Έτσι μπήκε στη ζωή του Παναθηναϊκού ο Τσάβες!

Πως προέκυψε η περίπτωση του "Κομαντάντε" για τον Παναθηναϊκό το βράδυ που έκλεινε ο Λουτσιάνο, γιατί μπήκε εξαρχής στο Νο1 των επιλογών του Ουζουνίδη, πως το διαχειρίστηκαν οι "πράσινοι" με προσεκτικά βήματα και τι πιστεύει ο Ελληνας τεχνικός για το λάτιν δίδυμο της επίθεσης του "τριφυλλιού".

Andres Chavez of Argentina's Boca Juniors reacts after failing to score during a Copa Libertadores soccer match against Nacional of Uruguay in Buenos Aires, Argentina, Thursday, May 19, 2016. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Andres Chavez of Argentina's Boca Juniors reacts after failing to score during a Copa Libertadores soccer match against Nacional of Uruguay in Buenos Aires, Argentina, Thursday, May 19, 2016. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP

Ορισμένες φορές, κάποια πράγματα είναι… γραφτό για να γίνουν. Και είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο, οδηγούνται εκεί που έχει επιλέξει η μοίρα για να πάνε. Αρκεί να έχεις (πάντοτε) τα μάτια και τα αυτιά σου ανοικτά…

Κάπως έτσι… ξαφνικά, μπήκε στη ζωή του Παναθηναϊκού και ο Αντρέας Τσάβες, τον οποίο οι «πράσινοι» υποδέχονται στην Αθήνα στις 5.10 μ.μ. της Τετάρτης (16/8), για να αποτελέσει τον επόμενο λαμπερό «Mr.9» του «τριφυλλιού».

Ο «Κομαντάντε» δεν ήταν στην αρχική, «πράσινη» λίστα με τις περιπτώσεις επιθετικών που θα μπορούσαν να απασχολήσουν για τον βασικό στράικερ. Εκεί υπήρχαν άλλα ονόματα, διαφορετικών «κατηγοριών»: «Ελεύθεροι», υποψήφιοι για δανεισμό, αλλά και κάποιες άλλες περιπτώσεις στράικερ που έμπαιναν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους (όπως είναι π.χ. ο Πούκι).

Το όνομα του Τσάβες μπήκε στην «πράσινη» καθημερινότητα (αυτή κι αν είναι σύμπτωση!), απ’ το βράδυ της 9ης Ιουλίου, όταν έκλεινε στον Παναθηναϊκό ο παρτενέρ του στην επίθεση του «τριφυλλιού» την επόμενη τριετία, Λουτσιάνο Νέβες. Στο μεσοδιάστημα της ανταλλαγής των mail με τα τελικά συμβόλαια ανάμεσα στις τρεις εμπλεκόμενες πλευρές (Παναθηναϊκός, Κορίνθιανς, Λουτσιάνο), ένας απ’ τους μάνατζερ που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, συζήτησε με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» για το τι άλλο έψαχναν ακόμη στην αγορά.

Με το που έμαθε πως η επόμενη προτεραιότητα ήταν ο βασικός επιθετικός, ο μάνατζερ έριξε στο τραπέζι το όνομα του «Κομαντάντε», όντας ενήμερος απ’ τον ατζέντη του Αργεντινού φορ πως η Μπόκα έψαχνε ομάδα να τον παραχωρήσει, καθώς ήθελε να «αδειάσει» την υπερφορτωμένη επιθετική της γραμμή.

Κάπου εκεί άρχισαν να τρέχουν οι πρώτες επαφές. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έκαναν έναν πρώτο κύκλο επαφών με την Μπόκα αλλά και την πλευρά του παίκτη, ωστόσο διαπίστωσαν πως το κόστος σε πρώτη φάση ήταν απλησίαστο για τα δικά τους δεδομένα. Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη η Μπόκα αξίωνε ένα ποσό περίπου 2,5 με 3 εκατ. ευρώ, ενώ και η πλευρά του παίκτη, που ήταν έτοιμος να ξεκινήσει προετοιμασία με τους «Azul y Orο», έβαλε πολύ ψηλά τον… πήχη των αξιώσεών της, ζητώντας υπερδιπλάσιο συμβόλαιο (ήτοι περίπου 1 εκατ. ευρώ) για να μπει σε σκέψεις αποχώρησης απ’ το «Λα Μπομπονέρα».

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όντας λάτρης του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου και δη του αργεντίνικου, παρά το πολύ «δύσκολο» οικονομικό «πακέτο» που υπήρχε του «Κομαντάντε», διατήρησε το όνομά του στην κορυφή των επιλογών του, καθώς τον θεωρούσε ιδανικό γι’ αυτό που αναζητούσε για την «πράσινη» επίθεση.

Βλέποντας ωστόσο πως το οικονομικό πλαίσιο ήταν ακόμη στο… Θεό, επέλεξε να μην «εκβιάσει» τις καταστάσεις, έδωσε το «ΟΚ» να προχωρήσουν οι επαφές για τον Τεέμου Πούκι (τον έτερο στράικερ που είχε ξεχωρίσει), αλλά ζήτησε απ’ τους συνεργάτες του να παρακολουθούν καθημερινά την περίπτωση του Τσάβες και να διατηρήσουν ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με τη Μπόκα και τους μάνατζερ του παίκτη.

Όταν η υπόθεση του Πούκι άρχισε να… χλωμιάζει την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, απ’ τη στιγμή που η διοίκηση της Μπρόντμπι επέλεξε (παρά τις πιέσεις και του παίκτη) να διατηρήσει τη «σκληρή» γραμμής της, ο Παναθηναϊκός «επέστρεψε» στο plan A με τον Τσάβες, όπου τα (οικονομικά) δεδομένα ήταν πλέον διαφορετικά.

Η Μπόκα ήταν διατεθειμένη πια να συζητήσει μία διαφορετικού τύπου φόρμουλα για την πώληση του «Κομαντάντε» και οι «πράσινοι» βλέποντας την ευκαιρία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, δεν την άφησαν να πάει… χαμένη, κλείνοντας τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (12/8) το μεγάλο deal με τον μεγαλύτερο αργεντίνικο σύλλογο για το 50+50% των δικαιωμάτων του.

Οσο για τον Ουζουνίδη; Ο τεχνικός των «πράσινων» ήταν σε τρομερή διάθεση τα ξημερώματα της Τρίτης (15/8), όταν είπε το μεγάλο «ναι» ο Τσάβες, έχοντας παίξει κι ο ίδιος το (μεγάλο) ρόλο του στην τελική απόφαση του 26χρονου φορ.

Θεωρεί δε, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα ο «Κομαντάντε» μαζί με τον Λουτσιάνο, θα βρουν εξαιρετική «χημεία», αφού τα χαρακτηριστικά του ενός συμπληρώνουν τον άλλο και θα είναι σε θέση να συνθέσουν το καλύτερο επιθετικό δίδυμο της ελληνικής λίγκας…

Photo Credits: AP Photo/Victor R. Caivano

News 24/7

24MEDIA NETWORK