Η ΑΕΚ γκρέμισε το μπλόκο της Λιβαδειάς

Τα μάγια του ταχυδακτυλουργού Λιβάγια έχουν μεταμορφώσει την ΑΕΚ σε σούπερ αποτελεσματική ομάδα. Το 2-0 στη Λιβαδειά, με τον δαιμονισμένο Κροάτη να συμμετέχει σ' αμφότερα τα γκολ, κράτησε την Ένωση στην κορυφή, μπροστά από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, δύο αγωνιστικές πριν από τη λήξη του α' γύρου στη Super League Σουρωτή.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Λεβαδειακός ΑΕΚ EUROKINISSI

Το ποδόσφαιρο είναι απλό, αν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Τρεις πάσες επί δύο φορές αρκούν για να μετατραπεί ένα επικίνδυνο 0-0 σ' ένα πεντακάθαρο 2-0. Η ΑΕΚ πέρασε με αρχοντικό τρόπο από τη Λιβαδειά χωρίς να χρειαστεί δέκα κλασικές ευκαιρίες για να κάμψει την αντίσταση του Λεβαδειακού.

Ο Χιμένεθ ήξερε ότι ο Ανιγκό παρατάσσει 11άδα με τρεις στόπερ και τρεις αμυντικούς χαφ. Πολυκοσμία δηλαδή. Γι' αυτό και ο ίδιος απάντησε στο αρχικό σχήμα του με ό,τι πιο επιθετικό είχε. Του το επέτρεψε η επάνοδος του Αραούχο με ταυτόχρονη οπισθοχώρηση του Λιβάγια. Του βγήκε του τιμωρημένου Ισπανού γιατί από το 17ο δευτερόλεπτο είχε ήδη χαθεί το πρώτο τετ α τετ.

Οι παίκτες της Ένωσης πάντως δεν βιάστηκαν. Ούτε αγχώθηκαν από το 0-0 των πρώτων 45 λεπτών. Διότι έβγαζαν ανωτερότητα στο γήπεδο και ποιότητα που οι Βοιωτοί δεν είχαν, ιδίως όταν χρειαζόταν να κρατήσουν μπάλα.

Δυο φάσεις... τριγωνομετρίας, σχεδιασμένες με κανόνα και διαβήτη, έφεραν δυο γκολ που όρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Λιβάγια-Αραούχο στο 53' έκρυψαν την μπάλα με διαδοχικά "ένα-δύο" προτού ο Κροάτης τελειώσει μαγικά τη φάση, ενώ στο 66' ο Τσιντώτας τροφοδότησε με απίθανη διαγώνια μπαλιά τον Λιβάγια, αυτός αστόχησε σε πρώτο χρόνο, αλλά ο επερχόμενος Αραούχο τέλειωσε το ματς.

Το 2-0 αδίκησε την κυριαρχία των "κιτρινόμαυρων" που και άλλες ευκαιρίες είχαν, όπως το δοκάρι του Μπακασέτα στο φινάλε, και δεν απειλήθηκαν παρά μόνο στο 93'. Με τρεις τελικές - καμία εντός εστίας, ο Λεβαδειακός ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Λεβαδειακός: Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Μεντί, Ζαραδούκας (59' Σουμπίνιο), Ομπιόρα, Μητρόπουλος, Νιάσε (55' Γιακουμάκης), Μπελγκαζουανί (87' Ιωαννίδης), Γιουσούφ

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες (77' Κονέ), Γαλανόπουλος, Λιβάγια (88' Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (73' Μπακασέτας), Αραούχο

ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK