Ο Φορτούνης και η... γκρίνια είναι ξανά εδώ!

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, όχι μία φορά (στα αρνητικά αποτελέσματα), αλλά δύο (όταν βρήθηκε πίσω στο σκορ από τον Πανιώνιο). Ωστόσο, πάλι κάποια δείγματα ήταν για ακόμη μία φορά ανησυχητικά.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ / ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ / ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

“Τελικός” με τον Πανιώνιο. Αυτόν τον χαρακτήρα είχε αποκτήσει η αναμέτρηση στην Νέα Σμύρνη. Ο Ολυμπιακός δεν είχε περιθώρια για άλλη γκέλα. Όχι γιατί δεν θα μπορούσε στην πορεία του πρωταθλήματος να καλύψει το χαμένο έδαφος, αλλά γιατί πάλι θα είχε γκρίνια, πάλι θα είχε μουρμούρα...

Πόσο μάλλον, αν το παιχνίδι έμενε στο 3-3 και ο Φορτούνης δεν ευστοχούσε από την άσπρη βούλα στο 87'. Δεν θα χωνευόταν πάλι μία τέτοια τρόπον τινά ανατροπή. Από 1-3 και εκεί που ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχειτο ματς, οι “ερυθρόλευκοι” θα έπαιρναν τελικά έναν βαθμό; Ενόψει ΠΑΟΚ ο ουρανός στο Ρέντη θα ήταν κάτι παραπάνω από γκρι...

Φυσικά και είχε αρκετά θετικά στοιχεία ο πρωταθλητής Ελλάδας στη Νέα Σμύρνη. Το γεγονός ότι αντέδρασε μετά το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, αλλά και στο γρήγορο γκολ του Πανιωνίου από επιπολαιότητα του Φιγκέιρας, είναι στα “συν”. Δεν γίνεται να τα παραβλέψουμε. Ο Ολυμπιακός από το 1-1 και μετά, δεν αποκλείεται να έκανε και το καλύτερο πρώτο του ημίχρονο τη φετινή σεζόν. Φτάνει όμως αυτό;

Απ' ό,τι αποδεικνύεται, στον φετινό Ολυμπιακό δεν φτάνει τίποτα, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ευεργετική η διακοπή του Οκτωβρίου. Αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός που είχε δώσει ο Λεμονής στο δεκαήμερο που είχε προηγηθεί. Ας μην γελιόμαστε όμως. Δεν του έφτανε η διακοπή του Οκτωβρίου για να αλλάξει θεαματικά τα πράγματα στον Ολυμπιακό. Εδώ, δεν θα του φτάσει η διακοπή του Νοεμβρίου.

Τι είχε πει ο Λεμονής αμέσως μετά τον Ατρόμητο; Ότι παρατήρησε πρόβλημα στην παραγωγή φάσεων, ενώ στην ανασταλτική λειτουργία είχε δει βελτίωση. Πράγματι, έτσι ακριβώς είχαν τα πράγματα.

Χθες (14/10) ο 57χρονος τεχνικός παρατήρησε το ακριβώς ανάποδο. Αρκετές φάσεις για γκολ, αλλά και το “κοντέρ” πίσω έγραψε τρία γκολ για τον Πανιώνιο. Και είχαν κι άλλες ευκαιρίες οι “κυανέρυθροι”! Προφανώς και έπαιξε ρόλο ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου που δεν κλείστηκε. Ήθελε να παίξει ανοικτά, το “πλήρωσε” στο πρώτο ημίχρονο, αλλά λίγο έλειψε να της βγει στο δεύτερο μέρος παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-3!

"ΚΛΕΙΔΙ" ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ

Είναι άσχημο να μπαίνουμε στη διαδικασία και να δείχνουμε με το δάχτυλο ότι φταίει ο ένας ή φταίει ο άλλος για το χθεσινό τραγικό τελευταίο 20λεπτο. Από την άλλη, επειδή ο Ταχτσίδης είναι ένα παιδί που του είχαμε απονείμει όλοι τα εύσημα για την εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και είχαμε “κατακεραυνώσει” τον Χάσι που τον γύρισε... στόπερ, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι χθες (14/10) εξελίχθηκε σε “μαύρη τρύπα” του Ολυμπιακού.

Κατά κάποιο τρόπο ήταν το “κλειδί” ως προς την εξέλιξη του αγώνα. Η είσοδός του βοήθησε περισσότερο τον... Πανιώνιο. Πολλά επιπόλαια λάθη, πολλές αργές επιστροφές κι αν εξαιρεθεί μία-δύο κάθετες πάσες που πήγε να περάσει, από εκεί και πέρα είχε μία αρνητική εικόνα.

Ο λόγος μπορεί να έχει να κάνει με το ότι δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό ή ακόμα δεν έχει μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του. Μην ξεχνάμε ότι έλειπε και πάνω από δύο μήνες λόγω τραυματισμού. Ωστόσο, σε σχέση με την ΑΕΚ ήταν η μέρα με τη νύχτα και μένει να φανεί από τώρα και στο εξής πώς θα τον διαχειριστεί ο Λεμονής.

ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ... ΑΝΟΗΣΙΑΣ

Δεν θα σταθούμε στο 2-3 που έβαλε τους “κυανέρυθρους” ξανά στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να καταρρέει από το 70' και μετά (σ.σ. τείνει να εξελιχθεί σε συνήθεια) και δυστυχώς φαινόταν ότι αργά ή γρήγορα θα έφτανε ο Πανιώνιος στη μείωση του σκορ.

Το εξωφρενικό ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού αμέσως μετά το 2-3. Ο Σισέ που ήταν έξοχος, βρέθηκε στη φάση του τρίτου γκολ του Πανιωνίου να έχει ανέβει στη μεσαία γραμμή, έχοντας κολλήσει σαν βδέλλα στον Γεσίλλες και έπαιζε “man to man”σε τελευταία φάση στο μπάσκετ. Ο Φιγκέιρας είχε καθυστερήσει να επιστρέψει και βρέθηκε ο Ντουρμισάι απέναντι στον Νικολάου και τον Κούτρη που παρακολουθούσε από απόσταση.

Ο δεΧατζiσαφίείχε ένα... στρέμμα μπροστά του για να βρει τον Ντουρμισάι. Μα ούτε ένας να βρεθεί απέναντι στον Ιρανό να του κόψει τον δρόμο; Πού ήταν εκεί τα χαφ; Και μετά μπορούμε να μιλήσουμε και για τον Σισέ ή τον Φιγκέιρας που ήταν... αλλού γι' αλλού.

Ήταν ένα γκολ - σεμινάριο... ανοησίας και δυστυχώς η γκρίνια ξαναεμφανίστηκε. Κάτι σαν σκωτσέζικο ντους ήταν το ματς της Νέας Σμύρνης. Από εκεί που άρχισαν οι φίλοι του Ολυμπιακού να σκάνε χαμόγελα, ήρθε το 3-3 και ξαναπάγωσαν. Και μετά το ματς ο περισσότερος κόσμος είχε την αντίδραση του Λεμονή. Πώς το είπε ο Τάκης; Γλυκόπικρη γεύση και προβληματισμό του άφησε το διπλό στη Ν. Σμύρνη.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΔΩ

Ο Φορτούνης ήταν “χάρμα ιδέσθαι”. Είδατε τι μπορεί να κάνει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής; Δεν περιμέναμε, βέβαια, το ματς με τον Πανιώνιο για να συνειδητοποιήσουμε την αξία του.

Απλώς, αυτό που έχει σημασία είναι να έχει διάρκεια από τώρα και στο εξής ο Κώστας. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον Φορτούνη, τον καλό Φορτούνη συγκεκριμένα. Όχι τον Φορτούνη των προηγούμενων αγώνων που πατούσε το χορτάρι και έδειχνε ένα πρόσωπο λες και μας έκανε χάρη που έπαιζε...

Ο Φορτούνης πήρε το “μάθημά” του από τον αποκλεισμό του από τον Ατρόμητο. Δεν πρέπει ωστόσο να μείνει στην χθεσινή εμφάνιση. Έχει παρατηρηθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν που ήταν “στην απέξω” από τους προπονητές, να κάνει “παπάδες” όταν επέστρεφε στην ενδεκάδα. Πρόχειρα θυμόμαστε το 3-0 επί της ΑΕΚ πέρσι μετά τον αποκλεισμό του από το Καυτανζόγλειο. Ωστόσο, τότε έμεινε σε εκείνο το 3-0. Μην συμβεί το ίδιο και τώρα... Με τον ΠΑΟΚ τού παρουσιάζεται η τεράστια ευκαιρία για να βροντοφωνάξει ότι “είμαι και πάλι εδώ”!

Όσο για τον Καρίμ; Ο Λεμονής είχε σκοπό να ξεκινούσε τον Εμενίκε, αλλά έγινε ό,τι έγινε με τον Νιγηριανό και πήγε στον Ανσαριφάρντ λόγω της κακής αγωνιστικής κατάστασης του Τζούρτζεβιτς.

Ο Ιρανός επιθετικός ήταν άλλος άνθρωπος από τις πρώτες προπονήσεις του Λεμονή. Είχε καταλάβει ότι η εποχή Χάσι πέρασε στο παρελθόν και πώς του δίνεται η δυνατότητα να γίνει για τα καλά ενεργό μέλος της ομάδας. Χθες (14/10) ήταν - τηρουμένων των αναλογιών - εξαιρετικός! Και πίεση, και γκολ, και διάθεση. Σίγουρα η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού τού κόστισε, αφού από κάποιο σημείο και μετά άρχισε να παραδίδει πνεύμα. Το θέμα είναι ότι πλέον ο Ολυμπιακός έχει άλλο ένα σημαντικό “όπλο” στη φαρέτρα του ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK