Οι ποδοσφαιρικές... αλχημείες του Γκατούζο

Η Μίλαν βρίσκεται "με τη πλάτη στον τοίχο" για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο και ο Τζενάρο Γκατούζο αναμένεται να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές που αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα στον βασικό σχηματισμό των "ροσονέρι".

AC Milan head coach Gennaro Gattuso looks on prior the Europa League round of 16 first-leg soccer match between AC Milan and Arsenal, at the Milan San Siro Stadium, Italy, Thursday, March 8, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
Gattuso AP PHOTO/LUCA BRUNO

Μπορεί στον πρώτο αγώνα η Μίλαν να ηττήθηκε εύκολα εντός έδρας με σκορ 2-0 από την Άρσεναλ, αλλά ο Τζενάρο Γκατούζο αναμένεται να φέρει τα "πάνω κάτω" στον σχηματισμό της ομάδας του, επιδιώκοντας να ανατρέψει την εις βάρος κατάσταση της ομάδας του.

Ο σχηματισμός των Μιλανέζων στην Ιταλία ήταν το σύνηθες 4-3-3, με το επιθετικό τρίο να αποτελείται από τους Σούσο, Κουτρόνε και Τσαλχάνογλου. Το ίδιο σύστημα διατηρήθηκε και στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας επί της Τζένοα τη Κυριακή, με τη διαφορά, ότι ο Κάλινιτς βρέθηκε στη θέση του Κουτρόνε και ο Μπορίνι πήρε τη θέση του Καλάμπρια στη δεξιά πτέρυγα της άμυνας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιταλική Gazzetta dello Sport, o Γκατούζο αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του σε σχηματισμό 4-4-2 φλατ, κάτι που δεν έχει εφαρμόσει μέχρι στιγμής σε επίσημο αγώνα της Μίλαν.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Κάλινιτς θα ξεκινήσει στη κορυφή παρέα με τον Κουτρόνε, ενώ στα άκρα της τετράδας στο κέντρο θα βρεθεί ο Μποναβεντούρα με τον Σούσο.

Το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόστηκε επιτυχημένα από τον Αρίγκο Σάκι στα τέλη της δεκαετίας του 80, ενώ συνεχίστηκε από τον Φάμπιο Καπέλο. Μπορεί άραγε ο Γκατούζο να εφαρμόσει ξανά, με τα τωρινά δεδομένα, το συγκεκριμένο σύστημα και να οδηγήσει τη Μίλαν στη πρόκριση;

News 24/7

24MEDIA NETWORK