Δεν τρομάζει από έδρες ο Ατρόμητος και... πάει για πρωτάθλημα

Ποιος ξεγράφει τον Ατρόμητο από τη μάχη του τίτλου, όταν κάνει επίδειξη δύναμης στη Ριζούπολη, 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης, με δυο γκολ πριν καν συμπληρωθούν 10 λεπτά αγώνα; Η παρέα του Ουάρντα ακολουθεί κατά πόδας τους τρεις βασικούς διεκδικητές.

Δεν τρομάζει από έδρες ο Ατρόμητος και... πάει για πρωτάθλημα
Απόλλων Ατρόμητος EUROKINISSI

Τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Ολυμπιακός τον νίκησε με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Από την άλλη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ούτε που σκόραραν απέναντί του (0-0). Τι έκανε ο τέταρτος διεκδικητής του τίτλου (γιατί τέτοιος είναι πλέον) Ατρόμητος; Φιλοδώρησε την "ελαφρά ταξιαρχία" με τρία γκολ και έφυγε από τη Ριζούπολη με το έκτο διπλό του στο πρωτάθλημα - η καλύτερη επίδοση όλων των άλλων.

Η ομάδα του Κάναντι συμπεριφέρθηκε σαν την κόμπρα, αιφνιδίασε με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο και να σου το... πρωταθληματικό 3-0!

Αλήθεια είναι ότι μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιώργο Παράσχο, περιμέναμε έναν Απόλλωνα πιο συμπαγή αμυντικά. Έναν Απόλλωνα, όχι που θα παίξει αντι-ποδόσφαιρο όπως στο ΟΑΚΑ, αλλά θα προσέξει πολύ να μην δώσει δικαιώματα στους επικίνδυνους Περιστεριώτες. Εξ ου και μπροστά από τους στόπερ (Κύργια, Μπαρτολίνι) υπήρχε ένας τρίτος - σκούπα, ο Παπάζογλου. Μ' αυτά όμως που έβλεπε στο πρώτο 10λεπτο ο Έλληνας προπονητής χρειαζόταν υπογλώσσια. Ο Μπαρτολίνι ήταν σ' άλλο γήπεδο, ο Τσόβιτς δεν είχε καλή επικοινωνία με τον Κύργια και οι Ντάουντα - Ουάρντα, ψυχροί εκτελεστές, είχαν ήδη πετύχει δυο γκολ προτού συμπληρωθούν 9 λεπτά αγώνα, τιμωρώντας τους σαδιστικά.

Μόνο ένα ποδοσφαιρικό θαύμα θ' ανέτρεπε αυτό το σκορ στο υπόλοιπο του ματς, ακόμη κι αν μεσολαβούσαν 81 λεπτά! Διότι ο Ατρόμητος έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα μετά τον ΠΑΟΚ και έναν γκολκίπερ - κέρβερο. Όταν μάλιστα οι Απολλωνιστές είναι τόσο σοκαρισμένοι, πώς ν' απειλήσουν; Κάτι σουτ χωρίς ελπίδα και πιθανότητες να βρουν στόχο ήταν οι τελικές τους, με αποτέλεσμα ο Γιαννιώτης να... κάθεται.

Ο Ατρόμητος, ομάδα - δυναμίτης στην αντεπίθεση, θα μπορούσε εύκολα να είναι στο 4-0 πριν από την ανάπαυλα, διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του αποτέλεσμα και το 3-0 από τον Ντιγκινί στο 86' απλώς σφράγισε μια γεμάτη εμφάνιση εμφάνιση και μια "καθαρότατη" νίκη που τον έφερε ξανά στο -2 από την κορυφή. Έχοντας και τους πρώτους τρεις (Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) στο Περιστέρι και με τόσα πολλά διπλά στη σεζόν, ποιος τον αφήνει πλέον εκτός κάδρου;

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Απόλλων: Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Μπαρτολίνι, Κούρος (34' Ντεβέσα), Παπάζογλου, Ανιέτε (46' Μάατσεν), Κονέ, Στάθης, Αλμπάνης, Ελμπάζ (75' Καστιγέχος)

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (13' Σάκιτς), Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς, Ουμπίδες, Βασιλακακάκης, Ντιγκινί, Ουάρντα (88' Μπαστακός), Ντάουντα (75' Καρασαλίδης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK