Ο άνθρωπος που πούλησε τον Σαλάχ... απολογήθηκε!

Το καλοκαίρι του 2017 ήρθε ως... μεσαίας στην Ρόμα για να σουλουπώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Λίγους μήνες αργότερα, ο Μόντσι απολογείται για την πώληση του κορυφαίου, για πολλούς, ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη αυτή την περίοδο, Μοχάμεντ Σαλάχ. Τα όσα είπε έχουν ενδιαφέρον...

Roma sports director Ramon Rodriguez Verdejo, known as Monchi, talks to journalist during a press conference, at the foreign press association headquarters, in Rome, Wednesday, March 28, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini)
Monchi AP IMAGES

Η UEFA έφτιαξε το Financial Fair Play με σκοπό, υποτίθεται, να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων και τα έσοδα να είναι κοντά στα έξοδα. Φυσικά τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε. Για την ακρίβεια μέχρι στιγμής τιμωρούνται οι αδύναμοι και οι ισχυροί (ή "εκλεκτοί" των UEFA/FIFA) βρίσκουν παραθυράκια και την γλιτώνουν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το καλοκαίρι η Ρόμα να πουλήσει τον Μοχάμεντ Σαλάχ στην Λίβερπουλ, έτσι ώστε να μην έχει πρόβλημα με το FFP. Κάτι που παραδέχθηκε και ο αθλητικός διευθυντής των "Ρωμαίων" Μόντσι, στην... απολογία του για την, περίεργη όπως ελίχθηκε η καριέρα του Αιγύπτιου, απόφαση.

"Ναι, πούλησα τον Σαλάχ και πρέπει να αποδεχθώ την πραγματικότητα. Τον πούλησαν για λίγο πάνω από 42.000.000€ όμως υπάρχει εξήγηση", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Έπρεπε να πουλήσουμε έναν παίκτη πριν τις 30 Ιουνίου, γιατί αν δεν το κάναμε, τότε θα είχαμε πρόβλημα με την UEFA. Όταν ήρθα στον σύλλογο έφτασε μία πρόταση 30.000.000€ που μπορούσε να φτάσει τα 50 με διάφορα μόνους. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή τότε".

Η ιστορία γράφει πως η Ρόμα έχασε, ίσως, τον κορυφαίο παίκτης της σεζόν στην Ευρώπη για... τίποτα, σε σχέση με άλλους ποδοσφαιριστές που πουλήθηκαν τα τριπλάσια και πενταπλάσια χρήματα.

Πέταξε την... μπηχτή του και ο Μόντσι, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Νεϊμάρ και την Παρί Σεν Ζερμέν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK