Κατηγορούμενος για απιστία ο Β. Γκαγκάτσης!

Στο εδώλιο με το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας θα βρεθεί ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν γενικός διευθυντής της Super League, Βασίλης Γκαγκάτσης, έπειτα από την άσκηση δίωξης σε βάρος του από την Εισαγγελία Αθηνών, για ποσό ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων. Διαβάστε αναλυτικά

Κατηγορούμενος για απιστία ο Β. Γκαγκάτσης!
gagatsis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αφορμή για τη δίωξη αποτέλεσε το ποσό του ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων που είχε σταλεί ως οικονομική ενίσχυση για τους πυρόπληκτους στην περιοχή της Ηλείας και συγκεκριμένα για την ανακατασκευή του αθλητικού σταδίου της περιοχής από την UEFA και τον τότε πρόεδρό της Μισέλ Πλατινί. Τα χρήματα, ωστόσο, φαίνεται ότι κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην Ομοσπονδιακού τεχνικού, Ότο Ρεχάγκελ, υπό τη μορφή μπόνους (σ.σ. προφανώς για την κατάκτηση του Euro).

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε πριν καταλήξει η υπόθεση στην άσκηση ποινικής δίωξης, από καμία συμβατική υποχρέωση δεν προέκυψε ότι το επίμαχο ποσό έπρεπε να κατατεθεί σε λογαριασμό του προπονητή.

Η δικογραφία σχηματίστηκε πριν από 7 χρόνια μετά από καταγγελία ελληνοαμερικανού κατοίκου των πυρόπληκτων περιοχών, ο οποίος υποστήριζε ότι τα χρήματα δεν κατέληξαν για την ανακατασκευή του γηπέδου, όπως εκ προοιμίου είχαν εγκριθεί από την UEFA και τον πρόεδρό της. Η υπόθεση περνά πλέον στα χέρια του ανακριτής διαφθοράς, στον οποίο έχει ήδη αναταθεί η δικογραφία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK