Κόντε: "Θα φτάσουμε και πάλι ψηλά"

Ο Αντόνιο Κόντε είναι και επίσημα από την Τρίτη ο νέος τεχνικός της εθνικής Ιταλίας. Αποφασισμένος να φέρει τους "ατζούρι" ξανά στην κορυφή εμφανίστηκε ο πρώην προπονητής της Γιουβέντους.

Κόντε: "Θα φτάσουμε και πάλι ψηλά"

Ο Αντόνιο Κόντε υπέγραψε συμφωνία διετούς διάρκειας με την ιταλική ομοσπονδία το πρωί της Τρίτης. Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Ιταλός προπονητής δήλωσε έτοιμος να επαναφέρει την "σκουάντρα ατζούρα" στη κορυφή, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στον Αντρέα Πίρλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

για την υπογραφή του συμβολαίου του: «Είμαι ενθουσιασμένος για την αποστολή που αναλαμβάνω. Ο καθένας θα ήθελε να είναι στη θέση μου και να εκπροσωπεί τη χώρα του. Ο Τσέζαρε Πραντέλι είχε κάνει πολύ καλή δουλειά, ενώ και ο Αρίγκο Σάκι έχει παρουσιάσει έργο στις μικρές ομάδες. Περίμενα μια πρόταση από μεγάλη ομάδα και τελικά αυτή ήρθε γιατί η Ιταλία είναι μεγάλη ομάδα.

για το που μπορεί να φτάσει η Ιταλία : «Το ιταλικό ποδόσφαιρο διαθέτει σπουδαίους παίκτες, υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις και μου αρέσουν οι μεγάλες και δύσκολες προκλήσεις. Έρχομαι σε μια δύσκολη περίοδο, αλλά είμαι πεπεισμένος πως θα φτάσουμε και πάλι ψηλά. Η Ιταλία έχει κατακτήσει τόσους τίτλους και πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Ζω για τη νίκη και για μένα η διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας είναι σαν αυτή μεταξύ ζωής και θανάτου»

για το αν θα καλέσει τον Πίρλο στην εθνική: «Ο κάθε παίκτης θα πρέπει να κερδίσει με την αξία του τη θέση στην εθνική ομάδα. Για μένα η ηλικία δεν παίζει ρόλο, όσο το τι παρουσιάζει κάθε παίκτης στο γήπεδο. Ο Πίρλο είναι ένας σπουδαίος παίκτης που μπορεί να κληθεί. Θα πρέπει να μιλήσω όμως πρώτα μαζί του».

News 24/7

24MEDIA NETWORK