Μασούντ εμπιστευτικό: Οι λόγοι που τιμωρήθηκε και το μέλλον του

Το παρασκήνιο των σκληρών αποφάσεων που πήρε την Τρίτη η ΠΑΕ Πανιώνιος στο Contra.gr. Οι συνεχείς εκκλήσεις στον Μασούντ που πήγαν στο βρόντο, οι δηλώσεις του στο Ιράν που έκαναν το γύρο του κόσμου, το... γινάτι του Οικονόμου και η στήριξη στον Γρηγορίου.

Μασούντ εμπιστευτικό: Οι λόγοι που τιμωρήθηκε και το μέλλον του

Όσοι παρακολουθούν με μία σχετική προσοχή την επικαιρότητα του Πανιωνίου, καταλαβαίνουν ότι η τιμωρία των Μασούντ και Οικονόμου δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ειδικά για τον πρώτο υπήρξαν όλους τους προηγούμενους μήνες σειρά συζητήσεων και υποδείξεων οι οποίοες, απ' όσο φαίνεται, πήγαν στο βρόντο.

Ο Ιρανός σταρ έχει συναντηθεί και τα έχει πει δια ζώσης με τον Νίκο Ζαμάνη πάρα πολλές φορές, ακόμα και μέσα στα γραφεία της ΠΑΕ (οι συναντήσεις δηλαδή είχαν μία κάποια επισημότητα). Σ' αυτά τα ραντεβού ο διευθυντής ποδοσφαίρου τού είχε επισημάνει ότι θα πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο και να δίνει το καλό παράδειγμα στους συμπαίκτες του.

Ο Μασούντ όμως δεν άλλαξε μυαλά, με αποτέλεσμα -σε συνδυασμό με τις κακές εμφανίσεις- να προκαλέσει τον εκνευρισμό των επιτελών του Ιστορικού. Περνάει βέβαια ο ίδιος και τα δικά του ζόρια, καθώς τα προβλήματά που αντιμετωπίζει με την πατρίδα του είναι μεγάλα. Ειδικά από τη δήλωση που είχε κάνει για τα δικαιώματα των γυναικών και μετά (θέμα ταμπού αυτό στο Ιράν) και η οποία έκανε το γύρο του κόσμου, ο διεθνής άσος του Πανιωνίου δεν κλήθηκε ξανά στην Εθνική ομάδα της χώρας του! Τυχαίο;

Όλο αυτό το ζήτημα (για το οποίο ο Πανιώνιος έφτασε στο σημείο να ανταλλάσσει επίσημα e-mail με την ιρανική ομοσπονδία) τού έχει προκαλέσει μία πολύ μεγάλη ανασφάλεια και ένταση ενόψει βέβαια και του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας στο οποίο το Ιράν έχει ήδη προκριθεί. Ο Μασούντ, πολύ κλειστός χαρακτήρας ο ίδιος, τα παίρνει όλα τοις μετρητοίς και έχει εκρήξεις του κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Στην Ξάνθη το ποτήρι της υπομονής ξεχείλισε. Ο εκ των αρχηγών του Πανιωνίου φλέρταρε από την αρχή με την κόκκινη κάρτα και για να μην συμβεί αυτό, ο Γρηγορίου τον αντικατέστησε στο ημίχρονο. Ουδέποτε είχε ξανασυμβεί αυτό από τότε που ο Μασούντ έπιασε Νέα Σμύρνη. Και κάπου εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των εξελίξεων.

Η απόφαση ενέχει ρίσκο και στον Πανιώνιο το ξέρουν καλά. Όπως όμως τόνιζαν υψηλόβαθμες διοικητικές πηγές του Ιστορικού στο Contra.gr "δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε την ομάδα απροστάτευτη και να δίνουμε προς τα έξω το μήνυμα ότι κάθε ένας κάνει μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα ό,τι γουστάρει". Ξέρουν πως χάνουν δύο από τους καλύτερους παίκτες τους αλλά δείχνει να μην τους ενδιαφέρει στην παρούσα φάση.

Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Στο ζήτημα του Μασούντ δε υπάρχει και άλλη σημαντική παράμετρος. Ο Ιρανός εκπροσωπείται από τον... περιβόητο συμπατριώτη του Φαζέλι, ο οποίος έχει ένα από τα πιο ισχυρά γραφεία μάνατζερ στην Γερμανία. Ο εν λόγω ατζέντης έχει ακόμη δύο παίκτες στον Πανιώνιο, τον Γεσίλ και τον Χατζησαφί ενώ γενικά είναι μία προσωπικότητα, που στη Νέα Σμύρνη εμπιστεύονται πολύ. Είναι αδύνατον να προχωρήσουν σε κόψιμο των διπλωματικών σχέσεων με τον Φαζέλι, οπότε οι χειρισμοί τους θα είναι αρκούντως προσεκτικοί.

Υπάρχει επίσης κάτι τελευταίο που πρέπει να αναφέρουμε. Στον Πανιώνιο δεν πιστεύουν ότι πίσω από την ιστορία με τον Μασούντ κρύβεται άλλη ομάδα και το φημολογούμενο ενδιαφέρον της. Θεωρούν ότι θα το ήξεραν έστω και δια της πλαγίας οδού.

Η αναφορά είναι φυσικά για την ΑΕΚ. Ο Μασούντ αρέσει καιρό τώρα στον Χιμένεθ και μετά τον τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου, τον βλέπει με... άλλο μάτι. Αλήθεια ποιος άλλος μέσος από το ελληνικό πρωτάθλημα θα μπορούσε μεσούσης της σεζόν να καλύψει επάξια το κενό του αρχηγού της Ένωσης στον άξονα; Ο Μασούντ, ιδίως για ένα 6μηνο, μοιάζει ιδανική επιλογή, αρκεί να μείνει ελεύθερος.

O ΑΠΟΕΛ ΣΤΗ... ΜΕΣΗ

Σε ό,τι αφορά τον Οικονόμου, στη διοίκηση ήταν έξαλλοι για τον τρόπο που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο ματς με την Ξάνθη. Θεωρούν δε ότι από τη στιγμή που "άναψαν κόκκινο" στη μεταγραφή του στον ΑΠΟΕΛ τον Αύγουστο, ο παίκτης βγάζει ένταση και εκνευρισμό. Το ότι ενόχλησε τον Έλληνα στόπερ ότι τελικά δεν άλλαξε περιβάλλον είναι δεδομένο. Άλλωστε γι' αυτό διέκοψε τη συνεργασία του με τον ατζέντη Κίμωνα Κοκορόγιαννη. Οπότε και καπνός υπήρχε στο συγκεκριμένο ζήτημα και φωτιά!

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η διοίκηση της ΠΑΕ παράλληλα δείχνει να στηρίζει με νύχια και με δόντια τον Μιχάλη Γρηγορίου. Ήδη ο Ελληνας τεχνικός πήρε τον πρώτο γύρο μπρα ντε φερ με τον Μασούντ. Παρόλα αυτά τον περιμένει δύσκολο πρόγραμμα, αφού ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει κατά σειρά τους ΠΑΟΚ (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός). Η στήριξη είναι δεδομένη, αλλά όπως έχουμε παρατηρήσει και άλλες φορές δεν διαρκεί για πάντα. Τα δύο αυτά ματς θα δείξουν πολλά για το που θα πάει σχέση Γρηγορίου-Πανιωνίου.

Κάτι τελευταίο: Από την Τρίτη το βράδυ όταν και πάρθηκαν οι σχετικές αποφάσεις, η διοίκηση του Πανιωνίου πήρε καλό feed back από τον κόσμο της ομάδας. Οι περισσότεροι από τους οπαδούς που εκφράστηκαν στήριξαν τα σκληρά μέτρα. Όλα όμως θα κριθούν από τα αποτελέσματα, όπως συνήθως γίνεται. Επικοινωνιακά πάντως, η ΠΑΕ δείχνει να επικρατεί, προσώρας, στα σημεία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK