Προκαταρκτική εξέταση με τρία ερωτήματα για το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης βρίσκεται η δικογραφία από την ΕΛΑΣ για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο του Ιβάν Σαββίδη. Αρχίζει νέα έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές με τρία βασικά ερωτήματα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Προκαταρκτική εξέταση για τα έκτροπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ- ΑΕΚ διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας μετά την παραλαβή της δικογραφίας που σχηματίσθηκε από την αστυνομία. Η νέα έρευνα από τη Δικαιοσύνη προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου ανατέθηκε ήδη στην αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσσου, η οποία ήταν παρούσα στην Τούμπα την Κυριακή, και καλείται να απαντήσει σε τρία κύρια ερωτήματα:

-Το πρώτο είναι να διερευνηθεί τί ακριβώς έγινε την Κυριακή και να χαρτογραφηθούν επακριβώς τα γεγονότα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η δικογραφία που έχει ήδη παραπεμφθεί στην Εισαγγελία από την Αστυνομία, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν παράγοντες και των δύο ομάδων, οι διαιτητές και αυτόπτες μάρτυρες (π.χ. δημοσιογράφοι).

-Το δεύτερο κρίσιμο ερώτημα είναι για ποιό λόγο και ενώ η κ.Λιάσσου που βρισκόταν στην Τούμπα, είχε δώσει εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις από τις 19.15' το απόγευμα να τηρηθεί απαρέγκλιτα το αυτόφωρο για την όποια παραβίαση της (αθλητικής) νομοθεσία (π.χ. ρίψη αντικειμένων), εντούτοις, όταν έγινε η εισβολή Σαββίδη στις 22.40' στον αγωνιστικό χώρο, το αυτόφωρο δεν τηρήθηκε και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προχώρησαν επί τόπου σε συλλήψεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αναζητώνται ευθύνες και για τους αστυνομικούς.

-Το τρίτο ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει η έρευνα είναι γιατί δόθηκε η άδεια οπλοφορίας στον Ιβάν Σαββίδη, ενώ τον Αύγουστο του 2017, ο εισαγγελέας είχε κρίνει στο σχετικό αίτημα ότι δεν υπήρχε λόγος για να έχει άδεια οπλοφορίας ο επιχειρηματίας. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι προκειμένου να δοθεί άδεια οπλοφορίας από την αστυνομία (Τμήμα Όπλων Κρατικής Ασφάλειας) η γνώμη του εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική.

Πηγή: News247.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK