Το "πιστόλι" της Αλ Αΐν απειλεί τον Παναθηναϊκό. Πώς θα το γλιτώσει...

Οι Άραβες δεν ενημέρωσαν, με οιονδήποτε τρόπο, τους "πράσινους" για το πότε θα πληρώσουν τη δεύτερη (οφειλόμενη) δόση για τη μεταγραφή του Μπεργκ και στο "τριφύλλι" ξεκαθαρίζουν την Τρίτη τα επόμενα βήματά τους. Ποιες είναι οι δύο "τάσεις" εντός της ΠΑΕ, αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
Μπεργκ EUROKINISSI

Η Αλ Αΐν δεν απάντησε τη Δευτέρα, ούτε στο email ούτε και στην επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για την καθυστέρηση στην πληρωμή της δεύτερης δόσης ύψους 725.000€ απ' τη μεταγραφή του Μπεργκ, εξέλιξη που πολλαπλασίασε τον εκνευρισμό εντός του "τριφυλλιού".

Από τα χρήματα αυτά, άλλωστε, υπολογίζουν οι "πράσινοι" να εξοφλήσουν το υπόλοιπο 60% της δόσης Οκτωβρίου, που οφείλεται στους ποδοσφαιριστές και παραμένει ακόμη ως τώρα στον "αέρα".

Για το θέμα αυτό είναι προγραμματισμένο να γίνει μία μίνι σύσκεψη την Τρίτη μεταξύ της τετραμελούς επιτροπής που έχει ορίσει πλέον ο Γιάννης Αλαφούζος υπό την "εποπτεία" του Παναγόπουλου (Κωνσταντίνου, Σωπήλης, Στάμος, Σφυρής), προκειμένου να αποφασιστεί η επόμενη κίνηση του Παναθηναϊκού.

Επί του παρόντος υπάρχουν δύο "τάσεις". Η πρώτη (υπο)στηρίζει την προοπτική να προσφύγει ο Παναθηναϊκός στη FIFA κατά τη Αλ Αΐν, προκειμένου να πάρει τα χρήματά του, τα οποία έπρεπε να έχουν καταβληθεί στην ομάδα απ' την 31η Ιανουαρίου (οι Άραβες γενικά έχουν το... κακό συνήθειο να καθυστερούν να πληρώσουν τα χρήματά τους προς τους άλλους συλλόγους στην ώρα τους).

Εντούτοις, σ' αυτή την περίπτωση, η ανοικτή σύγκρουση με την Αλ Αΐν, θα οδηγήσει σε μία άκρως χρονοβόρα διαδικασία μέχρι να βγει η απόφαση, ενώ ο Παναθηναϊκός "καίγεται" για να πάρει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα λεφτά.

Η δεύτερη "τάση" εντός της ΠΑΕ είναι πιο συγκαταβατική και σαφώς πιο ήπιων τόνων. Προτείνει το ταξίδι ανθρώπου της ομάδας στα Εμιράτα (πιθανότατα του δικηγόρου Άλκη Παπαντωνίου που είχε πάει και το καλοκαίρι στο Ντουμπάι, όταν έκλεισε η μεταγραφή), προκειμένου να συναντηθεί και να μιλήσει από κοντά με στελέχη της Αλ Αΐν και να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση μ' ένα deadline πληρωμής.

Το ποια απ' τις δύο "τάσεις" θα επικρατήσει εντέλει, θα φανεί εντός της Τρίτης…

News 24/7

24MEDIA NETWORK