Ο αντί-Μπεργκ, οι κινήσεις Ουζουνίδη και ο Διούδης

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης που κινείται με μυστικότητα στο μεταγραφικό παζάρι, ο δισταγμός του για το χρίσμα του αντι-Μπεργκ στον Νίκολα Στοΐλκοβιτς, το παρασκήνιο με Χόρχε Ντίας, η "δημιουργία" και τα "γκολ" που ψάχνει το τριφύλλι και η περίπτωση του Σωκράτη Διούδη. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο αντί-Μπεργκ, οι κινήσεις Ουζουνίδη και ο Διούδης

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με το επιτελείο του ξεκαθαρίζουν τους στόχους και φτάνουν κοντά στο να κλείσουν τις περιπτώσεις που τους ενδιαφέρουν.

Το βράδυ της Δευτέρας (3/7) έγινε γνωστό το ενδιαφέρον για τον Νίκολα Στοΐλκοβιτς, τον Σέρβο επιθετικό της Μπράγκα. Πρόκειται για καθαρό στράικερ που είχε 24 συμμετοχές πέρυσι και 5 γκολ, ενώ η καλή του σεζόν στην πορτογαλική ομάδα ήταν το 2015/16 που πέτυχε 10 τέρματα και 3 ασίστ. Ο Σέρβος επιθετικός είναι επιθετικός περιοχής, αθλητικός με καλό κεφάλι, σώμα που του επιτρέπει να παίξει μόνος του κορυφή, αλλά επίσης έχει σωστή αντίληψη του χώρου μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Διαβάζει τις φάσεις και μπορεί να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του. Το στοιχείο της συνεργασίας και ο έξυπνος τρόπος που μπαίνει στην περιοχή είναι πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, καθώς θέλει ο δεύτερος επιθετικός του να παίζει σε κοντινή απόσταση με τον καθαρό του φορ και να βγάζουν αυτοματισμούς. Αυτά είναι στοιχεία τα οποία έχει αξιολογήσει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΜΠΕΡΓΚ

Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής μπορεί να έρθει μόνο σαν δανεικός από την Πορτογαλική ομάδα και έχουν γίνει συζητήσεις με την ομάδα του για να μπει μία οψιόν αγοράς σε τιμή που ο σύλλογος να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες, αν του βγει η μεταγραφή να τον αποκτήσει το επόμενο καλοκαίρι. Οι συζητήσεις για τα λεφτά που πρέπει να καλύψει ο Παναθηναϊκός για να τον πάρει σαν δανεικό έγιναν σε ψηλά νούμερα, πάνω από όσα έχουν γραφτεί, για το μπάτζετ που διαθέτει για τον αντί Μπεργκ.

Όμως, την κρίσιμη ώρα ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρουσιάζεται διστακτικός και το Deal δεν κλείνει. Το πιθανότερο είναι να του άλλαξε γνώμη, κάτι καλύτερο που υπάρχει στην αγορά και το εξετάζει ο ίδιος.Ο Στοίλκοβιτς είναι μία από τις 5 περιπτώσεις που είχαν ξεχωρίσει, δεν αποκλείεται λοιπόν να τρέχει παράλληλα κάτι που ο τεχνικός του Παναθηναϊκού του συλλόγου το θεωρεί καλύτερο. Προς το παρόν η περίπτωση κολλάει από την πλευρά των "πρασίνων" δίχως να αποκλείεται να επιστρέψει σε αυτόν αν δεν κλείσει κάτι καλύτερο.

ΟΛΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Είναι δεδομένο πως μετά την παραίτηση Λυμπερόπουλου, τα πάντα στις μεταγραφές εξαρτώνται από τον τεχνικό του Παναθηναϊκού.

Οι συνεργάτες του, ξεκαθαρίζουν τους στόχους και όταν είναι να γίνει η τελική επιλογή, ο ίδιος κινείται με απόλυτη μυστικότητα και με αυτό τον τρόπο έχει πετύχει να μην υπάρχουν διαρροές.

ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΝΤΙΑΣ

Στον Παναθηναϊκό εξετάζουν και φθηνές περιπτώσεις με ελεύθερους ποδοσφαιριστές για να καλύψουν τρύπες. Για παράδειγμα μία περίπτωση είναι του Ουρουγουανού με ισπανικό διαβατήριο Ζόρζε Ντίαζ, ο οποίος απασχόλησε αρκετά τις τελευταίας ημέρες τους ανθρώπους που τρέχουν τις μεταγραφές. Ο Ζόρζε Ντίαζ πέρυσι έπαιξε σαν δανεικός στην Ρέους από την Σαραγόσα.

Είχε σε 34 παιχνίδια 1 γκολ και δύο ασίστ. Έχει ύψος 1,69 και στον Παναθηναϊκό τον τσέκαραν για την ταχύτητα του και ήταν στην λίστα για να πάρει την θέση του Μέστο. Δηλαδή για αναπληρωματικό δεξί μπακ. Φαίνεται τελευταία στιγμή o Ουζουνίδης να έκανε και σε αυτήν την περίπτωση πίσω και να μην το έφτασε μέχρι τέλους.

ΨΑΧΝΕΙ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΓΚΟΛ, ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ

Στον ερώτημα που θα βρει τα χαμένα γκολ και την δημιουργία των Μπεργκ, Λέτο, Κλωναρίδη, Εμποκού, η απάντηση δεν είναι εύκολη. Αυτό προσπαθεί να το λύσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης με στοχευμένες επιλογές και στην συνέχεια με πολύ δουλειά. Πέρα από προσόντα αναζητούνται ποδοσφαιριστές με δυνατότητα εξέλιξης.

Ο Παναθηναϊκός εκτός από την μεταγραφή του αντί Μπεργκ που θεωρείται και η πιο κομβική επιλογή, ψάχνει για έναν γρήγορο επιθετικό για να πάρει την θέση στο ρόστερ του Κλωναρίδη. Θα δώσουν σε έναν ποιοτικό ακραίο ένα καλό συμβόλαιο που προοριζόταν για τον Εμποκού, θα προσπαθήσουν να βρουν ένα καθαρό εξτρέμ που δεν θα επιβαρύνει πολύ το μπάτζετ και ψάχνουν φθηνές λύσεις για να δώσουν βάθος στα άκρα της άμυνας.

Δύο φθηνούς ελεύθερους αναπληρωματικούς των Κουλιμπαλί, Χούλτ, στην λογική να μην έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά με τους βασικούς, όπως υπήρχε πέρυσι μεταξύ των δύο βασικών και των Μέστο, Μαρινάκη, Χουχούμη. Ο Ουζουνίδης έχει στα χέρια του λίστα από ποδοσφαιριστές, για όλες τις περιπτώσεις, κινείται με απόλυτη μυστικότητα, ξεψαχνίζοντας την κάθε περίπτωση και προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα λάθους.

ΘΕΛΕΙ ΔΙΟΥΔΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙ-ΣΤΙΛ

Επίσης γίνεται προσπάθεια να βρεθεί άκρη και να αποχωρήσει ο Στιλ. Αν συμβεί αυτό πρώτος του στόχος είναι ο Σωκράτης Διούδης, που έχει συνεργαστεί στον Πανιώνιο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και ο προπονητής του Παναθηναϊκού τον έχει σε εκτίμηση και πιστεύει πως ο Βλαχοδήμος θα κάνει ένα πολύ καλό δίδυμο με τον 24χρόνο τερματοφύλακα.

Αν πετύχουν τον στόχο και έρθει ο Διούδης στον Παναθηναϊκό, θα γίνει μάχη για το ποιος θα πάρει την φανέλα του βασικού. Επαναλαμβάνω ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε κίνηση για τον Διούδη, αν πετύχει πρώτα, να απελευθερωθεί από το συμβόλαιο του Στιλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK