Ποιο είναι το ποσό που ζητάει η λίγκα από την NOVA

Νέο... θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Super League και NOVA. Πόσα χρήματα περιμένει η λίγκα, που έστειλε εξώδικο στο συνδρομητικό κανάλι, ποια ήταν η πρόταση για μείωση και τι θα γίνει με την... σέντρα του πρωταθλήματος.

SUPERLEAGUE ÃÑÁÖÅÉÁ
Super League grafeia EUROKINISSI SPORTS

Σοφότεροι δεν γίναμε από το Δ.Σ. της Πέμπτης (3/8) στην Super League. Ουσιαστικά και οι δυο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους, η πρόταση (έστω και προφορικά) της ΕΡΤ απορρίφθηκε πριν καν... γίνει, οπότε οδηγούμαστε σε... μετωπική.

Την Παρασκευή η Super League απέστειλε εξώδικο στην NOVA με αφορμή την καθυστέρηση πληρωμής της δόσης του Ιουλίου, η οποία ανέρχεται σε 5.800.000€. Μάλιστα όπως διαρρέουν ομάδες της λίγκας, πλέον πέρασε ένα καθοριστικό πενθήμερο, οπότε και η Super League μπορεί να κάνει χρήση... ρητρών ανάλογες με αυτές του συνδρομητικού καναλιού.

Το συνολικό ποσό που διεκδικεί ο συνεταιρισμός είναι περίπου της τάξης των 10.000.000€ και αφορά τη δόση του Ιουλίου και χρήματα που έχουν κοπεί ως ρήτρες από το κανάλι.

ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Ακόμα βέβαια κανείς δεν έχει πατήσει το... κουμπί, μιας και οι ομάδες ναι μεν απέρριψαν την πρόταση, από τα 36.000.000€ να δοθούν 30.000.000€, όμως σκοπός είναι να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα με τηλεοπτική μετάδοση, ακόμα κι αν υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις ή... κουτρουρεμένες πληρωμές.

Στόχος είναι να λάβουν έστω κάποια λίγα χρήματα και στην εξέλιξη της σεζόν θα διεκδικήσουν τα υπόλοιπα δικαστικά. Το κακό αυτή την εποχή είναι πως με δυο μήνες χωρίς αγωνιστική δράση οι υποχρεώσεις τρέχουν και πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσημη αντίδραση από την NOVA δεν υπήρξε μετά στο εξώδικο, με το συνδρομητικό κανάλι να διαρρέει, ωστόσο, πως έχει ήδη... τοποθετηθεί πριν λίγες ημέρες:

"Η συνδρομητική πλατφόρμα έχει εξαντλήσει τα όρια της καλόπιστης διαπραγμάτευσης προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση και είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε άμεση κατάθεση αγωγής μείωσης τιμήματος της “Κεντρικής Διαχείρισης” της Super League".

Να σημειώσουμε τέλος πως στις 18/8, μία μέρα πριν τη σέντρα, είναι πιθανό να γίνει νέο συμβούλιο της Super League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK