"Εσβησε" μέσα σε 7 λεπτά ο Παναθηναϊκός!

Σκληρή ήττα στη Λεωφόρο με 3-2 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τον Παναθηναϊκό, που "μουτζούρωσε" την πολύ καλή εικόνα του στην πρώτη ώρα του αγώνα και έπαθε "μπλακ-άουτ" μετά το πρώτο γκολ των Βάσκων. Ανάλυση του ματς από τον Κώστα Γουλή.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÁÈËÅÔÉÊ ÌÐÉËÌÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - ATHLETIC BILBAO (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÁÈËÅÔÉÊ ÌÐÉËÌÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - ATHLETIC BILBAO (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Από τον… παράδεισο στην «κόλαση» μέσα σε μόλις επτά λεπτά! Τόσο χρειάστηκε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για να κάνει τη σούπερ ανατροπή στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (από το 68’ έως το 74’) και να επιστρέψει στη βάση της με μια ανέλπιστη νίκη 3-2 στις αποσκευές της. Κι αυτό αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τον εξαιρετικό μέχρι εκείνη τη στιγμή Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» στρίμωξαν στα… σχοινιά τους Βάσκους για περισσότερο από μία ώρα αγώνα, όμως στο τέλος «μίλησε» η κλάση των παικτών της Αθλέτικ, αλλά και το απρόσμενο… σβήσιμο όλων των παικτών του «τριφυλλιού» μετά το 2-1 της Αθλέτικ!

Σε πολύ σωστό τακτικό «διάβασμα», ο Παναθηναϊκός έδωσε στο πρώτο ημίχρονο την πρωτοβουλία στους Βάσκους, ωστόσο δεν τους άφησε ούτε… εκατοστό για να αναπνεύσουν και να κυκλοφορήσουν τη μπάλα στο τρίτο μισό του γηπέδου.

Η «φλυαρία» της Αθλέτικ, περιοριζόταν εύκολα απ’ την μεσοαμυντική γραμμή των «πράσινων», οι οποίοι στην πρώτη καλή τους ευκαιρία βρήκαν το γκολ που έψαχναν, με την εξαιρετική ατομική ενέργεια και το τελείωμα του Λουντ στο 29’. Το πρώτο μέρος κύλησε στο ίδιο τέμπο, με τους «πράσινους» να παίρνουν σχεδόν… άριστα στο τακτικό και το ανασταλτικό κομμάτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Θιγάντα προσπάθησε να κάνει λίγο πιο δημιουργική την ομάδα του, δίνοντας απόλυτη ελευθερία κινήσεων στον Μουνιαϊν που άφησε το αριστερό άκρο της επίθεσης κι έπαιξε πιο κεντρικό, για να κυκλοφορήσει με καλύτερες προϋποθέσεις τη μπάλα.

Και πάλι όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που… χτύπησε και στο β’ μέρος, μετά την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Λουντ στο 55’, την πολύ ωραία πάσα προς τον Λουτσιάνο και το άγγιγμα της μπάλας απ’ τον Βραζιλιάνο προς τον Καμπέσας που δεν λάθεψε, βάζοντας «φωτιά» στη Λεωφόρο.

Ο Θιγάντα έδειξε αμέσως αντανακλαστικά, πέρασε στο 57’ τον Ινιάκι Γουίλιαμς και αίφνης άλλαξε όλη η εικόνα του αγώνα. Οι «πράσινοι» φάνηκαν να χάνουν την αμυντική ισορροπία τους και τα πατήματά τους, η Αθλέτικ κέρδισε μέτρα, ανέβασε τις γραμμές της και μέσα από δύο φάσεις «καρμπόν», έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο… άψε σβήσε. Στο 68’ από διώξιμο της μπάλας (υπάρχει καθαρό επιθετικό φάουλ στον Κουρμπέλη), ο Μουνιαΐν σέρβιρε τη μπάλα στο πίσω δοκάρι και ο Αντούριθ με κεφαλιά από κοντά μείωσε σε 2-1.

Το γκολ των Βάσκων τους έδωσε τα ηθικό που έψαχναν, τη στιγμή που οι παίκτες του Παναθηναϊκού φάνηκε σαν να… σβήνουν ψυχολογικά μέσα στο γήπεδο, μένοντας από δυνάμεις και καθαρό μυαλό στις επιλογές τους. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της Αθλέτικ για το γκολ του Αντούριθ, ήρθε και δεύτερο τέρμα από τον Δε Μάρκος που «συνέλαβε» ξανά… κοιμώμενη την άμυνα του Παναθηναϊκού στο 71’ μετά τη σέντρα του Μπαλενθιάγα και με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-2.

Ο Παναθηναϊκός «άδειασε» ολοκληρωτικά πλέον και τρία λεπτά αργότερα (74’) έζησε τον «εφιάλτη» της απόλυτης ανατροπής. Από λάθος πάσα του Χατζηγιοβάνη που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι ο Ραούλ Γκαρθία έβγαλε την Αθλέτικ στην κόντρα, ο Γουίλιαμς πάτησε ωραία τη μπάλα και ανατράπηκε καθαρά από τον Μολέδο. Πέναλτι, με τον Αντούριθ να «σφραγίζει» το μεγάλο come back των Βάσκων από τα έντεκα μέτρα.

Στα λεπτά που απέμεναν οι παίκτες της Αθλέτικ έκαναν συντήρηση και έπαιξαν έξυπνα με το χρόνο, έχοντας πλέον στα χέρια τους αυτό που ήθελαν.

Ο δε Παναθηναϊκός προσπάθησε με όσες δυνάμεις του έμειναν, αλλά δεν κατάφερε να «φτιάξει» δημιουργικά κάτι περισσότερο απ’ τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Δώνης στο 88’, όταν μπήκε από τα αριστερά από πάσα του Λουντ, αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε απ’ τον Ερερίν.

Το τελικό 2-3 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων και πλέον ο Παναθηναϊκός ψάχνει ένα… θαύμα σε μία εβδομάδα (24/8) στο «Σαν Μαμές» του Μπιλμπάο και ένα διπλό (ικανό να καλύψει το σκορ του πρώτου αγώνα), που δεν έχει πετύχει ποτέ μέχρι σήμερα σε ισπανικό έδαφος…

Με αρκετά λαθάκια στο β’ μέρος η διαιτησία του Πορτογάλου Ντε Σόουζα που έδειξε κίτρινη στους Κουρμπέλη (45’) από πλευράς Παναθηναϊκού και Γκαρθία (22’), Ετσέιτα (31’) από πλευράς Αθλέτικ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης - 4-4-1-1): Βλαχοδήμος, Ρέις, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Καμπέσας (83’ Δώνης), Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ, Άλτμαν (51’ Λουτσιάνο), Μολίνς (72’ Χατζηγιοβάνης).

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Χοσέ Άνχελ Θιγάντα - 4-2-3-1): Ερερίν, Δε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Βέσγα, Μπενιάτ (77’ Σαν Χοσέ), Λέκουε (57’ Γουίλιαμς), Ραούλ Γκαρθία, Μουνιάιν (84’ Σουσαέτα), Αντούριθ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ 2-3

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK