπα!

Milan players celebrate after beating Juventus 1 - 0 during a Serie A soccer match between AC Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Oct. 22, 2016. (AP Photo/Luca Bruno)
Milan players celebrate after beating Juventus 1 - 0 during a Serie A soccer match between AC Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Oct. 22, 2016. (AP Photo/Luca Bruno) ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πρόγραμμα κάνει περίεργα παιχνίδια στην Μίλαν. Ο λόγος είναι πως μερικά 24ωρα μετά το στραπάτσο στην Ρώμη (πρώτη ήττα μέσα στη σεζόν) και τη βαριά και... αχώνευτη ήττα με 4-1 από την Λάτσιο, οι "ροσονέρι" ταξιδεύουν για να πατήσουν το πόδι τους σε ένα γήπεδο που δεν τους φέρνει και τόσο ευχάριστες αναμνήσεις...

Αυτό είναι το ιστορικό "Prater", εκεί που έπαιξε και έχασε τον τελικό του Champions League το 1995 από τα "τρομερά μωρά" του Λουίς Φαν Χάαλ και το γκολ του Πάτρικ Κλάιφερτ λίγο πριν το φινάλε, με την Μίλαν να καλείται να αντιμετωπίσει την Αούστρια Βιέννης στην πρεμιέρα των φετινών ομίλων του Europa League (την ίδια ώρα η Ριέκα θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ).

Πέρα μάλιστα από την "άβολη φάση" με το γήπεδο, το ματς απέναντι στους Αυστριακούς της Αούστρια θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της σε μία διοργάνωση όπου δεν είναι "αφεντικό".

Σε αντίθεση με το Champions League που είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του θεσμού με 7 κατακτήσεις, πίσω από τις 12 της Ρεάλ, στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση δεν έχει τόσο συχνή συμμετοχή και μάλιστα θα πάρει μέρος για πρώτη φορά από τότε που πήρε την ονομασία Europa League.

Τελευταία φορά που έπαιξε στην Ευρώπη και δεν ήταν για το Πρωταθλητριών, ήταν τη σεζόν 2008-09 που αποκλείστηκε στη φάση των "32" από την Βέρντερ Βρέμης (1-1 στην Γερμανία, 2-2 στη ρεβάνς του Σαν Σίρο), με τους "ροσονέρι" να μην έχουν κατακτήσει ποτέ αυτό το τρόπαιο και να μετρούν μόλις 2 συμμετοχές σε ημιτελικά σε 9 παρουσίες (1972 με Τότεναμ, 2002 με Ντόρτμουντ).

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK