Ο τελευταίος τίτλος της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη ήταν για μάγκες!

Με αφορμή το αποψινό ντέρμπι τίτλου στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, το Contra.gr θυμάται το τελευταίο πρωτάθλημα που κέρδισε η Ένωση στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να μην ήταν ποδοσφαιρικό, αλλά το 2011 που ο σύλλογος ταλανιζόταν από φοβερά προβλήματα αποτέλεσε ιστορικό γεγονός αυστηρά για "μάγκες".

Ο τελευταίος τίτλος της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη ήταν για μάγκες!

Περίπου επτά χρόνια πριν, στις 7 Μαΐου του 2011 το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ βυθιζόταν στα προβλήματα του...

Τα σημάδια της διάλυσης είχαν αρχίσει να γίνονται ορατά και ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για την οριστική καταστροφή του υποβιβασμού που ήρθε μερικούς μήνες αργότερα.

Ήταν μία περίοδος που η πλειοψηφία των ΑΕΚτζήδων έκανε ριστάρτ στις επιλογές του. Ποδόσφαιρο, αυτό που ήθελαν να βλέπουν δεν υπήρχε, όπως επίσης και το μπάσκετ μια και ΚΑΕ - ΠΑΕ είχαν το ίδιο μέλλον παρακμής και προσγείωσης στα χαμηλότερα στρώματα.

Ο κόσμος, λοιπόν... στρόφαρε προς την τότε Ερασιτεχνική ΑΕΚ, τη "μάνα", που απέπνεε υγεία και διάθεση για οραματισμό. Υπήρχε προοπτική τέλος πάντων που έκανε τους Ενωσίτες, μέσα στη μιζέρια των "ναυαρχίδων" μπάσκετ και ποδοσφαίρου να γουστάρουν και να πιστέψουν σε κάτι.

"Αφεντικό" σ' αυτό το ρομαντικό ταξίδι του ερασιτεχνισμού ήταν η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ (παρέα με το γυναικείο βόλεϊ). Υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αρβανίτη, οι "κιτρινόμαυροι" πέτυχαν μικρά θαύματα, μέχρι το μεγαλύτερο, αυτό που τους καθιέρωσε μια για πάντα ως τους απόλυτους "μάγκες" στο μυαλό των οπαδών.

Το Contra.gr θυμάται...

Τη χρονιά λοιπόν που ο κόσμος της ΑΕΚ άφησε παράμερα τους Σκόκο, Μπλάνκο και ασχολιόταν αποκλειστικά με τον Μπακαούκα, τον Καφφάτο και τον Τσαούση γράφτηκε μία μαγική στιγμή που μπορεί να αποτελέσει (γιατί όχι) οδηγό στην αποψινή προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Χιμένεθ να "καθαρίσουν" σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση τίτλος μέσα στην Τούμπα, νικώντας τον ΠΑΟΚ.

Ο τελευταίος τίτλος της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη ήταν για μάγκες!

"ΜΑΓΚΕΣ" ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το γήπεδο της Μίκρας στη συμπρωτεύουσα ήταν γεμάτο από φίλους του ΠΑΟΚ οι οποίοι περίμεναν την ομάδα τους να... σκουπίσει την ΑΕΚ και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πράγματι, ένα λεπτό πριν το τέλος της χαντμπολικής "μάχης", οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 22-20 και το θέμα έμοιαζε να είχε κλείσει.

Η μοίρα όμως είχε φορέσει κιτρινόμαυρα και αφού ο φωτεινός πίνακας έγραψε 22-22 επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο εμβληματικός αρχηγός εκείνης της ΑΕΚ, Χριστόφορος Μπακαούκας σταμάτησε τα... ρολόγια και σε "νεκρό" χρόνο "σκότωσε" τον ΠΑΟΚ για το τελικό 23-22 που έδωσε το πρωτάθλημα στην Ένωση, το παρατσούκλι "μάγκες" στα παιδιά του Αρβανίτη και στους ΑΕΚτζήδες μια τεράστια χαρά, μοναδική στο είδος της!

Η απονομή του τίτλου έγινε μέσα στη Μίκρα, χωρίς κανένα πρόβλημα, και ένα "τρελό" ταξίδι για την Αθήνα ξεκινούσε με προορισμό τα γραφεία της "Μάνας ΑΕΚ" επί της Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο τελευταίος τίτλος της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη ήταν για μάγκες!

ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Οι περιγραφές των παικτών της ΑΕΚ για το ταξίδι της επιστροφής μοναδικές...

Ακούσαμε ιστορίες ότι το πούλμαν σε όλα τα διόδια από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα σταματούσε επειδή έκλειναν το δρόμο οι Ενωσίτες σε κάθε πόλη για να αποθεώσουν τους "μάγκες" του Αρβανίτη. Στη φωταγωγημένη Νέα Φιλαδέλφεια ο κόσμος περίμενε τους πρωταθλητές οι οποίοι όταν κατέφθασαν έζησαν μοναδικές στιγμές.

Ο τελευταίος τίτλος της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη ήταν για μάγκες!

Η λέξη αποθέωση δεν φτάνει για να περιγράψει τις σκηνές... Τους σήκωσαν στα χέρια, οι πόρτες των γραφείων της Ερασιτεχνικής ορθάνοιχτες με τον κόσμο να μπαίνει μέσα και να φωτογραφίζεται με το τρόπαιο και τους πρωταγωνιστές.

Ο τελευταίος τίτλος της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη ήταν για μάγκες!

Αυτή ήταν μία μικρή ιστορία με τον άθλο των ερασιτεχνών χαντμπολιστών της ΑΕΚ που κατάφεραν -κόντρα στις προβλέψεις- να "γλυκάνουν" την πικρία των ΑΕΚτζήδων που διψούσαν για ένα πρωτάθλημα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK