Έριξε τεσσάρα και φουλάρει για... ΟΑΚΑ η ΑΕΛ!

Η ΑΕΛ όχι μόνο εξασφάλισε παραμονή αλλά το έκανε με εμφατικό τρόπο αφού νίκησε με 4-2 τον Παναιτωλικό και πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ΟΑΚΑ για τον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός ήθελε το τρίποντο για να κρατήσει ζωντανό το ευρωπαϊκό όνειρο μέσω της κατάκτησης της 5ης θέσης της βαθμολογίας όμως η ΑΕΛ έπαιζε για την παραμονή και το κίνητρο αυτό αποδείχτηκε πολύ μεγαλύτερο βάσει της εικόνας που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο χορτάρι του "ΑEL FC Arena".

Το τελικό 4-2 με το οποίο επικράτησαν οι γηπεδούχοι (μετά από δέκα χρόνια πέτυχαν τόσα γκολ σε ματς πρωταθλήματος) είναι ενδεικτικό, με το πρώτο 45λεπτο να καθορίζει ουσιαστικά την έκβαση του αγώνα. Ο Παναιτωλικός βρήκε γκολ με τη συμπλήρωση 38 δευτερολέπτων αγώνα όμως η συνέχεια άνηκε 100% στους "βυσσινί" που όχι μόνο έκαναν την ανατροπή στο άψε-σβήσε αλλά δημιουργούσαν όποτε ήθελαν φάση στην αντίπαλη εστία.

Ήδη στο 15ο λεπτό είχαν έρθει τούμπα τα πράγματα με τα γκολ των Μιλοσάβλιεβιτς και Γκόλια, με την αποβολή του Μάρκος Πάουλο (ο σκόρερ της ομάδας του Δέλλα) με απευθείας κόκκινη στο 21' (για χτύπημα εκτός φάσης στον Μασούρα) να ισοδυναμεί με... χαριστική βολή για τον Παναιτωλικό.

Η ΑΕΛ πέτυχε και τρίτο γκολ πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα και έβγαζε συνέχεια παίκτες και φάσεις στην αντίπαλη περιοχή, με τους φιλοξενούμενου να μην ξέρουν... που πατούν και που βρίσκονται, δείχνοντας σημάδια αποσύνθεσης.

Το γκολ του Αγκάνοβιτς στο 57' έριξε πρόωρους τίτλους στο παιχνίδι, με το τελευταίο ημίωρο να μετατρέπεται σε τυπική διαδικασία και το εντυπωσιακό αυτογκολ του Μασούρα στο 61' να έρχεται για να διαμορφώσει το τελικό 4-2 σε ένα ματς που ήταν γεμάτο γκολ και θέαμα.

Βέβαια αυτοί που χάρηκαν πάνω από όλα ήταν οι φίλοι της ΑΕΛ, που είδαν την ομάδα τους λίγες ημέρες πριν τον σπουδαίο δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ (νίκη 2-1 για τους Θεσσαλούς στο πρώτο ματς) να σφραγίζει την παραμονή της με 4 γκολ και 16 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 13 εντός εστίας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Χούμπτσεφ, Μόρας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Φατιόν, Μασούρας (69' Μλαντένοβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (80' Μπάλλας), Αγκάνοβιτς (62' Περόνε), Ναζλίδης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Τσοκάνης, Μίχαϊ, Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Μπράβο (63' Ρόσα), Μάρκος Πάουλο, Φάρλεϊ Ρόζα, Κλέζιο (81' Βασιλούδης), Ντίας, Μοράρ

News 24/7

24MEDIA NETWORK