Ένας... Εμπαπέ σε προμήθειες μάνατζερ στην Γερμανία!

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας δημοσιοποίησε τα ποσά που δόθηκαν σε προμήθειες μάνατζερ στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι αριθμοί είναι άκρως εντυπωσιακοί και... ζαλίζουν, αφού στο σύνολο τους πλησιάζουν το κόστος της μεταγραφής του Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν!

Ένας... Εμπαπέ σε προμήθειες μάνατζερ στην Γερμανία!

Στη σημερινή εποχή πίσω από κάθε κορυφαίο μεταγραφικό deal στον αθλητισμό βρίσκεται και ένας μάνατζερ. Δεν είναι τυχαίο πως οι κορυφαίοι απο αυτούς αποκαλούνται σύγχρονοι "Μίδες" ή και "χρυσοδάκτυλοι". Είναι οι ειδικοί που δημιουργούν τις τρελέςς υπεραξίες και φτιάχνουν καριέρες, με ... Κανάλια για μετακινήσεις απο χώρα σε χώρα ή απο ήπειρο σε ήπειρο, με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεφεύγουν κι απο τα περιοριστικά μέτρα που έχει καθιερώσει η FIFA.

Παρά τις προσπάθειες της Παγκόσμιιας Ομοσπονδίας να περιορίσει τα τρελά κέρδη των μάνατζερς ανα την υφήλιο (με την της δημιουργία και του TMS), οι αμοιβές των "διαμεσολαβητών" έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Κάτι που αποτυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γερμανίας.

Μόνο στην Μπουντεσλίγκα, οι προμήθειες των μάνατζερ έφτασαν για το διάστημα 15 Μαρτίου 2016 μέχρι 15 Μαρτίου 2017, δηλαδή σε δύοιμεταγραφικές περίδους (δεν συμπεριλαμβάνεται η τελευταία, αυτοιύ του καλοκαιριού) τα 146.780.645€! Δηλαδή 20.000.000€ αυξημένα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Πρωταθλήτρια στις αμοιβές η Σάλκε, που ξόδεψε 16.860.333€ σε προμήθειες για αγορές/πωλήσεις/ανανεώσεις. Ένα ποσό που στην Ελλάδα, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι το συνολικό μπάτζετ μίας μεταγραφικής περιόδου για ολόκληρη την Super League.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία και για τη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, με το ποσό να αγγίζει τα 18.649.020€, σε προμήθειες ενώ στην τρίτη κατηγορία είναι 2.657.949€!

* Στην φωτογραφία οι Μίνο Ραϊόλα, Πολ Κουτσολιάκος και ο Αντώνης Αποστολόπουλος που πήγε τον Τάσο Δώνη από την Γιουβέντους στην Στουτγκάρδη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK