Η Μαδρίτη πάει να γίνει αφεντικό της Ευρώπης με οδηγό το... 1994!

Με την Ρεάλ στον τελικό του Champions League και την Ατλέτικο σε εκείνον του Europa, η Μαδρίτη ονειρεύεται να γίνει μόλις η δεύτερη πόλη που μέσα στον ίδιο χρόνο θα υποδεχτεί τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά τρόπαια σε συλλογικό επίπεδο. Η πρώτη γιόρτασε πριν από 24 χρόνια (VIDEOS)...

Η Μαδρίτη πάει να γίνει αφεντικό της Ευρώπης με οδηγό το... 1994!

Από το 2010 και μετά οι δύο ποδοσφαιρικοί εκπρόσωποι της Μαδρίτης έχουν σαρώσει τους τίτλους στην Ευρώπη αφού η μεν Ρεάλ έχει σηκώσει τρεις φορές το τρόπαιο του Champions League την τελευταία τετραετία ενώ η Ατλέτικο πήρε το Europa League τόσο το 2010 (στη πρώτη χρονιά που είχε αυτή την ονομασία μετά την εποχή του UEFA) όσο και το 2012.

Τώρα όμως οι "μερένγκες" και οι "ροχιμπλάνκος" είναι απέναντι σε μία ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση άφου έχουν την ευκαιρία αν βγουν νικήτριες μέσα από τους δύο τελικούς που έχουν προκριθεί, να κάνουν "νταμπλ" την ίδια σεζόν: η Ρεάλ αν κάμψει την αντίσταση της Λίβερπουλ παίρνει το Champions League και η Ατλετικό αν νικήσει την Μαρσέιγ κατακτά το Europa.

Παλεύουν δηλαδή να κάνουν την Μαδρίτη ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2018 και αν συμβεί κάτι τέτοιο θα φέρουν ουσιαστικά μνήμες από το... 1994, αφού τότε ήταν πρώτη και τελευταία μέχρι στιγμής φορά που μία πόλη γιόρτασε την ίδια χρονιά δύο ευρωπαϊκά τρόπαια σε συλλογικό επίπεδο.

Αυτή ήταν η πρωτεύουσα της ιταλικής μόδας, το Μιλάνο, με τις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης να θριαμβεύουν. Η Μίλαν διέλυσε 4-0 την Μπαρτσελόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης ενώ η Ίντερ νικούσε σε διπλό τελικό την Αούστρια Ζάλτσμπουργκ (1-0 υπέρ της και τα δύο ματς) και έπαιρνε το UEFA.

Λέτε το Μιλάνο να παραδώσει τη σκυτάλη στην Μαδρίτη ως ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ευρώπης 24 χρόνια μετά; Καθίστε πρώτα να δούμε τι γνώμη έχουν Λίβερπουλ και Μαρσέιγ...

Η ΜΙΛΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ 1994

Η ΙΝΤΕΡ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ UEFA ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK