Τα γεγονότα της Τούμπας έκαναν διαιτητή στη Νότια Αφρική να αποκαλύψει μία δική του "μαύρη" ιστορία

Ο πρώην διαιτητής Ερόλ Σουΐνι, με καταγωγή από την Ιρλανδία, υπηρέτησε το ποδόσφαιρο στη Νότια Αφρική. Τα γεγονότα στην Τούμπα τον έκαναν να γράψει άρθρο για προσωπική του εμπειρία όσο ήταν εν ενεργεία και πώς την αντιμετώπισε.

Τα γεγονότα της Τούμπας έκαναν διαιτητή στη Νότια Αφρική να αποκαλύψει μία δική του "μαύρη" ιστορία

O Ιρλανδός διαιτητής Ερόλ Σουΐνι καταθέτει συχνά πυκνά τις εμπειρίες και τις απόψεις του γύρω από τη διαιτησία στο προσωπικό του μπλογκ στην ιστοσελίδα " sport24.co.za".

Έχοντας υπηρετήσει το ποδόσφαιρο στη Νότιο Αφρική, το τελευταίο σχόλιο του Σουΐνι δεν άγγιξε κάποιο γεγονός στη χώρα αυτή, αλλά oι εν Ελλάδι εξελίξεις και τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Οι φωτογραφίες του προέδρου του ΠΑΟΚ έχουν κάνει το γύρω του κόσμου, κοντεύουν δύο εβδομάδες από το συμβάν, ωστόσο στο εξωτερικό συνεχίζουν να ασχολούνται.

Ο Σουΐνι, λοιπόν, στην αρθρογραφία του εξιστορεί όσα έγιναν, αναλύοντας στη συνέχεια πόσο επικίνδυνες ήταν, κατά τη γνώμη του, οι συνθήκες για το διαιτητή ώστε να είναι σε θέση να πάρει σωστές αποφάσεις.

Τονίζει επίσης ότι τα μέτρα ασφαλείας προς τους ρέφερι είναι ελάχιστα και παραθέτει τη δική του προσωπική εμπειρία γράφοντας: "Είχα απειληθεί από πρόεδρο ομάδας στη Νότιο Αφρική. Μου είχε πει να προσέχω τα νώτα μου. Ήταν πραγματικά τρομακτικό. Πάντως, επειδή είμαι ψυχολογικά δυνατός δεν με επηρέασε. Φοβόμουν για την οικογένειά μου, αλλά είχα 100% εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του ποδοσφαίρου της χώρας."

Ο Σουΐνι παρουσιάζει γενικά "δυνατές" τοποθετήσεις, έχοντας γράψει κομμάτι στο παρελθόν αποκλειστικά για διαιτητές με τίτλους όπως: " Ο διαιτητής δεν πρέπει να είναι φίλος κανενός", " Ο διαιτητής δεν οφείλει να εξηγήσει σε κανέναν τις αποφάσεις του" και " Όσοι διαιτητές επιζητούν ηρεμία στη ζωή τους καλύτερα να παίξουν γκολφ"...

News 24/7

24MEDIA NETWORK