Πάει εξωτερικό ο Λουντ με 600 χιλιάρικα!

Η προ 10ημέρου πρόταση της ΑΕΚ για 3ετές συμβόλαιο με απολαβές 270.000 ευρώ, το ραντεβού του Νταμπίζα με τον ατζέντη του που πολύ δύσκολα θα "ανατρέψει" τα δεδομένα και η αποχαιρετιστήρια ατάκα του Φινλανδού.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ρόμπιν Λουντ EUROKINISSI SPORTS

Ήταν από τους "must stay" παίκτες της "επόμενης μέρας" στον Παναθηναϊκό κι ένας απ’ τους πρώτους στη λίστα των "πράσινων" για συζητήσεις ανανέωσης. Τον ήθελε (και) η ΑΕΚ όχι μόνο στα... λόγια, αλλά και με "πράξεις" και με συγκεκριμένη πρόταση που είχε εδώ και μέρες στα χέρια του. Το μέλλον του Ρόμπιν Λουντ ωστόσο (περί ου ο λόγος), όπως όλα δείχνουν θα είναι εκτός... Ελλάδος, όπως αποκαλύπτουν οι πληροφορίες του Contra.gr!

Ο διεθνής Φινλανδός μέσος είχε -λόγω και της έντονης επιθυμίας της συζύγου του- τη διάθεση να εξαντλήσει τα περιθώρια παραμονής του στην Ελλάδα. Το "τοξικό" περιβάλλον που είχε δημιουργηθεί (ελέω Αλαφούζου) στον Παναθηναϊκό, τον έκανε πάρα πολύ διστακτικό στην προοπτική παραμονής του στην Ελλάδα. Επειδή όμως εκκρεμεί η επικείμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό και οι προχωρημένες επαγές της "Pan Asia" με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, έκανε δεύτερες σκέψεις, όντας διατεθειμένος να περιμένει και να κάνει μία κουβέντα (και) με τους "πράσινους".

Είχε προηγηθεί βλέπετε η προ δεκαημέρου προσέγγιση από την ΑΕΚ, στην οποία αγωνίζεται ο εκ των κολλητών του Νίκλας Χουλτ, ο οποίος τον "έψηνε" εδώ και καιρό να συνεχίσει την καριέρα του στους "κιτρινόμαυρους". Στις πρώτες ημέρες του Μάη, άνθρωπος της ΑΕΚ έκανε μία επαφή με τον Λουντ και του πρότεινε συμβόλαιο για τρία χρόνια και απολαβές 270.000 ευρώ ετησίως. Ένα ικανοποιητικό αν μη τι άλλο ποσό για τον ίδιο, απ' τη στιγμή που το συμβόλαιό του με τους "πράσινους" που λήγει ήταν μόλις 150.000 ευρώ.

Ο ίδιος έβλεπε θετικά την προοπτική της ΑΕΚ, είχε διάθεση να μιλήσει με τον Παναθηναϊκό (για να δει συνολικά το πλάνο της επόμενης μέρας, τα λεφτά που θα του πρότεινε κ.ο.κ.), όμως η κίνηση του Άγγλου ατζέντη του έφερε τα "πάνω-κάτω". Ο μάνατζερ του Φινλανδού έχει πλέον στα χέρια του επίσημη προσφορά από σύλλογο του εξωτερικού και πρωτάθλημα μεγαλύτερης "ταχύτητας" από το ελληνικό, η οποία φτάνει τις 600.000 ευρώ (!) ετησίως! Πρόταση που του αρέσει και ήταν αρκετή για να κάμψει τους ενδοιασμούς της συζύγου του, που ήθελε να μείνουν στην Ελλάδα!

Ο ατζέντης του Λουντ ήθελε να εξαντλήσει πρώτα όλες τις προοπτικές του εξωτερικού, πριν δει τα "ελληνικά" σενάρια κι αυτή τη στιγμή ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του 25χρονου μέσου θα είναι εκτός Ελλάδος. Δεν είναι τυχαίο πως μετά την προπόνηση της Πέμπτης -την τελευταία πριν από την 4ήμερη άδεια που έδωσε σε όλους ο Ουζουνίδης- όταν ρωτήθηκε από ανθρώπους της ομάδας ο Λουντ για το αν θα τον... ξαναδούμε στην Ελλάδα, ο ίδιος απαντούσε "όπως φαίνεται πια αυτό θα γίνει, μόνο αν παίξουμε εδώ με την εθνική ομάδα της Φινλανδίας".

Ο Παναθηναϊκός και πολύ περισσότερο ο νέος τεχνικός διευθυντής του Νίκος Νταμπίζας, που αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του, θέλει να εξαντλήσει ακόμη και το 1% των πιθανοτήτων που υπάρχουν. Ποντάροντας μάλιστα στις πολύ καλές σχέσεις και τη χρόνια γνωριμία που έχει με τον Άγγλο ατζέντη του Λουντ, σκοπεύει να κάνει μία τελευταία απόπειρα μέσω ραντεβού μαζί του. Είναι δε πολύ πιθανό το ραντεβού αυτό να γίνει ακόμη κι εντός της Πέμπτης (10/5), αφού ο Νταμπίζας από τη Σκωτία (όπου βρίσκεται για ένα προσωπικό θέμα) θα περάσει και μία... βόλτα από το Λονδίνο και μετά θα έρθει στην Αθήνα. Στην παραμονή του λοιπόν στην Αγγλία είναι πιθανό να κάνει μία συνάντηση με τον μάνατζερ του "Ρόμπι", αν και με βάση τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στο τραπέζι του Φινλανδού, οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK