Επίσημη έρευνα της UEFA για την Παρί!

Μετά τις δυο μεταγραφές των Νεϊμάρ και Εμπαπέ που ξεπέρασαν τα 400.000.000€ η UEFA ξεκίνησε και επίσημα έρευνα, με σκοπό να διαπιστωθεί αν έχει γίνει παραβίαση του Financial Fair Play.

PSG's Neymar, right, and PSG's Layvin Kurzawa after scoring against Toulouse during the French League One soccer match between PSG and Toulouse at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Sunday, Aug. 20, 2017. (AP Photo/Kamil Zihnioglu)
PSG's Neymar, right, and PSG's Layvin Kurzawa after scoring against Toulouse during the French League One soccer match between PSG and Toulouse at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Sunday, Aug. 20, 2017. (AP Photo/Kamil Zihnioglu) AP

Η διοίκηση της Παρί κατάφερε να σοκάρει την ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) Ευρώπη με τον πακτωλό χρημάτων που ξόδεψε αυτό το καλοκαίρι σε μεταγραφές.

Συνολικά η Παρί έδωσε 222.000.000€ για την απόκτηση του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα και 16.000.000€ για τον Γιούρι Μπερτσίτσε από την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Οι προσθήκες όμως δεν σταμάτησαν σε αυτούς τους δυο, αφού αποκτήθηκε και ο Κιλιάν Εμπαπέ με ως... δανεικός με οψιόν αγοράς 180.000.000€! Αυτό το κόλπο κάνουν πολλές ομάδες, έτσι ώστε να αποφύγουν το FFP της UEFA.

Βέβαια οι Γάλλοι το παράκαναν και έφεραν αντιδράσεις από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης, με αποτέλεσμα έστω και... καθυστερημένα να ασχοληθεί με το θέμα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση:

"Η ομάδα έρευνας της UEFA για το Financial Fair Play έχει ξεκινήσει έρευνα για την Παρί Σεν Ζερμέν με σκοπό να διαπιστωθεί αν υπάρχει παράβαση του κανονισμού. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στη συμμόρφωση του συλλόγου υπό το πρίσμα της τελευταίας μεταγραφικής της δραστηριότητας.

Τους επόμενους μήνες το ελεγκτικό συμβούλιο της UEFA θα συνεδριάσει με σκοπό να αξιολογήσει όλα τα στοιχεία που θα μαζέψει για την υπόθεση. Θεωρούμε πως το FFP είναι ένας κρίσιμος μηχανισμός της ομοσπονδίας που διασφαλίζει την ομαλή οικονομική βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια για το θέμα κατά τη διάρκεια της έρευνας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK