Πώς μπορεί να "κρατήσει" ο ΠΑΟ (και) τον Κάτσε!

Οι δύο προϋποθέσεις για να γίνει η μεγάλη… ανατροπή παραμονής του Αλβανού μέσου στο "τριφύλλι", η ξεκάθαρη επιθυμία του Γιώργου Δώνη να έχει τον Κάτσε στη διάθεσή του και το χρονικό όριο της 25ης Μαΐου τόσο στη δική του υπόθεση, όσο και σε αυτές των Χρήστου Δώνη-Λουντ. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Κάτσε EUROKINISSI

Η επιστροφή του Νίκου Νταμπίζα στη θέση του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού δείχνει πλέον να είναι θέμα… ημερών (αν όχι ωρών) και οι διοικούντες το "τριφύλλι" –έχοντας online ενημέρωση και το πρώτο "ΟΚ" και απ’ την "Pan Asia"- ξεκίνησαν ήδη τις πρώτες συζητήσεις για την παραμονή των παικτών του υπάρχοντος ρόστερ, που κρίνονται "απαραίτητοι" για την επόμενη μέρα.

Ηδη το μεσημέρι της Τρίτης (8/5) έγινε το πρώτο ραντεβού με τον Χρήστο Δώνη και τον ατζέντη του στην ΠΑΕ, όπου του κατατέθηκε πρόταση για 4ετές συμβόλαιο (όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα και το Contra.gr) και την Τετάρτη (9/5) στο περιθώριο του τελικού του Final-4 του πρωταθλήματος Κ17 στο Αγρίνιο, θα γίνει ακόμη μία συνάντηση του (υπηρεσιακού) προέδρου του Παναθηναϊκού, Βασίλη Κωνσταντίνου με τον ατζέντη του 24χρονου άσου.

Κι αν εκεί υπάρξει σημείο επαφής επί του οικονομικού (με βάση την πρώτη συζήτηση που έγινε) θα ακολουθήσει ακόμη ένα (τελικό) ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές την Πέμπτη (10/5) στην ΠΑΕ. Την Τρίτη πάντως, απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού μεταφέρθηκε προς τον Δώνη πως "…είσαι ο πιο παλιός παίκτης της ομάδας, θέλουμε πολύ να παραμείνεις και να είσαι εκ των αρχηγών μας τα επόμενα χρόνια".

Αντίστοιχη συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη και με την πλευρά του Ρόμπιν Λουντ, στον οποίο ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να κάνει πρόταση για 3ετές συμβόλαιο με αυξημένες απολαβές. Τόσο η υπόθεση του Χρήστου Δώνη, όσο κι αυτή του Λουντ έχουν πάρει χαρακτήρα… κατεπείγοντος για τους "πράσινους", οι οποίοι θέλουν να προλάβουν τη μάχη με το χρόνο και να "κλειδώσουν" (αν βεβαίως συμφωνήσουν με τους παίκτες) τις ανανεώσεις πριν την 25 Μαΐου.

Γιατί στις 25 Μαΐου; Διότι τότε προσδιορίζεται χρονικά η επικύρωση από την πλευρά της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, της αλλαγής του κανονισμού για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες και η "ενεργοποίηση" του μέτρου περιορισμού μεταγραφών και ανανεώσεων. Εάν λοιπόν ο Παναθηναϊκός κλειδώσει τις συμφωνίες με τους δύο παίκτες, με υπογραφές πριν την 25η Μαΐου, θα έχει το "αβάντζο" για να κάνει άλλες κινήσεις με βάση τα μέτρα που θα επιβληθούν.

Οι Χρήστος Δώνης και Λουντ εντούτοις, δεν είναι οι μοναδικοί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο "κάδρο" των διοικούντων για την επόμενη χρονιά, αφού σε πρώτο πλάνο είναι (υπό προϋποθέσεις) και ο Εργκούς Κάτσε.

Για τον Αλβανό μέσο έχει ζητήσει την παραμονή του στην ομάδα πάση θυσία (και) ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος παραμένει το Νο1 φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του "τριφυλλιού". Το ξεκαθάρισε στις συζητήσεις που είχε προ ημερών (και) με τον Γιάννη Αλαφούζο, θεωρώντας υπέρ-απαραίτητο τον Κάτσε για την επόμενη σεζόν. Πως θα μπορούσε να μείνει ωστόσο στους "πράσινους", δεδομένων και των περιορισμών που υπάρχουν;

Πρώτα απ’ όλα στη συμφωνία δανεισμού που έκανε ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ στα τέλη Ιανουαρίου, έχει μπει και οψιόν αγοράς του, με δικαίωμα ενεργοποίησης έως την 31η Μαΐου. Το δε ποσό που πρέπει να καταβάλλει το "τριφύλλι" είναι 500.000 ευρώ. Υπάρχει διάθεση απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού να συζητήσει με τη διοίκηση του δικεφάλου του Βορρά την προοπτική απόκτησης του Κάτσε με ένα αρκετά μικρότερο ποσό.

Εάν τα δύο κλαμπ τα βρουν (και παράλληλα τα βρει κι ο παίκτης με τον Παναθηναϊκό), οι "πράσινοι" νομικά θα έχουν το δικαίωμα για να αποκτήσουν τον διεθνή Αλβανό μέσο, αφού πρόκειται για μεταγραφή που έχει ήδη γίνει από τον Ιανουάριο κι απλώς θα "ενεργοποιηθεί" το δεύτερο σκέλος της. Όλα αυτά όμως, θα πρέπει να γίνουν (με υπογραφές και σφραγίδες) πριν την 25η Μαΐου που θα ενεργοποιηθούν οι ποινές απ’ την ΕΠΟ για τους μη αδειοδοτημένους. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις που υπάρχουν σε μία υπόθεση, ούτως ή άλλως πολύ δύσκολη, αλλά όχι εντελώς… χαμένη για τον Παναθηναϊκό, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλοι χειρισμοί και δοθούν λεφτά…

News 24/7

24MEDIA NETWORK