Ετοιμάζονται μηνύσεις προς Αλαφούζο και ΔΣ!

Τα μέλη της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" προσφεύγουν νομικά για να ζητήσουν τα πλήρη οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που δεν τους έχουν παραδοθεί, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της προς την "πράσινη" διοίκηση απ’ τον Ιανουάριο. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Ετοιμάζονται μηνύσεις προς Αλαφούζο και ΔΣ!
alafouzos EUROKINISSI

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης (10/4) η "Παναθηναϊκή Συμμαχία", μέσω ανάρτησης ανακοίνωσης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε εκφράσει την απόλυτη συμπαράστασή της προς τους παίκτες του "τριφυλλιού" που είχαν ξεκινήσει αποχή απ’ τις προπονήσεις, ζητώντας απ’ τον Γιάννη Αλαφούζο να πληρώσει το προσωπικό, τους παίκτες και τα χρέη του και να αποχωρήσει απ’ την ομάδα. Στο δε επιμύθιο της ανακοίνωσης, είχε τονίσει πως " …επειδή κάθε περιθώριο συνεννόησης με αυτόν και τους υπαλλήλους του έχει πλέον εξαντληθεί, η "Παναθηναϊκή Συμμαχία" προαναγγέλλει ότι από μέρους της, θα ακολουθηθεί η νομική οδός και ότι νεότερα για την εξέλιξη αυτή θα υπάρξουν σύντομα".

Οι πληροφορίες του Contra.grαναφέρουν πως το διοικητικό συμβούλιο της "Παναθηναϊκός Συμμαχίας" έχει ήδη προχωρήσει τις σκέψεις του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και (προ)ετοιμάζει μηνύσεις κατά των μελών που απαρτίζουν το σημερινό Δ.Σ. του Παναθηναϊκού, αλλά και κατά του ίδιου του Αλαφούζου. Μέσω της εν λόγω κίνησης οι "Σύμμαχοι" θα ζητήσουν επί της ουσίας εισαγγελική παρέμβαση για να επιτραπεί πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία και να γίνει αναλυτικός, οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ. Με στόχο, εφόσον πάρουν μέσω δικαστηρίου το "πράσινο φως" για να παραλάβουν τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ, να εξεταστεί ενδελεχώς ακόμη και το ενδεχόμενο να στοιχειοθετείται "κακοδιαχείριση με δόλο", εκ μέρους της σημερινής διοίκησης του Παναθηναϊκού!

Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα διοίκηση της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας", είχε απευθυνθεί στις αρχές Ιανουαρίου προς την ΠΑΕ, ζητώντας ενημέρωση για τα οικονομικά της ΠΑΕ. Εχοντας ως στόχο να ενημερώσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να συγκεντρωθούν χρήματα μέσω της "Συμμαχίας" από τους φίλους του "τριφυλλιού", τα οποία θα πήγαιναν προς τις άμεσες ανάγκες της ομάδας. Έχοντας βεβαίως αναλυτική ενημέρωση, για το που θα πήγαινε το κάθε ευρώ.

Όπως προκύπτει ρεπορταζιακά, η διοίκηση της "πράσινης" ΠΑΕ δεν τους έδωσε καμία απάντηση, μολονότι έγιναν επαφές με τον (υπηρεσιακό) πρόεδρο Βασίλη Κωνσταντίνου και εστάλησαν και ταe-mailsακόμη και προς τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο. Αντίστοιχη… σιωπή υπήρξε απ’ την πλευρά της ΠΑΕ και στις ερωτήσεις των "Συμμάχων" για την επιλογή της διοίκησης του Παναθηναϊκού να μην βάλει στο ΔΣ της ΠΑΕ, μέλος-εκπρόσωπο του σωματείου, παρά το γεγονός πως έχει το 12,5% των μετοχών (είναι ο τρίτος τη τάξει μέτοχος της ΠΑΕ) και προβλέπεται κάτι τέτοιο βάση του καταστατικού.

Η "Παναθηναϊκή Συμμαχία" θα μπορούσε να ζητήσει και καταστατικά, την παράδοση των οικονομικών στοιχείων για να ενημερωθεί, εάν είχε το 20% των μετοχών, όμως δεν μπορεί να το πράξει, διότι ακόμη κι αν –επί παραδείγματι- ζητούσε την "συνδρομή" του Ερασιτέχνη (που έχει το 10%), κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται αφού ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, έχει διοίκηση Πρωτοδικείου. Ως εκ τούτου, ο μοναδικός δρόμος που είχε πλέον η "Παναθηναϊκή Συμμαχία" για να λάβει τα οικονομικά στοιχεία, ήταν ο νομικός, σε μία υπόθεση που θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…

News 24/7

24MEDIA NETWORK