Αυτός είναι ο Ταϊλανδός που θέλει τον Παναθηναϊκό ΤΩΡΑ!

Το Contra.gr έψαξε το προφίλ του Παϊρόι Πιεμπονγκσάντ. Του Ταϊλανδού επιχειρηματία, ο οποίος ηγείται του fund που εκδήλωσε επίσημο ενδιαφέρον, με πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο, για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Η οικογενειακή κληρονομιά, οι επαφές στον αραβικό κόσμο, η σχέση του με το ποδόσφαιρο και προ 20ημέρου αγορά βελγικής ομάδας!

Αυτός είναι ο Ταϊλανδός που θέλει τον Παναθηναϊκό ΤΩΡΑ!

Παϊρόι Πιεμπονγκσάντ! Ένα όνομα που όσο τη γλώσσα δένει, τόσο... λύση στο οικονομικό αδιέξοδο του Παναθηναϊκού θέλει να δώσει.

Πρόκειται για 63χρονο Ταϊλανό επιχειρηματία, ιδρυτή-πρόεδρο της Empire Asia Group, ο οποίος ηγείται fund με έδρα την Ελβετία (Pan Asia Investements) και έχει προσεγγίσει με κάθε επισημότητα τον Γιάννη Αλαφούζο προκειμένου ν' αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της "πράσινης" ΠΑΕ! Με συνολική πρόταση, που όπως αποκάλυψε το Sport24, ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Τα 13 εξ αυτών με τη μορφή μετρητών στον νυν ιδιοκτήτη του "τριφυλλιού", άλλα 7.5 για το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο και δέσμευση επένδυσης ακόμη 20 εκατομμυρίων την επόμενη σεζόν.

Το όνομα του Πιεμπονγκσάντ θα το βρεις να εμπλέκεται σε ποδοσφαιρικά-χορηγικά deals που αφορούν τη Μάντσεστερ Σίτι (μετάβαση στην εποχή των Αράβων, μεταγραφή Ρομπίνιο), την Κάρντιφ, την Πόρτσμουθ και τη Ρέντινγκ. Έχει επίσης συνάψει συνεργασία με την Τσέλσι και τη βραζιλιάνικη Φλαμένγκο.

Πιο πρόσφατα θα τον πετύχεις ν' αγοράζει τη βελγική Μουσκρόν (ομάδα του Γκαλίτσιου), σε ποσοστό 90%, μια συμφωνία που ανακοινώθηκε στις 26 Μαρτίου και προ 5 ημερών, στις 11 Απριλίου, έλαβε την έγκριση της αρμόδιας αρχής προκειμένου να ολοκληρωθεί τυπικά. Μάλιστα ο σύλλογος εξασφάλισε άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα (κάτι θυμίζει όλο αυτό).

Γόνος ισχυρής οικογένειας στη χώρα ο Πιεμπονγκσάντ, από νωρίς ενεπλάκη με τις επιχειρήσεις και σταδιακά επεκτάθηκε στο εξωτερικό. Το πτυχίο του γράφει μηχανολόγος μηχανικός και ασχολήθηκε με τον κατασκευαστικό τομέα, με αποτέλεσμα ν' αποκτήσει διασυνδέσεις στη Μέση Ανατολή (Σαουδική Αραβία, κλπ).

Η ισχύς του τον έφερε μέχρι και στο πρωθυπουργικό γραφείο, έχοντας ρόλο συμβούλου στο πλευρό του περιβόητου Τακσίν Σιναβάτρα, μέχρι και με τον Μπιλ Κλίντον έχει συναντηθεί, προτού εμπλακεί στον αθλητισμό διατελώντας αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Υπεύθυνος της Εθνικής ομάδας.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

Η επαφή - πρόταση επιβεβαιώνεται και από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου. Ο οποίος όντως ζητάει περισσότερα χρήματα προτού δώσει τη συγκατάθεσή του για να προχωρήσει η διαδικασία. Η πρώτη επαφή των δύο πλευρών έγινε πριν από το Πάσχα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK