Η πρόταση για Κουλιμπαλί και η αντιπρόταση: Πόσα χωρίζουν Παναθηναϊκό και Αστάνα

Τι πρότεινε η Αστάνα για τον Κουλιμπαλί και τι ζήτησε το "τριφύλλι". Ποιο το συμβόλαιο στον αμυντικό από το Μάλι, πώς ξεπεράστηκε το υψηλότερο εμπόδιο για την πώλησή του και πότε θα ξεκαθαρίσει, οριστικά πια, η υπόθεση. Όλα τα ποσά από το ρεπορτάζ του Κώστα Γουλή.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
κουλιμπαλί EUROKINISSI

Ο τζόγος γύρω από μία πιθανή πώληση του Ουσμάν Κουλιμπαλί στην Αστάνα ολοένα και "φορτώνει", με τους Καζάκους να έχουν αρχίσει πλέον συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr, οι πρωταθλητές Καζακστάν, που την Πέμπτη (15/2) υποδέχονται τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για τους "32" του Europa League, έχουν κάνει ήδη επίσημη προσέγγιση προς τον Παναθηναϊκό (μέσω μάνατζερ) για την αγορά του "Κούλι", η οποία κρίθηκε χαμηλή (μόλις 150.000 ευρώ). Οι "πράσινοι" μπήκαν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης κι έστειλαν αντιπρόταση, αξιώνοντας τα διπλά (300.000 ευρώ).

Μάλιστα έβαλαν -ως πρόσθετο στοιχείο στην όλη κουβέντα- τα οφειλόμενα προς τον ποδοσφαιριστή, τα οποία υπολογίζονται στα 100 χιλιάρικα με την εφορία.

Πλέον η επόμενη κίνηση αναμένεται απ' την Αστάνα, η οποία επί του παρόντος βέβαια είναι αφοσιωμένη στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια της, έχοντας πάντως "ξεπεράσει" έναν βασικό σκόπελο που κουβαλούσε λόγω περιορισμών στο Financial Fair Play. Οι Καζάκοι είχαν περιορισμό μεταγραφών λόγω ανοικτών θεμάτων που είχαν με το FFP και για να αποκτήσουν κάποιον παίκτη, όφειλαν πρώτα να πουλήσουν άλλο.

Κάτι που επί παραδείγματι, ισχύει και για τις Τράμπζονσπορ και Αντερλεχτ.

Η λύση ήρθε την 30η Ιανουαρίου με την πώληση του Ζαϊρινού Ζούνιορ Καμπανανγκά στη Νασρ της Σαουδικής Αραβίας (αντί 2,4 εκατ. ευρώ), εξέλιξη που απελευθέρωσε τα χέρια των ανθρώπων της, που "καίγονται" για δύο θέσεις. Για έναν δεξιό μπακ (όπου ο Κουλιμπαλί είναι η πρώτη επιλογή τους) κι έναν στόπερ.

Ο δε Κουλιμπαλί απ' την πλευρά του, αν κι αρχικά ήταν διστακτικός, καθώς δεν τον "έψηνε" η προοπτική της μετακόμισης στο Καζακστάν, πλέον έχει αρχίσει να το εξετάζει πιο "ζεστά" (βλέποντας και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα). Ιδίως απ' τη στιγμή που η Αστάνα ανέβασε την προσφορά της προς τον ίδιο κι απ' τις 250.000 ευρώ, έφτασε στις 350.000 ευρώ χωρίς τα μπόνους.

Το επόμενο 10ήμερο θα είναι καθοριστικό για την υπόθεση, αφού μετά τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια, η Αστάνα σκοπεύει να προχωρήσει το θέμα, περνώντας σε ακόμη πιο επίσημο επίπεδο διαπραγμάτευσης με τον Παναθηναϊκό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK