Ο παλιός που πραγματικά είναι αλλιώς

Στο ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου διαβάζουμε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, Στέλιου Μαλεζά. Διαβάστε πως ο έμπειρος στόπερ έφτασε να γίνει καπιτάνο των Κυπελλούχων και πώς αντιδρά όταν του... υπενθυμίζουν ότι έχει φτάσει ήδη τις 231 συμμετοχές.

Ο παλιός που πραγματικά είναι αλλιώς

Εχουν περάσει δώδεκα χρόνια από την 15η Ιανουαρίου 2006, όταν ο Στέλιος Μαλεζάς "έγραψε" απέναντι στην Ξάνθη την πρώτη συμμετοχή του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε αναμέτρηση πρωταθλήματος. Είχε προηγηθεί το ντεμπούτο του σε ματς Κυπέλλου (κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα), όπως συμβαίνει συχνά με νεαρούς ποδοσφαιριστές, με τον Μαλεζά να πέφτει από νωρίς στα δύσκολα. Η κάθε μία από τις δυο πρώτες εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ είχαν ιδιαιτερότητες, με τον Κατερινιώτη κεντρικό αμυντικό να είναι σήμερα ο πρώτος αρχηγός της ομάδας, στην οποία "περπάτησε" τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του.

Το περιβραχιόνιο δεν ήρθε στο αριστερό μπράτσο του Μαλεζά μόνο λόγω παλαιότητας. Σε στιγμές κρίσης, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, ο Ράζβαν Λουτσέσκου, απευθυνόμενος στους ποδοσφαιριστές του σε μια προσπάθεια να βρει λύσεις και να βάλει τέλος στα σκαμπανεβάσματα των "ασπρόμαυρων", βρήκε σύμμαχο ένα πρόσωπο που έβαλε το λιθαράκι του για την αντιστροφή του κλίματος εντός αποδυτηρίων.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει αναφέρει πολλές φορές ως παράδειγμα προς μίμηση τον Μαλεζά, λόγω των παρεμβάσεών του σε δύσκολες στιγμές, όταν σπάνια πρωτοστατούν εκείνοι που δεν αγωνίζονται. Στα μάτια των φιλάθλων, ο Στέλιος Μαλεζάς, αποτελούσε εδώ και χρόνια το αποκούμπι τους. Υπήρξαν φορές, σε στιγμές έντασης και πάθους, κατά τις οποίες οι οπαδοί βρέθηκαν στις προπονήσεις για να τα "ψάλλουν" στους ποδοσφαιριστές, αναζητώντας τον Μαλεζά. Και συνήθως, σε καταστάσεις δύσκολες και φορτισμένες, το πλήθος δεν επιθυμεί να εμφανιστεί ενώπιον του, κάποιος που θα επιχειρήσει να του χαϊδέψει τα αυτιά.

Ακόμα και οι διοικούντες τον " Δικεφάλο του βορρά" αναγνωρίζουν την διαδρομή αλλά κυρίως τη συμπεριφορά και το ήθος του Στέλιου Μαλεζά, με πρόσφατο παράδειγμα την αποθέωση του γνώρισε ο 32χρονος αμυντικός από τον Γιώργη Σαββίδη, με αφορμή την είσοδό του στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τα Τρίκαλα, κρατώντας τον γιο του στα χέρια. Από την πρώτη συμμετοχή του με την φανέλα της ομάδας σε εκείνο το παιχνίδι πρωταθλήματος μέχρι τώρα, έχουν συμβεί πολλά.

Ο Μαλεζάς έχει κατακτήσει ακόμα και "διπλό" στη Τούμπα ως ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού. Η ομάδα του Αγρινίου είχε επικρατήσει το 2015, με γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μαλεζά να αισθάνεται καθήμενος στην πιο άβολη θέση που έχει βρεθεί ποτέ στην καριέρα του. Λίγους μήνες μετά επέστρεψε στην Τούμπα, στο γήπεδο στο οποίο σκοπεύει να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

Με τον ΠΑΟΚ μετράει πλέον 231 συμμετοχές. " Πόσες είπες; 231; Να σου πω την αλήθεια, όλα μου φαίνονται σαν χθες. Μου είπες ότι έχουν περάσει δώδεκα χρόνια, όλες αυτές οι συμμετοχές, κι ενώ είναι πολλές, δεν το έχω καταλάβει. Περνάει γρήγορα ο χρόνος" ήταν η πρώτη αντίδραση του Στέλιου Μαλεζά στο ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου και τον Αντώνη Τσακαλέα όταν του υπενθυμίσαμε την συμπλήρωση δώδεκα χρόνων από το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Οταν του ζητήσαμε να γυρίσει το χρόνο πίσω, δεν δυσκολεύτηκε:

"Ενώ αν μου ζητήσεις να θυμηθώ ένα παιχνίδι, είμαι σίγουρος ότι θα μου έρθουν στο μυαλό μου διάφορες φάσεις και στιγμές, δεν είμαι από εκείνους που θυμούνται ποιο ήταν το πρώτο, το 50στο, το 100στο κλπ. Το πρώτο ματς ήταν για το Κύπελλο, όταν χάσαμε στα πέναλτι από τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ το πρώτο στο πρωτάθλημα ήταν αυτό με την Ξάνθη. Ημασταν μπροστά 1-0 με το γκολ του Σαλπιγγίδη και μπήκα αλλαγή στη θέση του Καρυπίδη ο οποίος τραυματίστηκε. Αυτό το θυμάμαι, όπως θυμάμαι ότι είχα να αντιμετωπίσω τον Λαμπριάκο που έπαιζε στην επίθεση. Δεν ήταν και το πιο ήρεμο παιχνίδι με όσα είχαν συμβεί γύρω από τον “Σάλπι”. Οσο για το σήμερα, ανέφερε: «Στο ποδόσφαιρο, έμαθα να κοιτάζω την επόμενη μέρα. Πάντα ελπίζω ότι θα είναι καλύτερη. Ετσι και φέτος. Ποτέ δε λέω μεγάλα λόγια. Να είμαστε καλά, να δουλεύουμε και να νικάμε. Αυτό..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK