Η Κέρκυρα άφησε στον πάτο της βαθμολογίας τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ήταν δύο φορές… χειρότερος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος κι έχασε με κάτω τα χέρια από τους 11+3 «Ταλιμπάν» της Κέρκυρας. Φωνάζουν δικαιολογημένα οι «πράσινοι» για το κράτημα του Γρομητσάρη στον Τσάβες στο 11’ και το πέναλτι που δεν έδωσε ο Παπαδόπουλος στο 88’ στον Καμπέσας.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ / (Α) (Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ / (Α) (Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μηδέν από… μηδέν, μηδέν! Τι κι αν μεσολάβησε διακοπή δύο εβδομάδων, άρα υπήρχε ευκαιρία για «ανασύνταξη»; Ο Παναθηναϊκός στην Κέρκυρα συνέχισε από εκεί που… σταμάτησε το βράδυ της 27Αυγούστου κόντρα στον Λεβαδειακό, προσθέτοντας ακόμη μία θλιβερή εμφάνιση, με αποτέλεσμα μετά από δύο ισοπαλίες στις πρώτες δύο αγωνιστικές, να γνωρίσει και την πρώτη του ήττα απ’ τον ΑΟΚ με 1-0. Και πλέον… φιγουράρει(ελέω και της περσινής τιμωρίας του) στην τελευταία θέση τηςSuperleague, μετά τις τρεις πρώτες στροφές του πρωταθλήματος, βάζοντας «Χ» στη χρονιά του πριν καλά-καλά… αρχίσει!

Στην προκειμένη περίπτωση, οι «δικαιολογίες» πλέον για τους «πράσινους» στέρεψαν για τα καλά. Διότι όσο κι αν το συγκεκριμένο γκρουπ δεν έχει συνοχή, όσο κι αν ουσιαστικά έφτασε να βάζει πολλά σημαντικά «εξαρτήματά» του στο φινάλε του καλοκαιριού, η εικόνα που κατέθεσε στο γήπεδο ήταν αποκαρδιωτική…

Μία ομάδα «άδεια» από ψυχικά αποθέματα, διάθεση και ιδέες στο παιχνίδι της, που έχασε ξανά τα… αυγά και τα καλάθια μόλις βρέθηκε πίσω στο σκορ και δεν μπόρεσε στιγμή να βάλει δύσκολα, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που είχε στο γήπεδο 11+3 «Ταλιμπάν»!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς (θεωρητικά) με το καλύτερο δυνατό σχήμα που θα μπορούσε να έχει διαθέσιμο. Και Χίλιεμαρκ και Μουνιέ, μέσα κι ο Χουλτ, με περισσότερες προπονήσεις στα πόδια τους οι Λουτσιάνο και Τσάβες. Με εξαίρεση ωστόσο, το πρώτο δεκάλεπτο, όπου οι «πράσινοι» έδειξαν μία σχετική διάθεση να βάλουν τη μπάλα κάτω, μετά… σκοτάδι.

Μέσα σ’ όλα βεβαίως υπήρξε κι ένας διαιτητής, ο κύριος Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), που στις δύο «δύσκολες» φάσεις του αγώνα τα έκανε… μαντάρα. Στο 11’ από μπαλιά του Μουνιέ ο Τσάβες έφυγε κατά μέτωπο προς την εστία του Γιαννακόπουλου. Ο Γρομητσάρης τον ανέτρεψε καθαρά (κράτημα) έξω απ’ την περιοχή, όμως ο Παπαδόπουλος «κατάπιε» το σφύριγμα, που σήκωνε έως και αποβολή με βάση τον κανονισμό.

Επτά λεπτά μετά, ο Γιώργος Κουτρουμπής έκανε μία γκέλα… σχολικού πρωταθλήματος. Μπαλιά στην πλάτη της «πράσινης» άμυνας με τον Αθηναίο στόπερ να βρίσκει τη μπάλα καθαρά με το χέρι προ του Ντουαλά. Ο Επστάιν ανέλαβε την εκτέλεση απ’ τα 11 μέτρα στο 18’ και δεν… λάθεψε, δίνοντας προβάδισμα στους «Φαίακες».

Δύο λεπτά μετά η «πράσινη» άμυνα συνελήφθη για δεύτερη φορά «κοιμώμενη» κι από χαμηλή σέντρα του Γκόμες, ο Παμλίδης πρόλαβε τον Κουτρουμπή, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Από εκεί και πέρα, μόνο… νεύρα για τους «πράσινους» που αδυνατούσαν να βάλουν σωστά τη μπάλα κάτω και να φτιάξουν κάτι καλό πέριξ της περιοχής των γηπεδούχων. Ο δε Λουτσιάνο, που ήταν διαρκώς στη… μουρμούρα και στα νεύρα, δεν είχε καθαρό μυαλό και την απαιτούμενη ηρεμία για να εκτελέσει σωστά με το κεφάλι στο 30’ μετά το πολύ ωραίο γύρισμα του Τσάβες, σπαταλώντας την πρώτη πολύ καλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 32’ και πάλι από ενέργεια του Τσάβες από τα αριστερά, ο Χίλιεμαρκ απέτυχε με πλασέ να νικήσει τον Γιαννακόπουλο, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Λουντ πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς ένα κάπως πιο «ζωντανό» δεύτερο ημίχρονο από τους «πράσινους», το β’ 45λεπτο ήταν ακόμη χειρότερο από το πρώτο. Τι κι αν έκανε όλες τις αλλαγές του ο Ουζουνίδης ως το 67’; Τι κι αν ρίσκαρε με όλα του τα επιθετικά όπλα στα τελευταία 25-30 λεπτά; Ο Παναθηναϊκός εξακολούθησε να είναι αναιμικός στην επίθεση, την ώρα που η Κέρκυρα όποτε το επέτρεπαν οι συνθήκες ήταν πολύ πιο απειλητική στο τρίτο μισό του γήπεδου.

Στο 79’ ο Καμπέσας έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν ολομόναχος από τα πέντε μέτρα κατάφερε να στείλει τη μπάλα χιλιοστά άουτ με όλο το τέρμα… στρωμένο μπροστά του, ενώ στο 88’ ο διαιτητής Παπαδόπουλος, είπε να βάλει την τελευταία… πινελιά στον αγώνα. Ο Σοϊλέδης έχασε το πρώτο κοντρόλ, ο Καμπέσας που μπήκε σφήνα σούταρε και πάνω στο σουτ του, ο αριστερός μπακ της Κέρκυρας τον κλώτσησε καθαρά στον αστράγαλο. Ξανά «παίζετε» απ’ τον Μακεδόνα ρέφερι και η σεμνή τελετή… έλαβε τέλος.

Ο Παπαδόπουλος έδειξε κίτρινες στους Ντουαλά (40’) από πλευράς Κέρκυρας και Κουτρουμπή (17’), Λουτσιάνο (24’), Κουρμπέλη (40’) από πλευράς Παναθηναϊκού.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ (Α. Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Μπαλάφας (86’ Ζορμπάς), Σιόντης, Γκόμες, Ντουαλά, Επστάιν (79’ Κόντος), Παμλίδης (69’ Αρτυματάς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος (67’ Μολίνς), Χουλτ, Λουντ, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ (61’ Καμπέσας), Λουτσιάνο (46’ Αλτμαν), Τσάβες.

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK