Ο Νεϊμάρ μπήκε ως ορισμός στο γαλλικό λεξικό

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αμέτρητες λέξεις που δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνουν και καταφεύγουμε για τον ορισμό τους στο λεξικό. Από του χρόνου θα το κάνουμε για να μάθουμε ποια είναι η ακριβής έννοια της λέξης Νεϊμάρ.

PSG's Neymar runs with the ball during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Strasbourg, at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Saturday, Feb. 17, 2018. (AP Photo/Francois Mori)
PSG's Neymar runs with the ball during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Strasbourg, at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Saturday, Feb. 17, 2018. (AP Photo/Francois Mori) AP IMAGE

Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη που πρωταγωνίστησε φέτος με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, μέχρι να τραυματιστεί και να τεθεί για λίγους μήνες νοκ άουτ. Στα 26 του χρόνια ο Νεϊμάρ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τη παρουσία του στα γήπεδα. Πλέον όμως αυτό θα το κάνει και στα λεξικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ο Βραζιλιάνος διεθνής συμπεριλήφθηκε στην επόμενη έκδοση του εγκυκλοπαιδικού λεξικού Le Robert, το οποίο θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 16 Μαΐου του 2019. Αυτό οφείλεται στη συνεχή παρουσία του παίκτη στα γαλλικά media, καθώς το καλοκαίρι έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ορισμός της λέξης Νεϊμάρ θα βρίσκεται στη σελίδα 1.339 του συγκεκριμένου βιβλίου με τον αστέρα των Παριζιάνων να γίνεται ο 7ος ποδοσφαιριστής που το πετυχαίνει αυτό, μετά τους Πελέ, Ντιέγκο Μαραντόνα, Ζινεντίν Ζιντάν, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Ο ακριβής ορισμός του ονόματος θα είναι: "Νεϊμάρ: Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, γεννηθείς το 1992, αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα, όπου κατέκτησε το Champions League το 2015, σχημάτισε το περίφημο MSN τρίο με Μέσι και Σουάρες και έγινε ο πιο ακριβός παίκτης του κόσμου το 2017 με τη μεταγραφή του στη Παρί Σεν Ζερμέν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK